The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 12:28 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 03, 2006 7:56 pm 
Neconectat
User

Mihaly scrie:
AM incercat sa reglez curentu de mers in gol din acel potentiometru dar nu are nici un efect..pot era aproape la maxim spre extremitate dreapta l-am dat pana la maxim la stan ga urmarind curentu..dar nu a avut nici un efect maine o cred ca o sa schimb dioda zenner3

He he he , castigam pariul :twisted: .Pacat ca nu s-a oferit nimeni sa ma contrazica :? .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 2:46 am 
Neconectat
User

Imi pare atat de rau ca trebuie sa va spun ca, electronica nu este ca si mecanica auto, daca opresc o masina pe un drum public si salt capota, instant se gasesc 3-4 respectivi sa vina sa faca pe sfatuitorii.

te rog sa nu scoti dioda de pe placa, acea dioda are un rol mai mult decat neinteles in conceptia celor care nu prea au habar cu electronica.

Eu inteleg ca doriti sa ajutati, dar din moment ce am raspuns eu la strigatul de ajutor, coansider ca trebuie sa va luati seama, cine naiba poate oferi mai multe si mai precise informatii, decat cel ce le- conceput si realizat ?

Si daca vrei ajutor, te rog sa scoti acea schema din postul tau, eu nu de tampit am pus pe sit-ul meu o schema fara valori.

Acea schema apartine firmei ELPROD, ar trebui sa fii mai rezervat in a face publica acea schema, rog ADMIN-ul sa stearga acel link.

Ajutorul il ofer in momentul in care te vei conforma si vei raspunde la intrebarile din prima interventie.

Rog pe ceilalti useri sa se abtina de la comentarii si ajutor in acest caz.

Va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 12:05 pm 
Neconectat
User

Nu inteleg un lucru. A da sfaturi si a-ti expune parerea pe forumul asta sau oricare altul e un privilegiu sau un drept ?

Imi cer scuze pt ca am postat schema aia fara acordul cui trebuie. Ma voi stradui sa nu se mai repete.

DiyAudio , nu a spus nimeni ca nu esti cel mai in tema cu acel amplificator (pt ca tu-l cunosti cel mai bine) insa nu vad cu ce am putea incurca dand niste sfaturi in plus. Mai invatam si noi cate ceva din experientele altora , cei rau in asta ?

De ce oare tii neaparat sa-ti oferi numai tu ajutorul in aceasta problema.
Poate ai observat ca am dat aprox. aceleasi sfaturi ca si tine asa ca nu stiu la cine te refereai cand ai zis ''.... acea dioda are un rol mai mult decat neinteles in conceptia celor care nu prea au habar cu electronica...''
In concluzie nu am facut decat sa-ti completez sfaturile ceea ce nu poate fi decat un lucru bun , constructiv.

Comparatia aia cu masina nu are corespondent aici pt ca baiatu a CERUT AJUTOR (as putea spune chiar ajutor public) iar eu simtindu-ma in stare sa il ofer (intr-o anumita masura) i l-am oferit.

Gata cu filosofia , sper ca ai prins ideea :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 2:31 pm 
Neconectat
User

Diy audio,curentu de mers in gol este de 9 mA tensiunea de alimentare este de +-31Vcc pe iesire am aproape 0(3..5mV)tensiunile dupa r5 si r 8 sunt de +-14.3V,dupa curentul de mers in gol nu il pot regla,am miscat potensiometrul spre stanga si l-am adus inapoi spre dreapta si nu a avut nici un efect asupra curentului.in topic se mai scrie ce masuratori am facut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 2:35 pm 
Neconectat
User

cand am zis ca o sa schimb dioda zener 3 nu am zis ca o dau jos de pe placa si lasa gol ci o sa o inlocuiesc cu alta noua de la magazin!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 7:08 pm 
mda..imi pare rau ca am postat acest topic si ca am cumparat kitul de la elprod :( mai bine il faceam eu cu mana mea of of .. :!: :idea: o sa il repar eu pana la urma

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 8:42 pm 
Neconectat
User

Pai de ce sa-ti para rau. Crezi ca daca il facei tu ai fi avut mai multe sanse sa-ti mearga avand in vedere ca esti incepator?

