The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 1:09 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 29, 2007 12:49 pm 
acuma ii inceput de luna.... vin banii.... vorbim.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 12:09 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Oi fi cu hp-u in sange, dar eminence nu are echivalentul lui hp15w la 1.7mil!

Comparatia nu prea e corecta, e12 avand pretul mai mare din cauza magnetului pe neo. Nu mai tin minte cat costa e12 pe ferita, ala cand l-am auzit mi-a lasat impresia ca scotea mai mult bas.

Se aude altfel: ajunge sa te uiti la grafice sa vezi de ce oare se aude altfel. Oricum fff rar gasesti 2 difuzoare diferite care sa sune identic.
Qts e mai mare la beta 0.57>0.35 nu e de mirare ca suna altcumva basul.
La qts-uri mici, difurile cu fs mai ridicat dau un bas mai scurt, cu mediile mult mai pronuntate si huruiala mai mica.

La banii de beta 12 iei hp15w asta in caz ca nu vrei sa cari subwooferul dupa tine.

Sa lasam modelele entry-level si sa ne luam de cele mai performante.
Eminence are echivalent la wn15 la 4milioane? Dar la wn18 sau la c18?
Eminence are drivere? La ce pret si la ce performante?
Recone kituri sunt? (asta chiar nu stiu si vreau sa aflu)

(preturile de la eminence le-am luat de la senia, daca tu le iei de altundeva mai ieftin atunci sunt de acord cu parerea ta)

Man, daca esti din Cj oricand sunt dispus sa bem o bere si sa discutam despre difuzoare, evident, conditia e sa ne permita amandurora programul. :)

Nu comparam Hp15W si nicidecum nu-l vom compara cu eminence orice dif din seria beta, hp e un difuzor ieftin si fara o dinamica de apreciat asta e realitatea
comparam e12-250n la 2 mil si emince beta 12 la 2,1 mil pt ca asta am avut la indemna vizavi de Paudio ( C12 nu poti sal compari pt ca are pretul ridicat)
Aici se vede ca nu prea ai ascultat si alte marci de dif.
Pt ce vrei tu sa compari modelele mai scumpe , crezi ca toata lumea lucreaza cu ele ( uite cum am vreo lucrare cu ceva mai profesional de la emince am sa-ti fac niste teste dar bineinteles o sa fie o parere personala ma repet nu vand PA,Emince sau altceva )
In fine atat iti zic mai lucreaza cu diferite difuri si iti vei schimba parerea in timp ( asigura diferite sonorizari cu diferite marci de difuri si ai sa vezi diferenta practica degeaba te uiti la parametri pt ca pe nimeni nu intereseaza detaliile tehnice atata timp cat sunetul este bun)
Sorry sunt din braila

nexus3 scrie:
comparatia nu este corecta

corect ar fi fost sa punem un E12-200S pe langa acel Beta

difuzor care s-ar fi comportat cel putin la fel de bine , dar la un pret mult mai bun

E12-200S - 180 RON in Ro (daca ar fi importat)
Eminence Delta 12 - 258 RON la Senia (se cam apropie de C12-300MB care nu discuta cu astfel de jucarele)

E12-200N a fost proiectat pentru alte aplicatii decat Beta 12

Mai tata numai comparatiile tale intre diferite tipuri de difuzoare merg la tine?
dami un e12-200s si voi face eu niste teste daca tii neaparat pt ca oricum tu esti influentat de marketing :) si nu era vb de delta 12

adircf scrie:
nexus3 scrie:

mda ca si 3 bas reflex vs 1 horn. in fine stii tu la ce ma refer.

acuma despre eminence... la cele pt aplicatii pro ceea ce ma enerveaza la maxim e ca aproape toate au un peak de vreo + 6 db fata de cel liniar. si multe au peak-ul respectiv in zone sub 1,4 Khz.

Mai adi eu nam auzit nici un peak de 6 db sincer acum ca totusi 6 db nu sunt nesemnificativi si tu de ce tiai luat RCF si ai vandut PA

In fine fiecare cu opinia lui
si apropo trimit mail catre PA si catre Eminence ops de la eminence primesc mail pe cand de la PA nam primit nimic

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 12:17 pm 
nyx scrie:
tu de ce tiai luat RCF si ai vandut PA

nu mi-am luat RCF si nu am vandut PA dar o sa vand PA si o sa-mi iau RCF... asta-i bistosh. :wink: Vrei motive? cumpara-ti 2 si fa ceva sonorizari cu ele si o sa vezi de ce. lasa rcf-u... sper ca ai vazut ce-a fost data trecuta. :lol:

nyx scrie:
pt ca oricum tu (Nexuse) esti influentat de marketing :)

:lol: drept fratie, de aia nu prea are rost aici sa compari un difuzor de la o firma cu unu de la paudio pentru ca tot timpul se iveste un difuzor care aparent sa-i dea clasa. La faza cu testarea in paralel daca e sa ne luam dupa clasa si tot timpul se ia dupa pret...paudio tot timpul e avantajat din cauza pretului mic. si oricum nu cred ca exista in romania cineva neutru care sa faca teste comparative in diferite firme.

