The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 11:23 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 67 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 11:44 pm 
Neconectat
User

Solutia lui Don mi se pare cea mai corecta si de luat in seama wink:. Chiar am uitat ca mai exista si boxe bune la un pret foarte mic. Asta poate ca de cateva luni stau cu ochii beliti in fata calculatorului uitandu-ma numai la sisteme de sute...mii..chiar zeci de mii de E, $, si am uitat ca mai exista si astfel de boxe, ieftine si bune, pentru cerintele unui ascultator ''normal'' :wink:.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 04, 2008 9:48 pm 
Neconectat
User

Don, intr-adevar ce mi-ai scris tu pare intr-adevar o chestie peste care nu pot sa trec usor.Ma gandeam acum ca daca a-si ezolva problema amplificator ului apoi alegera boxelor ar trebui sa fie oarecum mai usoara.Si de aceea vreau sa va interb: tot uitandu-ma am dat peste ceva, zic eu, interesant: exista amplifcatoare din acestea, facute ...nu neaparat home made dar nu sunt nici ecleree ;))..cel mai bine e sa va dau un exemplu..am gasit pe net de la o firma izatech.Va dau link ul direct:

http://www.izatech.ro/module/IPA200.htm

+aici pe site: Kit-uri de amplificatoare Elprod

Intrebare: pt ce am eu nevoie mi-ar ajunge ceva de genul asta?Is cat de cat calitative, fiabile?(va rog ori rasp pe main ori pe PM dar sa stiu)

Mie-celui care deocamdata e un mare novice, toate imi par ansamble de circuite si radiatoare :)).Eu zic ca daca pot sa imi iau ceva de la cei prezentati mai sus nu a-si iesii scump si restu i-asi putea investii exclusiv in boxe.Merci mult.Baftaleo:).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 04, 2008 11:23 pm 
Neconectat
User

Te cam complici cu asa ceva daca zici ca nu te pricepi deloc, mai bine iti cumperi un amplif "hi-fi" second-hand....si termini treaba.

ps: sau o solutie ar fii sa gasesti un amplif DIY ieftin si bun....o sa am eu de vanzare peste cateva zile un DIY de 2*200w in 8ohm, ieftin si bun....vorbim atunci.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 12:01 am 
Neconectat
User

tavY este foarte greu daca nu te pricepi un pic la DIY, sa cumperi produse DYI. Unii oameni pot profita de lipsa ta de cunostiinte in domeniu si te pot fraierii. Nu este cazul celor de pe acest forum, dar mai bine iti iei ceva SH hi-fi de firma cum a zis si Don si poti sa iesi si ieftin cu banii in acelasi timp. Eu zic mai intai sa pui ochii pe niste boxe, ca mai apoi sa iti alegi amplificatorul in functie de acesta, astfel vei avea mai multe optiuni de ales decat sa iti iei amplificatorul si sa constati ca nu poti cumpara ce boxe ti-ar place pentru ca sunt prea puternice pentru amp, sau sunt pe 4 ohmi iar amplificatorul tau este pe 8, etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 12:04 am 
Neconectat
User

De ce sa nu poata cumpara boxe ptr. ca ar fi prea puternice ptr. amp?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 12:12 am 
Neconectat
User

En1gma scrie:

Ca sa le poata folosi la capacitatea lor maxima :wink:. De exemplu acum isi ia un amp de 2x 50 si crede ca ii va fi de ajuns, dar peste ceva timp cand se hotareste sa isi cumpere niste boxe pune ochii pe ceva pro de la paudio :wink:, sa zicem un modest 400 w.... si ma gandesc si eu pentru ca sa profite la maxim de capacitatea boxelor i-ar trebui cel putin un amp de 2x200w, si atunci o sa zica : DE CE MI-AM LUAT AMPLIFICATURUL INAINTEA BOXELOR ? :roll: :lol:
Nu stiu dar asta este parerea mea ca ar trebui sa existe si un sir logic in vederea cumpararii unor produse :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 12:17 am 
Neconectat
User

Abia acuma văd că eşti din Cluj. Păi dute pe Bariţiu la Powerzone şi garantat găseşti 2 boxe hi-fi şi un amplificator second în bugetul tău şi peste aşteptările tale. Am fost peacolo şi mi-a plăcut ce am văzut. De ascultat nu am avut timp să stau.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 1:53 am 
Neconectat
User

cristi@n scrie:
Ca sa le poata folosi la capacitatea lor maxima :wink:.

