Gizmo : ''Chiar dacă diferenţa până la unul de 2x100 nu e mare sigur ajunge şi 2x50 dacă investeşti mai mult în boxe. '' CORECT

, nu este diferenta mare, dar de la 2x50 la 2x200 cred ca sunt vreo 6 decibelishori

.
Gizmo : ''Nu se prea foloseşte aplif HI-Fi pe dif-uri pro sau amplif pro pe dif-uri HI-Fi.. e ineficient în primul caz şi inutil în al doilea'' aici te contrazici cu ce ai scris in mai sus

. Cine a zis ca daca omul vrea sa isi faca niste boxe cu difuzoare pro si sa le asculte la amplificator hi-fi nu poate ???
sa continuam....
gizmo : ''Omu a zis că nu face sonorizări. Şi dacă ar vrea să încerce ceva dif-uri pro de unde ştii tu că nu i-ar ajunge 50W? Ai ascultat ceva dif-uri pro într-o camera la 50W. Nu cred.'' Unii oameni asculta la difuzoare pro si in apartament fara sa faca vreo sonorizare cu ele, ci pur si simplu cand vor avea nevoie de mai multa putere sa poata sa bage mana leger in volum

. Probabil cred ca cel mai bine ar trebui sa intelegi tu acest lucru deoarece tin minte ca ai scris pe undeva : ''Un amplificator mai puternic îl cumperi ca să ai rezervă de putere şi să nu introducă distorsiuni'' o afirmatie de asemenea CORECTA, dar se poate aplica si in cazul boxelor. Hai sa iti explic mot-a-mo

. Imi iau de exemplu niste boxe pro de 2x200w rms... bun... imi iau si un amplificator de 2x50w cum ai zis de asemenea, si astfel pot sa ascult boxele la 1/2 din valoarea lor fara ca acestea sa bage vreo distorsiune

.
Acum sa iti raspund si la intrebarea daca am ascultat boxe pro la 50 w ? DA, am facut-o si pe asta, si sunt mandru

. Crede-ma ca 50w nu este o putere exorbitanta. Multi incepatori care vor citi postul tau or sa zica...wooowww...imi iau niste boxe de 2x200 si bag 50 in ele si le sparg geamurile la vecni

. Nu am zis ca se aude tare, ba din contra se aude foarte bine, dar hai sa nu exageram

.
Gizmp : ''Uită-te la clip-ul ăsta şi fă-ţi o părere cum sună un difuzor profesional când suge din staţie exact 50W''. FRUMOS

, chiar imi place

.
Sandu_Alex_999 : '' Tu sti macar care e diferenta reala dintre 200w si 400w , bagati in aceeasi boxa? '' Raspuns : 3 decibeli. Dar diferenta dintre un amp de 2x50 si unul de 2x200 ii 6 db, cum am mai spus-o, si completez ca nu este un lucru de trecut cu vederea
Sandu_Alex_999 : ''Boxe pro de 400w in casa , e modest? ai ascultat vreodata boxe de 98-100dB/w in casa , la vreo 100w? '' Dap, doua boxe de 200w puse pe o statie de 100w, sau 50, este modest, parerea mea. Ce vrei sa zici ca nu exista forumisti care nu au o putere muuuult mai mare ca aceasta in casa ? Iti zic eu ca exista, si ca si tema iti dau sa cauti cine are un sd18el in casa, poate cu ocazia asta vezi si tu ca eu cand am venit sa ii recomand niste boxe pro de 2x200w nu am exagerat deloc !!!
Adircf : ''voi toti. hp15 w si 500 w in camera de 2 pe 2'' De unde sti ca i-as fi recomandat hp15 ? daca te referi inca o data la mine. Probabil ca niste E10-200S ar fi destul

. Numai bine cu aceasta ocazie au si 200w REALI bagati in casa care o sa te scoata pe afara pe geam

. De asemenea tin foarte mult la cele spuse de mine pentru ca din cate imi amintesc eu camera in care vor fi ascultate nu v-a fi tocmai ''2 pe 2''. Citez : ''In principal va fi folosit in camere de apartament ( 30-35 mp ) pentru muzica.'' Eu zic ca merg E10-200S numai bine, si au si 200w care...

stiti voi...de aiai ucigatori
tavY : ''...doar o sticla tremurand din cauza unui bass .....frumos''. Acolo este vorba despre un subwoofer destinat sonorizarilor (dar care poate fi folosit si in casa, cu conditia sa se aiba grija la ce volum sunt ascultate), dar inca o data pentru cei de mai sus : e pus in camera..wooww... hai sa ii dam mai incet ca poate pica blocul

Scuzati-mi inca o data ironia, poate pentru unii de prost gust, dar poate asa o sa ma intelegeti si pe mine.
tavY, ma bucur ca in afirmatia ta pot citi ca vei incepe sa studiezi mai mult si poate asa vei mai invata ceva. Crede-ma ca dupa ce sti unele chetii elementare din domeniu poti sa porti o discutie contradictorie cu oricine de pe acest forum, si poate ca majoritatea deciziilor care o sa le iei atunci de unul singur, fiind in masura sa gandesti si tu cam ce ar fi mai bine pentru tine.
PS: nu-ti fa griji de discutiile de aici, incearca doar sa selectezi ce crezi tu ca ar fi mai bine pentru tine, si in rest toate bune si frumoase...
Numai bine.