E clar ca wn-ul nu are cum sa aiba o deplasare pe sens mai mare de 1cm (poate doar daca bagi infrasunete cu puteri imense

) insa curios fiind am vrut sa vad ce cursa maxima poate avea membrana.......si dupa cum am spus , firele leonice nu ajung sa se tensioneze (sa se traga din lipitura) .
Si apropo , daca Xmax e de 4 mm (parca) pt wn-15r, asta nu inseamna ca valoarea maxima a cursei intr-un sens va fi tot 4 mm . Chiar daca dupa aia 4 mm intram in zona neliniara, raman inca suficient de multe spire "excitate"

de campul magnetic din intrefier pentru ca membrana sa depaseasca acei 4 mm (liniari) .
1. O fi adeziv siliconic , plastic...dar totusi mi se pare cam firava puntea de adeziv dintre firele leonice si membrana (sau poate sunt eu prea hmmm..perfectionist

). Insa daca tinem seama de faptul ca firele leonice nu ajung sa "se traga" din lipitura, sansele sa se desprinda din acea lipitura sunt intr-adevar destul de slabe .
Am mai intrebat o data ...dar curios fiind, repet intrebarea : firele leonice sunt fixate de membrana doar prin adezivul ala (siliconic) ?
2. De fapt e vorba de o diferenta de vreo 5 spire

. Oricum nu ma speriasem prea tare pentru ca nici la cca 300w/8 ohmi cat avea statia la care le-am legat, nu mi-a sarit in ochi(sau in urechi) vreo diferenta in sunetul celor 2 dif-uri. Eram insa curios daca e normal sa fie astfel de diferente pentru ca eu aveam impresia ca toleranta pt chestia asta e mai mica .
Evident ca daca era vorba de niste dif-uri cu magneti din ferita nu aveam cum sa-mi dau seama de acea diferenta .
Nexus3, daca tot zici ca au intrefierul lung, incerc sa-mi imaginez ce spl ar putea avea daca s-ar reduce considerabil lungimea intrefierului si a bobinajului

(evident, lasand de o parte faptul ca astfel se micsoreaza cursa liniara ).