The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 8:13 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 2:05 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
iti zic eu ceva de rcf-uri.
Am un lighean de la ei, sta in baia mica depozitat pana il ia posesorul inapoi. Se simte ca e facut in china:

este vorba de difuzorul meu.
ca o mica paranteza.. difuzorul ce i l-am dat la sharky e un rcf lf18n401 care costa aproximativ 250 euro.. a fost testat versus un difuzor EV care costa undeva la 400 euro pe thomann.. si l-a zdrobit la orice capitol.
arata mult mai bine e facut mai ingrijit performantze net superioare si e mult mult mai eftin. de aici ati putea sa trageti unele concluzii..
Cat despre RCf sa ziceti ca sunt eftine.. da la difuzoare.. boxele active si suburile active nu cred ca se poate spune ca au pretzuri mici.

Nu vreau sa jignesc pe dar nu va inteleg. EVIL .. tu ceri explicatzii pe forumul asta cui?.... unor oameni cu care stii sigur ca nu esti de acord nu?
dupa ce ii mai intrebi pe unul sau pe altu ce e mai bun si ce e mai rau daca tu oricum ai o parere care nu poate fii schimbata?

Face mircea niste boxe cu care sonorizeaza cateva mii de persoane cu difuzore facute prin china prin brazilia.. si aduna scule in valoare de zeci de mii de euro.. si unii dintre voi tin filosofii gen mag-vs... rcf vs b&c si nu stiu ce sa aleaga.
off off mai mai.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului: bdf
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 3:00 pm 
noob ....hai sa lasam ca stim bine ce e cu rcf si b&c
sunt nite difuzoare la dracu sa le ia...
mag rules :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 3:09 pm 
Neconectat
User

cu mag nu mi-am delectat decat privirea.. am vazut multe modele de ascultat am ascultat doar niste boxe cu ceva mag de 12" care sigur nu erau facute pentru sateliti. :mrgreen:

Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 4:18 pm 
Neconectat
User

Evil sunt de acord cu noobsound, ca detinator de boxe EV am facut comparatie , nu cu RCF ci cu PA si pot sa spun fara sa tin partea cuiva ca PA-urile au fost mult superioare (la woofere ma refer) atat din punct de vedere estetic cat si acustic , si daca te uiti pe net cat mai lauda astia de la EV- difuzorul asta(DVX-3150) zici ca l-ai prins pe doamne doamne de picior daca ti-l cumperi , vrajeala maxima , multe firme (cu renume )mint cu nerusinare , si nu dau nici un parametru(unde se fabrica nici nu se mai pune problema!!!) difuzoarelor care le vand ...oare de ce ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 4:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in general nu se specifica parametrii pt difuzoarele din boxe la nici un producator.

si nexus-acoustics , incepand cu sistemul Quantum lucreaza Exclusiv cu variante OEM de difuzoare specializate.

in Quantum nu mai sunt difuzoare "de pe raft" si , oricum , pt 99% din clienti , nu inseamna nimic niste param T/S, sau mai rau , ii inteleg gresit si se apuca de comparat cu alte difuzoare cu parametrii declarati dupa alte standarde (a se vedea problema majora cu standardul RMS Vs AES si metodele de masura pt X-max) :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 8:01 pm 
Neconectat
Admin
Admin

noobsound scrie:
Face mircea niste boxe cu care sonorizeaza cateva mii de persoane cu difuzore facute prin china prin brazilia..

Brazilia şi Tailanda.
China nu, daca e sa spunem lucrurilor pe nume. Nu ca ar fi ceva rău, dar totuşi, a confunda Tailanda cu China este ca si cand ai confunda Bucurestiul cu Tirana.

Pentru cine nu stie, Tailanda este o monarhie care nu a fost comunista niciodată. Tailandezii nu au nici o asemnare cu chinezii, nici din punct de vedere religios, sau al mentalitatilor.

just for the record

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 10, 2008 1:05 am 
Neconectat
User

corect.. greseala mea
oricum ce am vrut sa evidentiez e faptul ca poti ajunge la un nivel destul de ridicat de SPL si pretentzii cu difuzoare care nu au traditzie 30 de ani si nici sa fie facute prin anglia sua sau cine mai stie pe unde.

Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24

Sus

Subiectul mesajului: guykgkyuj
MesajScris: Joi Iul 10, 2008 10:38 am 
by the way...
stiti ce imi pla ce la mag??
au conurile facute la ciocan direct in garaj asa nu sunt china ci mama rusiia...
glumeam desigur...
sunt foarte robuste conurile la mag...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 11, 2008 1:57 am 
ma gandesc ca tu Evil , domn` inginer ar trebuii sa stii ca un con greu v-a produce group delay mare si va suna aproape de un dif auto

oricum Mag are o technologie de rahat in comparatie cu alte firme..... dar mie mi-au placut un singur model de la ei M1880 si atat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 11, 2008 7:14 am 
Neconectat
User

nu e chiar asa de simplu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 11, 2008 10:01 am 
Oricum, nu cred ca mai are importanta topicul asta.

Daca puneai de exemplu intrebarea urmatoare:

Care e mai bun intre RCF LF18n401 si 18Sound 18LW1400 (asta mi-a trecut prin cap) si sa specifici in ce conditii vrei sa-l folosesti... atunci era putina vorba.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 11, 2008 12:42 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

daca tot ai pomenit de difurile astea, zi te rog ceva deosebiri/asemanari.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 11, 2008 9:05 pm 
poi unul e rcf si celalalt e 18 sound.

pentru mai multe detalii intra si tu pe www.rcf.it si pe www.eighteensound.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 07, 2010 1:55 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:
În final, aş vrea să spun că una dintre cele mai mari greşeli este să compari firme, în loc să compari produse. Ar fi bine să se discute despre produsul X versus produsul y, pentru a fi corecţi.

Stiu ca topicul e fffff vechi...poate se uita cineva pe el si ma lumenieaza si pe mine :D..... comparand doua produse cu parametri asemanatori
1. rcf lf18n401 aprox 250 eur
2. b&c 18nw100 aprox 350 eur

...am folosit un amplificator phonic xp5100, pe un canal erau 2 rcf-furi, pa celalalt 2 b&c-uri, ambele volume ale amplificatorului setate egal, atacat cu acelasi semnal al intrare (paralel mode) ...b&c-ul acoperea complet rcf-ul ...de la 5m nici nu iti dadeai seama ca functioneaza.

Concluzia: atat B&C cat si PAudio sunt mari producatori, comparand doua produse din aceeasi clasa, unul s-a dovedit a fi mai performant decat celalalt. Exista vre-un alt difuzor de la RCF care sa poata concura atat la performante cat si la pret cu 18nw100 de la B&C?... eu nu am gasit.

Astept cu placere sa ma contrazica cineva!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 07, 2010 7:45 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Incinte de acelasi tip?Volume interne la incinte asemanatoare,acordaj?Conditii acustice identice?Difuzoare din aceeasi clasa?

http://www.bcspeakers.com/product.php?id=70
Mie in reflex nu mi se pare ft mare SPL,este acolo o simulare in incinta de 160l.
Eu din ce vad coboara mai bine ca si RCF LF18N401,dar la aceeasi putere,nu vad cum suna mai tare. :?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2