The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 9:17 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: check this out.. novitec
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 2:20 am 
Neconectat
User

burns fat and decreases appetite. The positive effect of the patch in regards to weight loss is mainly Tip 177. Food Cures for Cataracts 1 red pepper cut into large pieces
regulatory molecules such as DNA, RNA, them. This is due to the observation of the present in mammalian retroviral p30gag
knowledge of the secondary structure, of Gs, as measured in red blood cells. SF1, KSRP, NOVA-1, and rSLM-2 are
Hi folks I'm currently rebuilding my B16A2 for going into the coupe but I cant find any books web pages or downloads that can give me torque settings etc for the engine and electrical diagrams for t

Ultima oară modificat de jokedy pe Mar Sep 07, 2010 7:59 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 10:30 am 
Neconectat
User

Uite-te in calculator, observi ca sunt niste piese lipite de niste placi verzi, gri, rosii sau alte culori, acele placi sunt cablaje.
O sa observi ca de la pinii fiecarei piese pleaca trasee catre altele.
La fel va trebui sa faci si tu o placa dupa schema care vrei sa o realizezi practic.

Spune mai bine cati bani vrei sa dai si ce scule ai pe acasa, ca va fi cam nasol sa faci un amplif orbeste fara aparate de masura.
Un voltmetru+ohm-metru ar fi minimul necesar, un osciloscop ar fi lux.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 11:00 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cred ca cel mai simplu pt un incepator ar fi sa apelezi la kituri de amplificatoare

trage o privire pe site-ul www.elprod.ro la sectiunea de kituri

la acelea mai trebuie filraj, transformator, si radiator si ai un amplificator functional si cu performante f bune

in privinta difuzoarelor:
E15-200S este din punct de vedere tehnic mai avansat decat hp-15W, insa se vorbeste f mult de hp-15W deoarece a avut un pret mic si s-a vandut in cantitati industriale :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 1:11 pm 
Neconectat
User

Sharky in legatura cu cati bani sunt dispus sa dau ...iti dai seama ca vreau sa dau ca oricine cat mai putin si sa mearga cat mai bine :) !!

nexus3 m-am uitat pana acum la IPA400 si la kiturile de amplificatoare de pe elprod destul de bine ...dar IPA400 cred ca e prea mult pt ca din cate am citit diful treb sa fie peste amplificator! si in legatura cu kiturile de pe elprod am vazut pe aici ca sa discutat si toata lumea a fost multumita de kiturile cu finali mosfet de acolo! de cei cu finali bipolari ori nu am vazut ori nu sa discutat despre iei! cei pe finali mosfet daca pun 2 kituri in punte C&S-0001 imi da cam 160W nu? cea ce as dori ceva mai mult pt acel dif care-l am! ....spune-ti ceva despre cei cu finali bipolari tot la fel de ok sunt?...si am mai vazut ca spuneai ICEMAN ca vine mosu la elprod in febroarie ...cumva scoate ceva nou? :) mercic tuturor pt ajutor !!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 2:10 pm 
Neconectat

1. kiturile celor de la elprod se pot monta in punte fara probleme

2. discutii pe marginea kitului pe bipolari nu prea sunt deoarece stocul de tranzistori a fost mic si nu mai sunt deocamdata disponibile kituri complete din modelul cu bipolari

3. daca ai putin rabdare, vom avea amplificatoare de tip panou disponibile pe site proiectate exact pentru aplicatia ta :wink:

4. elprod va lansa niste kit-uri de putere mai mare (de urmarit in urmatoarea perioada site-ul lor)

5. IPA400 este un amplificator f bun, si are 270W in 8 ohmi cu alimentarea standard (+/- 70V)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 2:25 pm 
Neconectat
User

ok...deci tot ce treb sa fac momentan e sa mai astept!! multumesc pt sfaturi !..... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 2:40 pm 
Neconectat
User

Citat:
diful treb sa fie peste amplificator!