Un amplificator mai puternic îl cumperi ca să ai rezervă de putere şi să nu introducă distorsiuni. În cazul unor boxe HI-Fi care au putere mică se aplică deobicei a doua variantă.
cristi@n scrie:
De exemplu acum isi ia un amp de 2x 50 si crede ca ii va fi de ajuns

Chiar dacă diferenţa până la unul de 2x100 nu e mare sigur ajunge şi 2x50 dacă investeşti mai mult în boxe.
cristi@n scrie:
dar peste ceva timp cand se hotareste sa isi cumpere niste boxe pune ochii pe ceva pro de la paudio :wink:, sa zicem un modest 400 w.... si ma gandesc si eu pentru ca sa profite la maxim de capacitatea boxelor i-ar trebui cel putin un amp de 2x200w, si atunci o sa zica : DE CE MI-AM LUAT AMPLIFICATURUL INAINTEA BOXELOR ? :roll: :lol:

Va zice: ok.. a venit vremea.. fac upgrade: vând tot şi cumpăr o linie nouă. Nu se prea foloseşte aplif HI-Fi pe dif-uri pro sau amplif pro pe dif-uri HI-Fi.. e ineficient în primul caz şi inutil în al doilea.

Omu a zis că nu face sonorizări. Şi dacă ar vrea să încerce ceva dif-uri pro de unde ştii tu că nu i-ar ajunge 50W? Ai ascultat ceva dif-uri pro într-o camera la 50W. Nu cred.

Uită-te la clip-ul ăsta şi fă-ţi o părere cum sună un difuzor profesional când suge din staţie exact 50W :!:
http://www.youtube.com/watch?v=EkVqtK4ltGc

Ultima oară modificat de Gizmo pe Mar Feb 05, 2008 1:55 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 1:53 am 
Neconectat
User

cristi@n scrie:
En1gma scrie:

Ca sa le poata folosi la capacitatea lor maxima :wink:. De exemplu acum isi ia un amp de 2x 50 si crede ca ii va fi de ajuns, dar peste ceva timp cand se hotareste sa isi cumpere niste boxe pune ochii pe ceva pro de la paudio :wink:, sa zicem un modest 400 w.... si ma gandesc si eu pentru ca sa profite la maxim de capacitatea boxelor i-ar trebui cel putin un amp de 2x200w, si atunci o sa zica : DE CE MI-AM LUAT AMPLIFICATURUL INAINTEA BOXELOR ? :roll: :lol:
Nu stiu dar asta este parerea mea ca ar trebui sa existe si un sir logic in vederea cumpararii unor produse :wink:

Tu sti macar care e diferenta reala dintre 200w si 400w , bagati in aceeasi boxa? :roll:
Boxe pro de 400w in casa , e modest? ai ascultat vreodata boxe de 98-100dB/w in casa , la vreo 100w? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 1:56 am 
Neconectat
User

Post simultan :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 2:11 am 
vai mah oameni buni ce exagerati cu puterile.

eu am in camera de camin un monitor JBL control 5 si un sub JBL control 8. amandoua amplificate de pe un amplificator Electromures de 2 x 15 w la 4 ohmi ( Doamne da-i sanatate-n continuare).

pe bas se duce aproape toata puterea de pe un canal iar pe satelit nu se duce nici 1 w si mi-e deajuns de tare intr-o camera de camin. :wink:

voi toti. hp15 w si 500 w in camera de 2 pe 2. :x

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 3:02 am 
Neconectat
User

Sandu_Alex_999 scrie:
Post simultan :lol: :lol:

Sper că 3 post-uri îi sunt de-ajuns să se calmeze :lol:
adircf scrie:
eu am in camera de camin un monitor JBL control 5 si un sub JBL control 8. amandoua amplificate de pe un amplificator Electromures de 2 x 15 w la 4 ohmi ( Doamne da-i sanatate-n continuare).