N-ai mai zis daca ai mai facut ceva investigatii cu acel amp.

Uite o idee recunosc, tampita pe care am aplicat-o eu (prima si ultima oara :lol: )cand am facut primul amp si nu stiam mare branza.

Va rog nu-mi sariti in cap , e doar o idee de depanare cel mult ''babeasca'' dar care este valabila.
Poti incerca sa scotzi toate piesele si sa le pui inapoi unde erau , dupa ce le verifici sa fie bune (sau/si le schimbi pe cele defecte).Cred ca astfel ai putea sa-ti repari montajul mai repede.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 04, 2006 8:52 pm 
Neconectat
User

Daca il faceam eu cu mana mea imi iesea ok pt ca il faceam ca la carte(exact cum se cere)metoda ta babeasca urma sa o aplic zilele urmatoare pe ca nu sunt decat vreo 5 tranzistori..si apropo de unde ai stiut ca nu o sa pot modifica curentul de mers in gol?pe care il banuiseti defect?Dioda dZ3 ii ok,am dat-o jos si am verificat-o

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 05, 2006 1:40 pm 
Neconectat
User

Mihaly da cand ai cumparatul kitul ?? nu ai garantie nu ai nimik la iel??? sa te duci sa ti-l repare daca ti lau dat stricat !.........

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 05, 2006 9:27 pm 
Neconectat
User

- io zic ca si cei de la elprod fac ca la carte kiturile ... poate de data asta a fost exceptie cu kitu tau
-metoda aia babeasca am aplicato si eu la un amplif si mia dat rezultate bune :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 05, 2006 9:32 pm 
Sa ma duc din nordul tarii pana in sud?si oricum nu stiu daca l-am primit stricat sau l-am stricat eu..si acum noutati: :( am masurat curentul ce il consuma asa cum se auzea ragusit..la acelasi nivel de intrare ramura - tragea 30-50 mA iar ramura + 12mA cand dau volumul mai tare pe ramura - creste curentul(normal nu?)iar pe ramura - scade!!!!! pana pe la 6 mA!!! :shock: :shock: deci,de aici am constat ca defectul este pe ramura + adica UNUL DIN Q1 Q3 CA pe q5 q7 q6 i-am verificat si is ok

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 05, 2006 9:39 pm 
Neconectat
User

Faza cu exceptia s-ar putea,am mai patit-o si cu altele neelectronice asta ii ghinionu meu metoda babeasca am inceput-o de la sfarsit la inceput dar nu am verificat inca finalii,,da tare incep sa cred ca ii dus un final(irfp240 ala de pe plus)ca cand dau mai tare(fara radiator) asa ragusit ala de pe - de incalzeste iar asta de pe + ii rece :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 05, 2006 9:40 pm 
Neconectat
User

Am uitat,tranzistoarele MOS,le verific ca si pe bipolare?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 06, 2006 1:16 am 
Neconectat
User

Tranzistorii mos nu se verifica ca cei bipolari.Si eu de la ELPROD cumpar si in ziua de azi kiturile de apl.si pana acum nu am avut probleme.Dar sfatul meu e ca prima masuratoare trebuia sa o faci pe tranzistorii finali nu sa faci prosti sa masori mersul in gol si diode si mai stiu ce.Cel mai posibil lucru la un apl.e sa se duca finalul.Eu doar atat ati sfatuiesc sa te apuci si sa schimbi tranzistorii finali ca unul e dus din cele doua.Cum ai scris cel care ramane rece e posibil 90% sa fie intrerupt.Schimba tranzistorul final si va functiona!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 06, 2006 11:40 am 
k o sa il schimb maine AZi sau maine :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2