The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 12:51 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 174 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 12:13 pm 
de unde sunt boxele alea ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 2:09 pm 
Neconectat
User

boxele din plastic x 15 hp ce dif au de 15 si de 1,5 ?.ce pret au

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 2:30 pm 
fac pariu ca ii sn 15 seria veche.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 2:38 pm 
Neconectat
User

Sharky eu zic ca chiar au un kick puternic deoarece asa arata simularile!
Deci da,exista in grafic acea umflatura in zona de 80hz,adica in zona 60hz-100hz!Simuleaza si tu si ai sa vezi!
Oricum sunt niste simulari!Dar eu zic ca nu are cum sa fie diferenta mare intre simulari si cum se aude in final incinta simulata anterior.Clar ca vor fi diferente pana la urma intre cele doua,dar nu are cum sa difere foarte mult de realitate simularea!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 2:47 pm 
Neconectat
User

Kick-ul lucreaza intr-o banda mult mai mare de frecvente :roll:
Ia un driver taie-l la 2kilo , si pune muzica pe el , sa vezi ca si ala are kick...un fel de pacanit , care poate fi destul de deranjant la volum mai mare :wink:
Din punctul meu de vedere , nu poti avea kick numa dintr-un 18" , 15" sau 12" :roll:
Kick-ul se aduna din toate frecventele :wink:

P.S. simularile pot sa insele :? pana nu il auzim , nu avem de unde sti cum va suna :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 2:52 pm 
Neconectat
User

In afara de Xmax mie nu prea imi plac parametrii ( asa cum am zis mai sus ).
Kick-ul nu exista la drivere, ca doar nu simti nimic ( in piept evident ). :roll:
Aia ce auzi ( pacanitul ala ) este defapt percutia ( toba mare + premier sau sintetizatoare etc )...

Oricum, cu un Qts mic si un Vas mic difuzorul are nevoie de o cutie mica. CU un Qts foarte mare si un Vas micut cutia va fi mai mare. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 3:00 pm 
Neconectat
User

Evident nu ma refeream la kick-ul care il simti in piept :lol:
Dar nici la premier nu ma refer , stiu si eu ce e ala :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 3:08 pm 
Neconectat
User

nu e chiar asa

Ultima oară modificat de Sharky pe Vin Apr 10, 2009 9:05 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 3:24 pm 
Neconectat
User

Pai eu despre difuri puternice vorbeam,nu de 8pw3 sau mai stiu eu ce "jucarii" de difuzoare!(Sa nu intelegeti ca 8pw3 de la selenium este un difuzor prost!)
Eu ma refer la cele de 15" si 18" din seria FL si Chalenger!
Si nu ma refeream la cutii cu volumul asa mic(30 litrii),ci la volume de 80-100 litrii!
Poate pentru unii este mult 80-100 litrii,dar pentru un woofer de 15" sau de 18" eu zic ca este destul de mic,daca vrei sa auzi si jos si ceva kick!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 4:03 pm 
Neconectat
User

Woofers....man :roll: nu te-ai prins :roll: :roll: :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 4:12 pm 
Neconectat
User

N-am zis ca astea noi suna prost, doar ca nu vor suna la fel cu cele vechi.

Ultima oară modificat de Sharky pe Vin Apr 10, 2009 9:05 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 4:15 pm 
Neconectat
User

Noul site este destul de simplu din punct de vedere tehnic insa e ideal pentru ca este mai usor de navigat pe el.
La noile produse sunt si cateva bune si cateva mai putin bune din punctul meu de vedere. La inalte PA sigur ca o sa doboara piata, noile inalte mi se par adevarate bestii, nu va plangeti dupa seria WN, SN II este un fel de WN si mult mai venos, chiar si seria SN era frate cu seria WN, adica erau mici diferente. Dupa cum vad in continuare seria HP si E va ramane seria mai ieftina si mai putin performanta. Pe mine cel mai mult ma pasioneaza inaltele (seria pre neo) si si seria flagship, chalanger II, SN II.
La majoritatea produselor am observat si eu ca necesita incinte mai mici dar am observat si faptul ca unele difui au spl mai scazut si puterea mai mare fapt care ma deranjeaza (si nu exclud faptul ca PA sa gandit si la marketing si stie ca multa lume se uita la putere si nu la SPL), al doilea lucru care ma deranjeaza la unele produse este ca au EBP cam scazut. Oricum m-am uitat la parametri mai mult in fuga, o sa le studiez mai mult cand o sa fie disponibil si in romania si vom vedea si preturile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 4:58 pm 
Neconectat
User

Sharky tocmai am simulat seleniumul 8pw3 si nu i-mi place deloc raspunsul lui!Are un" kick" de vreo 3db,dar peste 100hz!
Mai exact intre 100 si 200hz,deci si din simulari reiese ca nu va scoate bass!Era de asteptat ca si in realitate tot acelasi raspuns sa il aibe!
Eu cand am zis de kick m-am referi la un kick sub 100hz,si la difuzoare cum ar fi:FL-18ELF,FL-18LF,C-18LF,C-18ELF,precum si la unele modele de 15".
Oricum kick-ul nu este intotdeauna de dorit,mai ales daca are si prea multi db!Pentru ca mascheaza frecventele mai joase(subbasul)si va rezulta o impresie de lipsa de subbass!
Si stai linistit ca nici eu nu ma omor dupa difuzoare cu Qts>0.4 si Fs>50hz!
Aceste difuri degeaba au VAS-ul mai mic daca spre exemplu are un Qts=0.7 si o Fs=70hz.
Eu ma refeream de exempu la difurile de la Paudio care au aparut acum si au Qts aproape de 0.4 si Fs sa fie cuprins intre 36hz-50hz si VAS-ul destul de mic.
Eu zic ca aceste difuzoare intr-adevar sunt cele mai potrivite pentru bass(subbass)!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 6:03 pm 
vermona scrie:
boxele din plastic x 15 hp ce dif au de 15 si de 1,5 ?.ce pret au

arata-mi si mie care e boxa aia de plastic ?ca eu nu o vad?>

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2008 6:15 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

sZISZI scrie:
Noul site este destul de simplu din punct de vedere tehnic insa e ideal pentru ca este mai usor de navigat pe el.
La noile produse sunt si cateva bune si cateva mai putin bune din punctul meu de vedere. La inalte PA sigur ca o sa doboara piata, noile inalte mi se par adevarate bestii, nu va plangeti dupa seria WN, SN II este un fel de WN si mult mai venos, chiar si seria SN era frate cu seria WN, adica erau mici diferente. Dupa cum vad in continuare seria HP si E va ramane seria mai ieftina si mai putin performanta. Pe mine cel mai mult ma pasioneaza inaltele (seria pre neo) si si seria flagship, chalanger II, SN II.
La majoritatea produselor am observat si eu ca necesita incinte mai mici dar am observat si faptul ca unele difui au spl mai scazut si puterea mai mare fapt care ma deranjeaza (si nu exclud faptul ca PA sa gandit si la marketing si stie ca multa lume se uita la putere si nu la SPL), al doilea lucru care ma deranjeaza la unele produse este ca au EBP cam scazut. Oricum m-am uitat la parametri mai mult in fuga, o sa le studiez mai mult cand o sa fie disponibil si in romania si vom vedea si preturile.

avem avantajul bobinelor mari => power compression mai mic

totusi faptul ca incintele ies mult mai mici este extrem de imprtant acum ca avem acces la aplificatoare de mare putere mai ieftin ca oricand.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 174 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Următorul

Ora este UTC + 2