alex:
1. planer-ASA LE ALINT EU "planer" respectiv "Planere" la fel cum pt multi Behringer este "Bery" sau am mai vazut "Bergenbier" etc...
Mersi de observatie, daca te deranjeaza excesiv o sa fi impacat; o sa incerc sa le zic "PLANAR"
Finally
2. faza cu "prajitul" acolo itradevar am exagerat putin, dar chiar Nex si multi altii recomanda ca amplificarea sa fie mai mare (chiar dublu) decit puterea RMS a difuzorului!
Chiar 2x nu isi prea are rostul , powert compressionul va fi foarte mare la 2x puterea rms , deci tot pierzi din spl
Sincer sunt de aceiasi parere si detest persoanele care sustineau ca "amplificatorul trebuie sa aiba max. Puterea RMS a difuzorului ca altfel ai toate sansele sa le arzi" (si sunt destui care sustin asta...)
le poti arde si la jumate din puterea rms , daca dai distorsiuni in ele
3. I-am cerut lui Mircea acea parere deoarece eu personal nu le-am auzit niciodata in combinatia respectiva si nici nu prea am posibilitatea sa le aud undeva... asa ca "merg pe mina lui..."
Fara sa trezesc cainii adormiti sau sa ling pe cineva in f*** din majoritatea topicurilor pe care le-am citit pe acest forum si pe altele de ceea ce a zis Nexus sau DNA ; mai ales DNA, era <sfint> si nu aberatii extraordinare.
E normal sa isi promoveze produsele lor, dar daca acestea sunt de o calitate superioara "au toata stima mea".
Fiecare e cu opinia lui si face ce vrea cu banul lui, eu personal fiind la inceput de drum incerc sa fiu informat cit mai corect si sa fac o achizitie cit mai buna.
Daca am gresit undeva rog pe oricine sa ma corecteze, si in continuare o sa selectez ceea ce consider ca merita cu adevarat tinut minte.
Si iar imi cer scuze ca am alunecat putin in offtopic.
Sunt cu SD18EL cum a zis si nex , si primesc cam 800w pe bucata (din specificatiile pe hartie ale ampului)