gresit
asta numai daca vrei sa scoti tot ce e posibil in materie de calitate si spl maxim
deci un amplificator trebuie sa fie cu 3db mai puternic decat puterea rms al unui dif
sa luam e15-200
200w rms
400w program
deci un amplificator recomandat ar fi unul cu o putere de 400w in 8 ohm
asta inseamna ca ipa 400 nu va "stresa" diful asta
eventual 2*ipa400 in punte numa ca tre sa ai grija cu potentiometrul de volum ca in cazul acesta puterea debitata in 8ohm este de 800w :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 4:39 pm 
Neconectat
User

Poti sa iti faci ce amplificator vrei la ce putere vrei.

Ori iei kituri gata facute, sau daca vrei sa ciocanesti cu mana ta ceva atunci cred ca cel mai ieftin/sigur/usor/simplu iesi cu niste integrate LM3886 (e sub 200mii unul).

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 3:53 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 8:32 pm 
Neconectat
User

cred ca mai bine raman la un chit de amplificare IPA400 sau ceva de genu asta! o sa mai caut! pai daca e 200 de mii un kit dala de amplificare ! il mai fac si singur il fac si varza ..si daca iau 4 ca sa fac 200 de W ma duce cat ma duce si 2 kituri dalea de la elprod cu care fac tot 200 de W si sunt mai bine facute de cat le fac eu ! si nu vreau sa fac de 100 de W sa-mi bat joc de diful asta ! lam luat si vreau sa scot din iel tot ce se poate ! mercic oricum ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 10:22 pm 
Neconectat
User

si inca o intrebare ! :) de obicei cand iti suna mobilul se aude bazaitul ala in boxe !! chiar inainte de a suna! sau si in tv !! in ce consta treaba asta? adik ce treb sa faci sa nu se mai auda bazaitul ala?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 10:49 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cu cat e ecranat mai bine amp-ul sau preul sau langa ce e mobilul cu atata se va auzii mai incet sau poate chiar deloc daca e facut bine...

eu la statie nu am probleme cu asa ceva..adica pot sa pun mobilul oriunde in orice pozitie pe langa si peste ca nu se aude...

p.s. la ceva ce are cutia din plastic e f greu sa faci asa ceva, aproape imposibil, sau e mult de munca... mai bine pui mobilul mai departe

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 11:37 pm 
Neconectat

inca nu am vazut amplificatoare profesionale care sa fie inluentate de mobil, chiar am fost curios la un moment dat si am facut niste teste.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 25, 2006 11:40 pm 
Neconectat

jokedy scrie:
si inca o intrebare ! :) de obicei cand iti suna mobilul se aude bazaitul ala in boxe !! chiar inainte de a suna! sau si in tv !! in ce consta treaba asta? adik ce treb sa faci sa nu se mai auda bazaitul ala?

bazaitul acela este cauzat de campurile magnetice generate de emitatorul telefonului tau, care induc in cablurile de semnal ale echipamentului electronic un curent electric, care este amplificat si reprodus sub forma de distorsiuni de imgine sau de sunet pe tv-uri sau pe echipamentele audio.

cea mai simpla metoda si cea mai eficienta este de a izola etajele de amplificare de semnal mic si toate cablurile care transporta semnal

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 06, 2006 9:55 pm 
Neconectat
User

mai am o nelamurire :o am 2 kituri de amplificare de 2 X 40W sunt pentru masina! dar eu le folosesc acasa!normal daca sunt de masina se alimenteza cu 12 V nu? si am un transformator care are 3 iesiri o data : 23,5 V /2,5A a doua oara are 14 V/1A si a 3 oara are 12,5v/1A ..pot alimenta amandoua kiturile de la acest amplificator? sa le alimentez pe iesirea de 12,5V/1A ? :?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 06, 2006 10:04 pm 
Neconectat
User

nu poti! deoarece transformatorul tau poate debita o putere prea mica (12V*1A~12W) ti-ar trebui ceva tranformator mai puternic

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2