N-am mai fost demult pe la tine :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 9:04 am 
Neconectat
User

Daca e sa iei ceva diy postezi aici oferta si o purecam noi.
Iti spunem noi ce intrebari sa ii pui la meserias si ne dam seama daca pretul umflat, sau ceva e in neregula.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 10:27 am 
Neconectat
User

@ Gizmo: mersi mult de solutie.Original sunt oradean si clujean doar de putina veme asa ca n-am stiut de treaba aia.Clar ca merg sa ma interesez in cateva zile, si clar ca o sa postez orice oferta care imi apre interesanta.

"Omu a zis că nu face sonorizări. Şi dacă ar vrea să încerce ceva dif-uri pro de unde ştii tu că nu i-ar ajunge 50W? Ai ascultat ceva dif-uri pro într-o camera la 50W. Nu cred.

Uită-te la clip-ul ăsta şi fă-ţi o părere cum sună un difuzor profesional când suge din staţie exact 50W
http://www.youtube.com/watch?v=EkVqtK4ltGc ".

Desii nu cred ca am "gustat" live asa o experienta intr-o camera precum a mea din ceea ce am vazut acolo consider ca nu imi tre mai mult.Adica nu se vedeau foarte multe (vb din pdv al ochiului meu neavizat)..doar o sticla tremurand din cauza unui bass .....frumos.Nu stiu cat de capabil e sistemul ala cand vine vb de medii si inalte.Din pct de vedere al joaselor, cred ca aia 50W, asa cum se aud/vad in clip mi-ar fi super ok.La urma urmei am si io vecini si nu am de gand sa dau anunt la ziar pt sonorizari :DD.Daca am zis ceva prostiutze..astea e..I still have a looooong way to go and much to learn :).

Stiu ca probabil unu care se stie o sa observe inexperienta mea is o sa vrea sa profite dar va promit ca o sa fiu max de prevazator si o sa ma sfatuiesc si cu voi.

O mica clarificare: Ceea ce am eu de gand e urmatoarea treaba: imi iau acum un sistem max 7-7,5 RON..da max maxx maxxx atat :))....1 an ma pun sa studiez domeniul audio iar mai apoi ori o sa ma pun sa imi construiesc io ceva sg ori cel putin, o sa ma descurc mult mai ok cand va venii vremea sa schimb instalazia ;)).Deocamdata va multumesc pt tot si sper sa ne re(auzim;citim) cu bine.Salza.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 05, 2008 12:13 pm 
Neconectat
User

Gizmo : ''Chiar dacă diferenţa până la unul de 2x100 nu e mare sigur ajunge şi 2x50 dacă investeşti mai mult în boxe. '' CORECT :wink:, nu este diferenta mare, dar de la 2x50 la 2x200 cred ca sunt vreo 6 decibelishori :lol:.

Gizmo : ''Nu se prea foloseşte aplif HI-Fi pe dif-uri pro sau amplif pro pe dif-uri HI-Fi.. e ineficient în primul caz şi inutil în al doilea'' aici te contrazici cu ce ai scris in mai sus :lol:. Cine a zis ca daca omul vrea sa isi faca niste boxe cu difuzoare pro si sa le asculte la amplificator hi-fi nu poate ??? :lol:

sa continuam.... :lol:

