The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 12:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: magazin de scule audio si lumini
MesajScris: Joi Feb 07, 2008 8:42 pm 
Daca ai fi patronul unui astfel de magazin cum l-ai administra?
Ce marfa ai baga in el si dupa ce criterii ai alege marfa?
zi-mi te rog ce ai face tu in locul unui patron de astfel de magazin

si vreau sa imi spune-ti ,va rog ,ce va placut si ca nu va placut la magazinele din romania on-line sau off line

mersi mult siatept parerile voastre cu interes

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 07, 2008 10:09 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Hmm, daca as fi patron de magazin de echipamente sunet si lumini as face asa:
-specificatiile sa fie reale si in limba romana (nu copiate de pe unde se poate)
-sa scriu pretul real in lei (nu euro, sau pret fara tva, etc)
-sa pot oferi online un preview 360 grade a produsului
-la lumini sa atasez un filmulet de prezentare in care voi vorbi despre caracteristici, mod de folosire si un mic demo (pt ca pentru mine conteaza mai mult ce stie sa faca decat ce lampa are)
-sub pret sa pun si garantia pe care o ofer
-forum si suport tehnic
-produsele sa fie calitative
-in cazul amplificatoarelor, poze cu interiorul acestora + specificatii, tipul finalilor, protectii
-interfata site-ului sa fie primitoare
-update periodic la produse si preturi de pe site
-o mica recomandare pentru ce ar fi putut fi folosit (ex: ideal pentru sonorizari interior maxim 100 pers)
-daca afacerea este profitabila, reprezentante in orasele mari
-discount pentru clienti fideli si forumisti fideli
-discount pentru cantitatea cumparata
-periodic sa pun produse la promotie la pret de importator cu un adaos comercial mai mic
-testarea boxelor, amplificatoarelor, mixerelor, crossovere, etc in parametri optimi de functionare (omul este mai receptiv la lucrul practic, decat sa citeasca niste randuri)
-sa comercializez adaptoare, cabluri si alte accesorii la preturi acceptabile iar calitatea acestora sa fie exceptionala
-pe langa amplificatoarele normale sa comercializez si amplificatoare 100V cu boxe speciale (pt scoli, biserici, spatii comerciale, etc)
-daca vreau sa imi extind afacerea pot organiza si evenimente (nunti, petreceri private) facand publicitate la produsele oferite printr-un promo audio si/sau vizual pe un videoproiector, ori un banner, etc
-sa nu mai pomenesc de seriozitate, calm si servicii de calitate
-"caruciorul" virtual

cam atat imi vine deocamdata in minte :)

LE: ce nu mi-a placut la produsele de pe siturile romanesti: "umflarea puterii", detalii putine, pozele in unele cazuri difera decat produsul real.
Ce as comercializa in primul rand.... produsele best buy (romanul= putere mica de cumparare) si produsele sa provina de la firme consacrate in domeniu

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 07, 2008 11:20 pm 
stefanev scrie:
romanul= putere mica de cumparare

gresit !

analizeaza fenomenul ..

produse ieftine - clienti multi

unde-s scumpe - clienti putini. vezi gadget store in cluj unde cica phonicurile prafuite din stoc mai au cred ca pretul de 16 mil. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 07, 2008 11:55 pm 
Neconectat
User

aici e problema . trebuie sa ai produse de calitate si renume dar si produse low cost . pentru orice incepator .

iar adaosul mic = clienti mai multi = rulaj mare = discounturi de la distribuitori mai consistente .

Nu ar fi convenabil sa comercializezi numai brand name pt ca astea is scumpe , se vand mai greu , si implicit adaosul trebuie sa fie mai mare .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 12:19 am 
Neconectat
User

Se mai deschide vre-un magazin si noi nu stim ?
Sau asta e sondajul de piata ? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 12:42 am 
Eu zic ca trebuiesc sa si produse ieftine si produse scumpe.

Exemplu :la sectiunea mixer-e sa ia de la cele mai ieftine (velleman de 30 de euro ) la cele mai scumpe (ex xone 92)

Bineintele trebuie intrebat clientul la ce vrea sa il foloseasca si sa ii si spui ca unele marci au potentiometrele varza ( :D ) sau au probleme cu sursa etc.

Si tot ce a zis Stefanev e foarte adevarat.
Dar nu stiu cand o sa fie asa ceva in romania.

