The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 1:44 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: WN-18-S probleme?Nu cred dar trebuie sa intreb
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 1:34 am 
Mircea am probat azi un amplif pe care am pus 2 wn18 in BR.Crossover-ul a fost setat de la 50 la 120.Mai mult de 500w nu au fost dat in ele.La un momendat ,cand am bagat capul in unul din wn uri am constatat ca se aude un barait sec ,dar atentie ,numai in partea de sus a membranei.Am scos diful ,m-am uitat in interior la cutie poate e ceva dezlipit.nimic.

Ma adus pe caile disperari acel barait.Am sa mai fac o proba sambata in alta locatie pentru ca proba de azi sa facut langa un garaj de tabla care bazaia si scartia din toate incheiturile.

In concluzie vreu sa stiu ceva idei ,sau de la ce crezi tu ca face asa.Mentionez ca incinta este facuta din mdf si pe fata are mocheta.Poate sa fie de la mocheta?Sa fie cumva diful mai ridicat intr-un loc si cand l-am strans sa se fi deformat ?

Cei care au vreo indoiala fata de calitatea P.audio sa nu se ingrijoreze pentru ca asta e sansa de 1 la un milion sa se intample ceva cu difurile .Si oricum sunt 100% sigur ca nu e de la difuzor.

E vreo problema ca diful e nou?E nou pe incinta care face probleme si cel de pe incinta ok e folosit vreo 30 de ore.Are ceva treaba cu rodajul?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 12:09 pm 
Neconectat
User

scoate filtrul subsonic si da-i cu 10Hz in el.
Cresti incet si cu grija putere pana cand cursa trece de 2cm intr-o parte.
Din cat tin minte wn-urile merg peste 2cm intr-o parte.

Daca nu baraie nimic e in regula.
Daca zdrangane ceva da imediat mai incet si ne raportezi rezultatele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 12:15 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

sunetul poate veni si de la scapari de aer pe langa sasiul difuzorului

nu cumva e cel care nu are una din benzile adezive de etansare montate?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 1:04 pm 
Sharky scrie:
Cresti incet si cu grija putere pana cand cursa trece de 2cm intr-o parte.
Din cat tin minte wn-urile merg peste 2cm intr-o parte.

Daca nu baraie nimic e in regula.
Daca zdrangane ceva da imediat mai incet si ne raportezi rezultatele.

10 hz? OMG

Are you the speaker killer that everybody is looking for? :lol: m-am murdarit de engleza

asa am sa fac sharky si iti zic cum sta treaba

@Nexus

Nu am pus la niciunul pana la urma.E prins doar pe mocheta .E vreo problema?

Later Edit

BR urile sunt bagate in paralele pe iesirea bridge si cica ar avea undeva la 1800w.Sunt in siguranta 2 wn18 la asa putere sau e recomandati?

Poate pati ceva cada il las setat HPF la 30 HZ?ca mi se pare prea strans de gat la 50

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 1:38 pm 
Neconectat
User

Cat timp nu depasesti cursa maxima nu cred ca vei avea probleme din cauza puteri. Bobinele ar trebui sa reziste.

Apropo de chestia asta, am citit acum cateva zile o chestie: puterea recomandata de catre producator ca fiind puterea maxima la care rezista difuzoarele este puterea program. Asadar daca Wn-18S are 1000 W program atunci aia ar fi puterea maxima la care rezista. Oricum, parerea mea este nu prea are rost sa il duci mai mult de 1000 w/dif asa ca puterea de 900 w care intra in fiecare difuzor in modul in care le-ai legatu tu este ok.

In legatura cu filtrul poti sa faci un experiment. Ii dai drumul incet cu filtrul de 30 Hz si cresti puterea treptat si vezi cat se misca. Daca se misca prea mult atunci nu prea e de bine.
Eu consider ca un filtru pe la 35-40 Hz de ordinul 4 ar fi cel mai ok. Cu un astfel de filtru ai -6 dB la frecventa la care e el. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 1:43 pm 
Radu scrie:
Cat timp nu depasesti cursa maxima nu cred ca vei avea probleme din cauza puteri. Bobinele ar trebui sa reziste.

Apropo de chestia asta, am citit acum cateva zile o chestie: puterea recomandata de catre producator ca fiind puterea maxima la care rezista difuzoarele este puterea program. Asadar daca Wn-18S are 1000 W program atunci aia ar fi puterea maxima la care rezista. Oricum, parerea mea este nu prea are rost sa il duci mai mult de 1000 w/dif asa ca puterea de 900 w care intra in fiecare difuzor in modul in care le-ai legatu tu este ok.