gizmo : ''Omu a zis că nu face sonorizări. Şi dacă ar vrea să încerce ceva dif-uri pro de unde ştii tu că nu i-ar ajunge 50W? Ai ascultat ceva dif-uri pro într-o camera la 50W. Nu cred.'' Unii oameni asculta la difuzoare pro si in apartament fara sa faca vreo sonorizare cu ele, ci pur si simplu cand vor avea nevoie de mai multa putere sa poata sa bage mana leger in volum :lol: . Probabil cred ca cel mai bine ar trebui sa intelegi tu acest lucru deoarece tin minte ca ai scris pe undeva : ''Un amplificator mai puternic îl cumperi ca să ai rezervă de putere şi să nu introducă distorsiuni'' o afirmatie de asemenea CORECTA, dar se poate aplica si in cazul boxelor. Hai sa iti explic mot-a-mo :lol:. Imi iau de exemplu niste boxe pro de 2x200w rms... bun... imi iau si un amplificator de 2x50w cum ai zis de asemenea, si astfel pot sa ascult boxele la 1/2 din valoarea lor fara ca acestea sa bage vreo distorsiune :wink:.
Acum sa iti raspund si la intrebarea daca am ascultat boxe pro la 50 w ? DA, am facut-o si pe asta, si sunt mandru :lol:. Crede-ma ca 50w nu este o putere exorbitanta. Multi incepatori care vor citi postul tau or sa zica...wooowww...imi iau niste boxe de 2x200 si bag 50 in ele si le sparg geamurile la vecni :lol:. Nu am zis ca se aude tare, ba din contra se aude foarte bine, dar hai sa nu exageram :lol:.

Gizmp : ''Uită-te la clip-ul ăsta şi fă-ţi o părere cum sună un difuzor profesional când suge din staţie exact 50W''. FRUMOS 8), chiar imi place :wink:.

Sandu_Alex_999 : '' Tu sti macar care e diferenta reala dintre 200w si 400w , bagati in aceeasi boxa? '' Raspuns : 3 decibeli. Dar diferenta dintre un amp de 2x50 si unul de 2x200 ii 6 db, cum am mai spus-o, si completez ca nu este un lucru de trecut cu vederea :wink:

Sandu_Alex_999 : ''Boxe pro de 400w in casa , e modest? ai ascultat vreodata boxe de 98-100dB/w in casa , la vreo 100w? '' Dap, doua boxe de 200w puse pe o statie de 100w, sau 50, este modest, parerea mea. Ce vrei sa zici ca nu exista forumisti care nu au o putere muuuult mai mare ca aceasta in casa ? Iti zic eu ca exista, si ca si tema iti dau sa cauti cine are un sd18el in casa, poate cu ocazia asta vezi si tu ca eu cand am venit sa ii recomand niste boxe pro de 2x200w nu am exagerat deloc !!! :lol:

Adircf : ''voi toti. hp15 w si 500 w in camera de 2 pe 2'' De unde sti ca i-as fi recomandat hp15 ? daca te referi inca o data la mine. Probabil ca niste E10-200S ar fi destul :wink:. Numai bine cu aceasta ocazie au si 200w REALI bagati in casa care o sa te scoata pe afara pe geam :lol: :lol: :lol: . De asemenea tin foarte mult la cele spuse de mine pentru ca din cate imi amintesc eu camera in care vor fi ascultate nu v-a fi tocmai ''2 pe 2''. Citez : ''In principal va fi folosit in camere de apartament ( 30-35 mp ) pentru muzica.'' Eu zic ca merg E10-200S numai bine, si au si 200w care... :lol: stiti voi...de aiai ucigatori :lol:

tavY : ''...doar o sticla tremurand din cauza unui bass .....frumos''. Acolo este vorba despre un subwoofer destinat sonorizarilor (dar care poate fi folosit si in casa, cu conditia sa se aiba grija la ce volum sunt ascultate), dar inca o data pentru cei de mai sus : e pus in camera..wooww... hai sa ii dam mai incet ca poate pica blocul :lol: Scuzati-mi inca o data ironia, poate pentru unii de prost gust, dar poate asa o sa ma intelegeti si pe mine.

tavY, ma bucur ca in afirmatia ta pot citi ca vei incepe sa studiezi mai mult si poate asa vei mai invata ceva. Crede-ma ca dupa ce sti unele chetii elementare din domeniu poti sa porti o discutie contradictorie cu oricine de pe acest forum, si poate ca majoritatea deciziilor care o sa le iei atunci de unul singur, fiind in masura sa gandesti si tu cam ce ar fi mai bine pentru tine. :wink:

PS: nu-ti fa griji de discutiile de aici, incearca doar sa selectezi ce crezi tu ca ar fi mai bine pentru tine, si in rest toate bune si frumoase... :lol:
Numai bine.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 67 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2