Tocmi despre asta vorbesc eu...
HP-18S...serie semiprofesionala, 500 W rms...la aceasta putere are un power compression mai mare decat SD-18EL, care sigur il are sub 3 dB ( nu stiu sigur, totusi astept niste cifre daca se poate ), sasiu de otel, racire destul de buna...
totusi de ce crezi ca are 100 W mai putin decat C18-600 El ? la puterea de 500 w cei 100 w in plus ai lui c18-600 el vor fi nesemnificativi, dar acest lucru este dat de sasiul de al, care ajuta la racirea mai buna a bobinei, si teoretic un power compresion mai mic ( si practic cred ca la fel ) ( vb despre c18-600el )...
SD-18EL 1000 W rms, DNA spune ca rezista si la 2000 W ( amp care are 2x1000 W rms in 4 ohmi pus in punte )...sasiu de al, varf de gama al difuzoarelor de 18", bobina de 4.5 ", racire mai buna fata de hp-18s, care are bobina de 4", power compression cumama iz smai sus sub 3 dB...totusi racirea acestui difuzor trebuie sa fie foarte buna, deoarece a fost conceput pt folosirea lui in hornuri, deci trebuiesc sa reziste lucrului intr-un spatiu mic, la putere mare, deci sa reziste la caldura...plus ca seria Sd a fost proiectata sa reziste la tavaleala mare...
SI acum sa facem un calcul: 10 HP-18S, la 1 W vor avea in jur de sensibilitatea + 10 dB...la 5000 W vom avea in jur de 37 dB, deci sensibilitatea unui singur difuzor plus 47 dB...
iar pt 5 bucati de SD-18EL vom avea sensibilitatea unui difuzor plus 7 dB, la care se adauga la fel 37 dB, deci 44 dB + sensibilitatea unui difuzor...
din cate stiu sensibilitatea unui hp-18s este de 97 dB la 1w/1m, deci cu 10 bucati vom obtine 154 dB la 5 kW/1m ( in cazul in care subwooferele sunt unul langa altul, daca sunt separate splul scade )...iar pt 5 bucati de sd-18el sensibilitatea este de 98 dB, si atunci vom obtine 152 dB...totusi daca luam si power compressionul in calcul cred ca ar ajunge la egalitate...
Oricum iti recomand sa asteti si alte pareri.
Asteapta si vezi daca DNA are ceva de spus, pt ca e sigur a folsit ambele difuzoare si stie despre ce vorbeste...
|