S-a discutat despre niste chestii puţin amuzante si s-au facut niste comparatii intre o firma mare, in genul grupului de firme din care face parte Paudio si o companie mica, la inceput de drum, precum este 18 Sound.
Chestia asta m-a facut curios si am cercetat sa vad cam ce vanzari au avut italienii de la 18 Sound, in anul 2006.
Am gasit ca au facut vanzari totale de 10 milioane de euro.
Daca ne uitam la vanzarile facute de Paudio, ne linistim instantaneu.
Ok, s-a discutat si despre performante.
Aici ramane de vazut, pentru ca sunt niste chestii cam discutabile in parametrii publicati de italieni. De exemplu, SPL-ul se masoara in banda 500Hz - 2500Hz, la difuzoarele de medii, rezultand un SPL mediu mult mai mare decat daca ar fi masurat in banda utila a difuzorului.
Daca ne raportam la aceasta, asa cum o fac aproape TOTI producatorii, observam ca produsele lor sunt la fel cu cele ale competitiei.
As vrea sa fie foarte limpede ca nu am nimic de impartit cu nimeni, iar baietii de la 18 Sound imi sunt simpatici. Consider ca fac produse bune si decente.
In materie de pret, sunt mai sus decat majoritatea competitorilor lor, dar nu se poate spune ca pretul este un indicator al performantei, ci mai degraba a dificultatilor cu care se confrunta absolut toti fabricantii de orice, ce se incapataneaza sa produca inca in Europa.
La ora actuala, 18 Sound produce pentru piata OEM, in proportie de 70%, iar ceea ce ramane ( 30% ) reprezinta vanzari directe, prin intermediul distribuitorilor. Faptul ca produce atat de mult pentru fabricantii de boxe, arata ca sunt apreciati si ca fac lucruri bune, dar si ca au o piata mica pentru vanzarile directe.
O productie de 3 milioane de Euro - vanzari de difuzoare, intr-un an
( 2006 ), in intreaga lume, este foarte putin.
Din cauza aceasta, sunt nevoiti sa vand scump.
In rest, eu nu ma bag in discutia despre brizbizuri de trade mark, pentru ca pe mine nu ma intereseaza cum isi boteaza fiecare producator suportul de la bobina sau vreo gaurica de aerisire. Sunt satul ca trebui sa le tin minte pe cele cateva zeci de astfel de prostioare din catalogul de la Selenium.
Doamne ajuta ca paudio nu s-a apucat de chestii din astea !
P.S.
Daca tot am povestit de 18 Sound, pentru a nu defavoriza pe altii, postez cateva informatii despre activitatea economica a celorlati principali producatori italieni de difuzoare pro.
RCF a facut vanzari totale de 45 milioane Euro ( toate produsele din oferta lor ) si au cumparat o fabricuta in India, la Mumbai, unde isi fac incintele iar conform bilantului contabil pe 2006, inca sunt in pierdere.
Cine dispune de 2500 de Euro, poate deveni actionar la RCF, cumparand 1000 de actiuni din subscribtia publica ce tocmai se desfasoara.
Aviz fan clubului

!
La B&C situatia e mai buna decat la 18 sound, in sensul ca au facut vanzari de 20 milioane Euro, in 2006, conform bilantului contabil.
Structura vanzarilor este de 75% productie OEM, 25% vanzari directe.
Se confirma si aici ca daca vanzarile directe sunt mici ( doar 5 milioane Euro in 2006 ), esti nevoit sa vinzi scump.
Am mai vazut niste chestii cum ca BC ar avea anumite afaceri prin Hong Kong, de unde cumpara niste chestii, dar sunt obosit si nu am chef sa sap mai departe. Mai sapati si voi !
Daca cineva are vreo intrebare, nu crede ceva din ce am spus, are dubii ori vreo nelamurire, pot sa probez orice afirmatie, cu conditia ca cererea sa fie facuta in termeni politicosi.
Noapte bună !