The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 7:40 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 04, 2007 10:53 pm 
retin si eu ca sunau ca ceapa in incintele alea, de aia l-am fraierit pe ala atunci sa-mi dea urmatoarele 2 difuzoare pe un pachet de tigari. Eu stiam cum suna intr-o incinta facuta de mine intr-un mod la plezneala :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 05, 2007 12:31 am 
Neconectat
User

cred ca de asta unchimio tinea incintele originale la naftalina si a bagat difurile in incinte facute de el

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 05, 2007 2:11 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
in reflex nu ai cum sa ai probleme cu excursia mai mari ca la inchisa numai daca te bagi sub acordaj.

In BR coboara mai bine, dar daca nu ai Q mic atunci huruie.

Poi am zis sa ma feresc de bass reflex fiindca nu stiu ce iese. Neavand parametrii difuzorului, cum pot sa fac bassreflex? De unde stiu la cat o sa fie acordata? Iar adircf nu-si mai aminteste dimensiunile la a lui... :lol:

Si fiindca le voi folosi exclusiv ca si subwoofer, vor intra doar frecvente foarte joase in boxa. Iar procesorul va pune difuzoarele alea la munca serioasa. E posibil ca incinta sa fie acordata sub fs si atunci sa am o cursa f mare.

Si mai e si chestia ca producatorul le recomanda pentru incinta inchisa... O fi avand el vreun motiv...

Cum dracu sunau prost in incinta originala? De ce? Ca si aia tot in jur de 26 litri are (din cate am auzit).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 05, 2007 4:30 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

ale mele-s mici tare, cred ca si modelul de dif e mai mic un pic, din poze nu pot sa-mi dau seama.

au 20 l max, poate 18 interior, si-s bass reflex ;) oricum nu cred ca suna mai bine decat ce ai tu acolo.

daca tot ai incintele mari poti incerca sa pui un port bass reflex mai lung...in felul asta o acordezi mai jos...si daca iese o varza ii pui un carton la capatul din interior si ai terminat balciul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 05, 2007 4:48 pm 
Neconectat
User

eu as opta pentru sealed.... facute la dimensiunea la care trebuie suna mai mult decat multumitori... pentru varsta si tehnologie... parerea mea

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 05, 2007 11:36 pm 
Neconectat
User

bradacalin scrie:
ale mele-s mici tare, cred ca si modelul de dif e mai mic un pic, din poze nu pot sa-mi dau seama.

Difuzoarele au cam 20 cm diametru (8")

Deci, pt un sub... HIFI, o incinta de 50 litri la cele 2 difuzoare? Daca o fac bassreflex cu 2 porturi de cati cm sa fie "glory hole" :lol: :lol: ? Ca iau tuburile lungi si ma joc cu lungimea pana imi place cum suna (sau le inchid cum a zis bradacalin :lol: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 7:56 am 
Eu imi aduc aminte ca am facut un decupaj pt ceva tweeter de la k o n si pana la urma decupajul respectiv a ramas pe post de rezonator. Ca i-am luat tub sa fie estetic dar nu mi-a placut cum suna si am taiat hornul cat sa nu depaseasca grosimea palului, numai sa arate estetic.

Daca ma chinui, imi aduc aminte lungimile ca mai retin minte cate ceva.
Cand vin acasa de la restanta o sa-ti spun. Da vezi, nu ca faci gura mare daca nu suna bine... :lol:

p.s. Cica glory hole la el...pound it :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 11:56 am 
Neconectat
User

adircf scrie:
p.s. Cica glory hole la el...pound it :lol:

:lol: Faceam curat prin dulapuri si am gasit "CD-urile copilariei" :lol: Radeam singur cand am vazut ce notatii/clasificari am facut pe ele... :lol:

Stateam si ma gandeam cum am putut aduna atatea :lol: :lol: Puteam sa-mi deschid televiziune :twisted:

Bafta la restanta!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 3:06 pm 
5

cica daca luam cartea era 7 dapoi mai bine-mi iau un adaptor neutrick decat sa dau banii pe un amar de carte care 99 % o sa putrezeasca pe undeva.

oare ii cineva care sa nu aiba "cd-uri din copilarie" :lol:

Later edit.

Sebi.. ma duc maine in baia mare si am o poza (nu digitala) cu boxa respectiva cand am dus-o la scoala ca aveam ceva materie "Prezentari in afaceri" si apoi am dus boxa la scaola cu ceva statie si dat in vena. O sa iti dau dimensiunile folosind regula 3 simpla. ii ok?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 6:24 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
oare ii cineva care sa nu aiba "cd-uri din copilarie" :lol:

Genereatia mai "veche". La ei casetele video cred ca erau la putere :lol:

adircf scrie:
O sa iti dau dimensiunile folosind regula 3 simpla. ii ok?

Bine a fi si asa. Mai mult ma intereseaza sa am pe cine injura daca nu se aud bine :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 6:48 pm 
Sebi scrie:
Mai mult ma intereseaza sa am pe cine injura daca nu se aud bine :lol: :lol: :lol:

mii plin podu' la fel si pt cuvintele "merci mult", "raman dator" si "ce dragut esti" :lol:

ontopic

am o colectie de tweetere arse acasa si stiu sigur ca am unul dupa care am facut decupajul pt rezonator...deci o chestie-i rezolvata

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 7:52 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
am o colectie de tweetere arse acasa

Si tu aveai mania sa arzi tweetere cand erai mic? :lol:

Apropo de ars tweetere...am un prieten (nu-i normal :lol: ), nu foloseste filtre la boxe ca "se aude mai incet" cu filtre. Asa ca la el tweeterele sunt de unica folosinta. Le schimba la fiecare chef cum se schimba pneurile la cursele F1 :lol: Merge si isi cumpara nebunu cate o punga de tweetere chinezesti ca sa aiba rezerve :lol: Nu ma lasa sa-i pun nici macar un condensator pe inalte ca "sa nu atenuez sunetul" :lol: . Si apoi injura ca nu-s bune inaltele :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 7:58 pm 
Neconectat
User

maniaci de gen pune si mie doua tzatzaitori de-ala auto (micro-piezzo :wink: ) la boxele mele... ca parca nu se aud inaltele(de parca se imbunatatzeste ceva)...am si eu in anturaj... dar nici chiar asa :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 9:21 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Citat:
Apropo de ars tweetere...am un prieten (nu-i normal ), nu foloseste filtre la boxe ca "se aude mai incet" cu filtre.

sebi. zi-i omului sa ia inalte cu decibeli cat mai multi si sa bage filtru daca i se pare ca un condensator ii "ia din putere". Ca asa daca foloseste tw cu sacosa... o sa dea bani cu sacosa.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 06, 2007 9:38 pm 
recomanda-i piezzo. alea rezista ceva vreme fara filtru

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2