shambala vad ca te pricepi la radiatoare.
Deci tu ziceai sa inchid sus, acolo unde se intalnesc aripioarele celor 2 radiatoare, pe lungime, ca sa inchid tunelul. Aerul rece intra pe la un capat si este impins prin tunel, iesind prin celalalt capat. Dar la cest tip de radiator cu U-uri, ventilatorul nu sufla aer direct pe radiator (perpendicular), ca si la acesta:
Care dintre cele 2 tipuri este mai eficient? Tunelul, format din cele 2 U-uri prin care circula aer fortat, sau cel din poza de mai sus unde ventilatorul sufla aer direct (perpendicular) pe radiator?
shambala ziceai ca radiatorul propus de mine este prea inalt, de unde rezulta o cutie prea inalta care nu va arata bine. Sunt de acord. Nu iese bine daca-i prea inalta. Dar se pot aseza si altfel radiatoarele, ca sa formeze tunelul. Numai ca apar o gramada de probleme Zilelel astea tot m-am gandit cum sa fac, dar intampin o gramada de probleme la asezarea radiatoarelor in cutie. Si ma enerveaza ca inca nu stiu ce dimensiuni sa-i dau radiatorului, ca sa pot apuca odata de treaba Uite 2 variante:
1. Las dimensiunile U-ului neschimbate (ca in poza postata mai sus), baza U-ului de 20cm, aripioare inalte de 5cm, si lungimea de 30cm (care va da lungimea tunelului). Dar fac tunelul pe mijlocul cutiei, in felul urmator: Primul U vine prins pe "podeaua cutiei", cu aripioarele in sus. Al doilea U vine prins pe "tavanul cutiei", cu aripioarele in jos. Astfel se formeaza tunelul. Si atunci trebuie sa inchid de o parte si de alta a tunelului (poate cu niste tabla foarte subtire de aluminiu, sau ceva placaj subtire, care vine prins doar de podeaua cutiei, ca sa pot lua jos capacul cutiei). La un capat al tunelului montez 2 ventilatoare (deci pe spatele cutiei) care trag aer rece din afara si il imping prin tunel. Aerul cald iese prin panoul frontal al cutiei. Cablajele ar veni prinse in interiorul tunelului, cum ai zis tu, dar aici apare problema. Cum naiba sa duc eu atatea cabluri la cele 2 cablaje (alimentare si iesirile de putere in special, ca astea-s groase), fara ca sa atinga in vreun punct corpul radiatorului (ca radiatorul va fi f cald dupa cateva ore de functionare si exista pericolul sa topeasca izolatia de pe cabluri si astfel sa faca contact conductorul cu corpul radiatorului). Numa un scurt imi lipseste

Si sunt atatea cabluri la cele 2 module

Are cineva vreo idee cum sa rezolv aceasta problema???? Ca daca pun cablajele pe spatele radiatorului atunci nu mai pot sa le prind asa cum am zis eu sau trebe sa prind radiatoarele cu ceva distantiere la minim 2 cm de tavan/podea pe fiecare, si atunci iara imi iese cam inalta cuitia. Mai ales ca o sa fac cutia din PAL imbracat in mocheta ca si ICEMAN

si nu gasesc mai subtire de 18mm, si o sa creasca si ala inaltimea cutiei. Tranzistorii NU vreau sa-i dau jos de pe cablaj (ca sa pun numai tranzistorii pe radiator), fiindca nu prea ma pricep la electronica si vreau sa le las asa cum mi le-a dat Vasile.
2. Fac niste radiatoare mai mici. Baza U-ului de vreo 12 cm, aripioare de 7 cm inaltime si lungimea radiatorului de vreo 35 cm. Tot 3 U-uri bagate unul intr-altul. Si atunci pot sa le pun asa pe o parte cum mi-ai aratat tu initial si sa inchid tunelul sus. Cablajele vin prinse pe spatele radiatoarelor. Inaltimea ocupata de radiator ar fi de numai 12 cm, iar inaltimea exterioara a cutiei nu ar depasi 15-16 cm. Dar si aici ar fi o problema. Cablajele cu dimensiunea de 20/9cm vin prinse pe mijloc in zona de grosime maxima a radiatorului. Eu o sa prind U-urile unele intr-altele, cu holtzsuruburi dealea negre pt rigips(pe lungimea de 35cm a U-ului, de o parte si de alta, chiar pe langa indoituri), care o sa iasa prin partea cealalta. Deci o sa iasa varfurile chiar prin baza U-ului unde vin prinse cablajele. Va fi bine daca o sa tai varfurile care ies afara?? Ma tem ca dupa aia nu o sa mai stranga asa bine daca le tai chiar pe la "radacina", si o sa iasa afara. Mai bine le las asa ca oricum radiatoarele nu se vad in cutie. Dar atunci imi ramane o portiune de numai 8 cm care nu este gaurita de holtzsuruburi (portiune unde vin prinse cablajele). Iar cablajele au vreo 9 cm latime. Deci pe scurt ultimul U va veni prins cu suruburi doar la capete, pe portiunea de 20cm (lungimea cablajului) nu o sa pun suruburi. Si s-ar putea ca U-urile sa nu fie stranse asa bine in zona aia (fara holtzsuruburi), iar schimbul termic sa nu fie asa bun.
E foarte greu sa fac acest tip de radiator la dimensiuni asa mici

Si eu am zis ca o sa las 1 cm intre aripioare dar nu stiu daca o sa-mi iasa chiar asa, ca ar trebui sa indoi tabla la unghi perfect de 90 ca sa le pun asa apropiate...

Uite desenul cu acest tip de radiator:
Deci care dintre cele 2 variante ar fi mai buna? Sugestii?