In legatura cu filtrul poti sa faci un experiment. Ii dai drumul incet cu filtrul de 30 Hz si cresti puterea treptat si vezi cat se misca. Daca se misca prea mult atunci nu prea e de bine.
Eu consider ca un filtru pe la 35-40 Hz de ordinul 4 ar fi cel mai ok. Cu un astfel de filtru ai -6 dB la frecventa la care e el. :wink:

Asa cred si eu ca parca in PDF scrie ca mere de la 35 la 120.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 1:46 pm 
Neconectat
User

Pai da, dar depinde de frecventa la care acorderi incinta. Daca o acordezi la 50 Hz atunci neaprat sa-l pui la 40 Hz daca dai cu putere in el. Asa ti membrana sub control si nu o sa stai niciodata cu morcovu. Ar merge si mai jos, dar asa nu cred ca vei avea vre-o problema. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 1:58 pm 
Sharky scrie:

mare atentie aici. Nu fa ca si Kenwood... :lol: Sa-l scoti inainte sa-i dai cu sinusoidale, ca apoi ma suni si tu ca de ce-i asa de slab Fidek-ul :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 2:15 pm 
adircf scrie:
Sharky scrie:

mare atentie aici. Nu fa ca si Kenwood... :lol: Sa-l scoti inainte sa-i dai cu sinusoidale, ca apoi ma suni si tu ca de ce-i asa de slab Fidek-ul :!:

ok boss

nu e slab fidek-ul.De asta l-am luat sa il suprasolicit sa vad ce zice.Ieri am facut proba cu 3 wn uri fr pe un canal si 2 sub cu wn 18 pe celalalt canal.So incalzit putin.vreau sa vad cat rezista. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 6:50 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

deja era o pagina si jumatate de offtopicuri asa ca "mi-am permis" sa mut discutia uite aici : http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=2873
spor la treaba acolo!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 11:15 pm 
@Neinvins

Am terminat o discutie cu radu si crede-ma ca nu vreau sa o incep cu tine.

Postez ca am o problema cu un dif la sectiunea Difuzoare profesionale P-audio si o gasesc la veceu.

trebuie sa anunti si sa avertizezi

Mircea asa nu faci treaba dar vorba aia :forumul e particular si hai sa le tregem la toti UE.

Eu unul imi bag piciorul si nu mai postez.De fiecare daca cand intreb ceva se sterge tot.Da-o in morti masii de treaba.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 11:46 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

omule. eu am pus la gunoi tot ce s-a vorbit AIUREA.
daca probemele din paradis dintre kenwood si adi au vreo relevanta pt a rezolva problema ta cu wn, atunci nu mai am nimic de zis.
toate posturile inca exista, citeste tu acolo si spune-mi de ce te deranjeaza ca am mutat?
singura explicatie este ca iti place sa ai multe posturi la un topic al tau. altfel nu imi explic. ce este acuma la gunoi nu are legatura cu postul tau.

si nu te mai lega de mircea ca forumul este nu stiu cum.
are caracter informativ si orice om care intra prima data pe forum si vrea sa afle ceva despre wn18 si ce probleme pot sa apara cu acest difuzor, ajunge la postul tau, toate bune si frumoase, apoi incepe o telenovela ca nu stiu care l-a nedreptatit cu nustiu ce pe altul.
trebuie sa fie scurt si la obiect. trebuie sa fie RELEVANT.
ne-am inteles?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 11:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Parakiosu2 scrie:
@Neinvins

Am terminat o discutie cu radu si crede-ma ca nu vreau sa o incep cu tine.

Postez ca am o problema cu un dif la sectiunea Difuzoare profesionale P-audio si o gasesc la veceu.

la Veceu ai gasit doar offtopicurile

trebuie sa anunti si sa avertizezi

ba nu e obligat sa faca nimic de genul asta - nu cred ca este necesar sa anunti cand se muta offtopicurile de pe un subiect

Mircea asa nu faci treaba dar vorba aia :forumul e particular si hai sa le tregem la toti UE.

eu cred ca ai o problema - cred ca ai impresia ca esti persecutat

Eu unul imi bag piciorul si nu mai postez.De fiecare daca cand intreb ceva se sterge tot.Da-o in morti masii de treaba.

s-a sters se sterge si se va sterge in continuare orice post offtopic!, ce e atat de greu de inteles?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2