Cred ca se va deschide :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 5:25 am 
UP

Hide sa mai aud pareri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 8:30 am 
Neconectat
User

era sa uit de discount-ul considerabil pentru angajati :) daca iti deschizi magazin ma angajez la tine :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 8:45 am 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:
Bineintele trebuie intrebat clientul la ce vrea sa il foloseasca si sa ii si spui ca unele marci au potentiometrele varza ( :D ) sau au probleme cu sursa

Eu nu cred ca e bine sa ii spui clientului cu mai putini bani : Sti , alea is proaste :lol: dupa cateva saptamani se strica :lol: Ca iti fuge clientu si nici nu mai vine inapoi :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 12:16 pm 
Neconectat
User

Pai ii zici cum sta treaba cu produsul respectiv , nu neaparat sa-i zici ca ii naspa. Poti sa-i amintesti ca in bani respectivi nu ai ce sa-ti iei mai bun , dar il indrumi si spre alte produse mai bune, facand o comparatie intre produse si atunci ramane la alegerea lui in functie de bugetul care il are

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 12:40 pm 
Neconectat
User

in primul rand ca o estompare a deficientelor de prin magazinele romanesti ar trebui la magazinele off-line comercianti care chiar stiu despre ce vorbesc... sa fie capabili sa iti dea un detaliu si un sfat...
bine ar mai fi daca s-ar obosi patronul sa amenajeze un spatiu in care sa se poata asculta in conditii acceptabile o scula audio eventual in care poti pune la treaba o instalatie de lumini...
produsele ar trebui sa fie cum s-a zis si mai sus intr-o gama variata de preturi insa nu ceva varza pentru simplul motiv ca e ieftin pentru ca e extrem de enervant sa dai peste chinezarii langa scule decente.
la lumini ar fi indicat sa poti cumpara si lampa exacta pentru schimb, nu sa faci improvizatii...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 1:35 pm 
Neconectat
User

Acuma sa fim seriosi.
Nu cred ca e o persoana care sa aiba un magazin si sa-i spuna ca sa nu cumpere mixerul asta ca are probleme cu potentiometrele. Poate sa-i spuna eventual sa-l cumpere si daca are o problema o sa se rezolve la magazin, sau ceva de genu.

Daca tot iti deschizi magazin, iti recomand urmatorul lucru: promptitudine. Poti sa ai si cele mai proaste produse, dar daca spui ca il inlocuisti cand se sterica atunci aia sa faci. Sa sti tot timpul un stoc la zi, ca sa stie lumea daca este sau nu produsul pe stoc.
Alte sfaturi nu stiu ce sa dau, dar daca respecti astea o sa fi cu mult inaintea altor magazine de profil. ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 1:57 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

recomandarea mea este o sursa buna de calmante

oricat de "de treaba" ai incerca sa fi, nu ii vei putea multumi pe toti.

tinand cont ca esti in Bucale, unde este piata garla, as recomanda un magazin fizic.

oamenilor le place sa studieze inainte sa cumpere :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 2:02 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

adircf scrie:
stefanev scrie:
romanul= putere mica de cumparare

gresit !

analizeaza fenomenul ..

produse ieftine - clienti multi

unde-s scumpe - clienti putini. vezi gadget store in cluj unde cica phonicurile prafuite din stoc mai au cred ca pretul de 16 mil. :lol:

pai eu ce am spus? putere mica de cumparare (si chiar la . m-am gandit): produsele ieftine, clienti mai multi, insa romanul de rand de multe ori nu isi permite ceva de firma, prefera sa isi faca el, sa ia la mana a doua, sau sa cumpere un no name.
Exista si cazul pe care l-ai spus tu cu preturi piperate, astia asteapta fraierul ca sa scoata mai multi bani. Inca mai merge si asta, dar internetul este de mare folos, si cu ajutorul lui poti vedea acelasi produs, unde il vei gasi la un pret acceptabil.

Eu personal nu as aduce mixere (ca asta era exemplul) unde stiu ca sunt probleme, chiar daca ofer promtitudine la service, dar imi dau batai de cap... ce e rau se strica oricum, clientul vine inapoi, eu trebuie sa schimb marfa, clientul putin dezamagit ca nu a fost de calitate. Behringerul (stiu ca multi nu il aveti la suflet), l-as aduce ca fiind entry level pentru cei ce nu au pretentii mari de la el si il folosesc moderat (de ex: la o biserica nu e musai sa pui Mackie, Yamaha, A&H, etc).

daca cineva isi face un magazin online si cu reprezentante in orasele mari si respecta cam ceea ce am spus eu... e foarte posibil sa aiba succes.
Pentru a "lua" ochii clientilor, in magazine as pune (daca imi permite spatiul) subwoofere cu adevarat mari (gen SD-21EL de ex), drivere de 2" imense :) gen Selerium D4400Ti.
Daca vreau sa ma extind, as aduce si amplificatoare auto si subwoofere auto.

si inca o sugestie ca sa imi completez lista:
- sa ofer documentatie in format PDF despre difuzoare, parametrii, interpretarea graficelor si ce mai tine de electroacustica (notiunea decibel, puterea RMS, etc)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 5:28 pm 
nexus3 scrie:
recomandarea mea este o sursa buna de calmante

oricat de "de treaba" ai incerca sa fi, nu ii vei putea multumi pe toti.

tinand cont ca esti in Bucale, unde este piata garla, as recomanda un magazin fizic.

oamenilor le place sa studieze inainte sa cumpere :wink:

Mai vorbeste si tu cu DNA din cand in cand.Poate iti mai zice cate ceva la ureche :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2