nyx scrie:
Mai adi eu nam auzit nici un peak de 6 db sincer acum ca totusi 6 db nu sunt nesemnificativi

apoi fiecare cu urechile lui, drept "mai" ? :lol:

Ultima oară modificat de user eliminat pe Mie Oct 31, 2007 12:31 pm, modificat de 4 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 12:19 pm 
Neconectat
User

@nyx ai folosit difuzoare de la beyma ? Daca da ai folosit 12LX60 ? Daca da ce parere ai de el ? :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 12:27 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
nyx scrie:
tu de ce tiai luat RCF si ai vandut PA

nu mi-am luat RCF si nu am vandut PA dar o sa vand PA si o sa-mi iau RCF... asta-i bistosh. :wink: Vrei motive? cumpara-ti 2 si fa ceva sonorizari cu ele si o sa vezi de ce. lasa rcf-u... sper ca ai vazut ce-a fost data trecuta. :lol:

nyx scrie:
pt ca oricum tu esti influentat de marketing :)

:lol: drept fratie, de aia nu prea are rost aici sa compari un difuzor de la o firma cu unu de la paudio pentru ca tot timpul se iveste un difuzor care sa-i dea clasa.

Taticu am avut rcf tiam mai povestit eu odata am avut 50 % din sistem pur RCF acum numai am bani de RCF si iau Emince dar o sa fac si ceva cu RCF ( sorry traiam cu impresia ca tiai vandut WN sau te confund cu altcineva)
12LX60 nu lam folosit

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 12:30 pm 
am vreo 5 in lista cu nyx, nyx2000, elnyx nyxlim... era greu sa va stiu pe toti.

vezi ca am dat un edit in timp ce mi-ai dat quote.

De la RCF la Eminence.. slab fiule...slab. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 1:04 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nyx scrie:
nexus3 scrie:

corect ar fi fost sa punem un E12-200S pe langa acel Beta

difuzor care s-ar fi comportat cel putin la fel de bine , dar la un pret mult mai bun

E12-200S - 180 RON in Ro (daca ar fi importat)
Eminence Delta 12 - 258 RON la Senia (se cam apropie de C12-300MB care nu discuta cu astfel de jucarele)

E12-200N a fost proiectat pentru alte aplicatii decat Beta 12

Mai tata numai comparatiile tale intre diferite tipuri de difuzoare merg la tine?
dami un e12-200s si voi face eu niste teste daca tii neaparat pt ca oricum tu esti influentat de marketing :) si nu era vb de delta 12

eu am impresia ca vorbesti la bascalie

hai sa comparam mere cu portocale si sa vedem care-s mai verzi

fiecare difuzor are o aplicatie pentru care a fost optimizat.

ai luat un difuzor optimizat pentru a cobora jos si l-ai comparat cu unul optimizat pt greutate mica si medii puternice, si te mai intrebi de ce nu suna la fel.

normal ca doar comparatiile merg la mine , altfel nu se poate.

nu cred ca pot fi acuzat de impartialitate (adircf, nici macar la acel test cu 3 RCF 18N401 Vs. 1 SD21 pentru ca avantajul era clar de partea RCF-ului si totusi nu au castigat)

si stai linistit ca nu sunt obsedat de P-audio asa cum sunt altii de RCF, dar sa stii ca intotdeauna exista un difuzor care sa-i dea clasa la competitorul lui la un pret mai bun pentru ca lista de modele de la P-audio are peste 700 de repere!

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 2:36 pm 
io nu mai zic nimica ca iar nu se ajunge nicaieri. Fiecare cu concluziile lui.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 5:33 pm 
Neconectat
User

Adi, varful ala in frecventa se poate trata

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 10:40 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 5:44 pm 
stiu ca se pot trata prin filtre. dadeam exemplu ala cu alfa15 si pht-ul taiat la la 5 khz. doar nu crezi ca i-a facut dsp in filtrul respectiv. :lol:

nexus3 scrie:
ai luat un difuzor optimizat pentru a cobora jos si l-ai comparat cu unul optimizat pt greutate mica si medii puternice, si te mai intrebi de ce nu suna la fel.

apoi beta12... numai jos nu coboara. pur medii. sub 70 n-ai ce face cu el si daca e12 are medii puternice.... mircea, ... n-ai ascultat beta12 :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 8:32 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
io nu mai zic nimica ca iar nu se ajunge nicaieri. Fiecare cu concluziile lui.

ma predau :)
si apropo nexus cand o sa ai tu 700 de repere mai vb pana atunci ma duc sa iau cele cateva zeci de repere de la emincence
in rest toate bune si frumoase

sharky sa inteleg ca e12-250n nu putem sa realizam un fullrange de la 50 HZ in sus sau cum

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 9:25 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cred ca am in jur de 100, si pot aduce oricare din cele 700 cat timp exista cerere pt vreunul anume

pana atunci se aduce doar ce (credem noi) ca se trece in Romania

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 31, 2007 11:11 pm 
Neconectat
User

faci un fullrange amarat pe partea de bas. Ai vazut si tu ce poate.
Dar asta nu inseamna ca tot ce e PA intra in aceeasi oala cu el.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ora este UTC + 2