Am aruncat o privire peste filtrul din proiectul lui Radu si am o nelamurire in privinta HighPass -ului filtrat la 180 Hz. Condensatorii aia de 47 micro pusi in paralel ma gandesc ca se aduna. Ar rezulta astfel o valoare de 188 micro. Calculand, la 188 micro pentru un filtru de ordinul 1 mie imi iese o frecventa de taiere in jurul valorii de 105 Hz. Pentru o filtrare la 180 de Hz mie mi-a dat aproximativ 110 micro. Ma puteti lamuri si pe mine cum functioneaza HighPass -ul asta?
Frecventa este data pentru punctul de unde incepe sa taie efectiv.
Programele de calcul o dau la -3dB.LE: m-am dumirit cumva. Eu am calculat pentru 8 ohmi. De fapt iese in jur de 4.5 cu rezistentele alea cu tot.
Incinta are 8 ohmi, daca ne referim la filtrul de aici:
http://img299.imageshack.us/my.php?imag ... 00s9cj.gifDaca inlocuiesc becurile cu rezistenta, ce rezistenta au becurile?
Nesemnificativa. Maxim 0,8 ohmi la rece.Ma gandesc ca e variabila oricum, daca se incalzesc. Totusi, de ce scrie la input 200W in 8 ohmi ?
Pentru ca la acea putere este indicat sa se lucreze. Eu as recomanda sa fie de 300 - 350 w, dar apare riscul ca in cazul unor distorsiuni repetate si sustinute, sa crape ceva.Adica n-are nimic daca scrie, dar ma gandesc ca ar fi fost mai potrivit un amplificator pe 4 ohmi. Iar sunt in ceata. La asta sa mor de mai gasesc raspuns.
Am raspuns mai sus.LLE: sper sa nu-mi dati cu ceva in cap, dar asta e. Mai e bobinuta aia de 0.05 mH. La 4.5 ohm ea ar taia frecventele de peste 14000 Hz. De ce trebuie sa le taie?
Pentru a reduce potentialele oscilatii in regim ultrasonor. Are rolul sa protejeze tweeterul.
Se aduna si cu bobina de pe LowPass?
NuLLLE: am spus ca tac, dar am mai gasit ceva. De fapt, becurile sau rezistenta de 22 intra in circuit cand se cupleaza Polyswitch -ul cred. Asa ar mai avea logica. Dar daca intra 22 -ul e dat tot filtrul peste cap.
O fi, dar inaltele o sa supravietuiasca.Acum inteleg de ce s-a optat pentru becuri. Bobinuta ce-i cu ea? Ce impedanta au boxele?