The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 5:26 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PEAVEY PV 115 sau alta incinta ?
MesajScris: Mie Iul 30, 2008 7:00 pm 
Neconectat
User

Acu mi-am adus aminte si de acest forum. Nu mai postasem demult. Reproduc mesajul asta postat si pe hi-fi.ro - acolo am vazut ca nu raspunde nimeni, sper ca aici sa am parte de cateva raspunsuri.

Deci, ma bate gandul sa cumpar doua bucati PEAVEY PV115, detalii aici:
http://www.peavey.com/products/browse.c ... peaker.cfm

Dar inainte sa fac asta as dori sa aud cateva pareri. Asa ca, daca aveti solutii mai bune va rog sa-mi spuneti (solutii mai bune dar in aceeasi bani, daca se poate, aproximativ).

Deci, orice parere este binevenita. As dori sa aud in special cateva pareri despre incinta asta. Buget disponibil: cam vreo 2500lei. Deci, ce ati cumpara: PEAVEY PV115 sau alta incinta si care ?

multumesc anticipat tuturor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 30, 2008 7:22 pm 
Neconectat
User

incinta diy cu wn15/c15-400b cu pa-d52 sau alt driver in functie de buget :lol: sau http://poweraudio.ro/?p=productsMore&iPro ... fr-1511b-4 x2 :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 31, 2008 12:34 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

presupun ca ai observat ca puterea RMS este de doar 200W la peavey acelea

de curiozitate, care este pretul la care le-ai gasit?

sunt de parere ca sunt multe alte variante mai performante in banii aia

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 31, 2008 8:33 am 
Neconectat
User

Citat:
presupun ca ai observat ca puterea RMS este de doar 200W la peavey acelea

de curiozitate, care este pretul la care le-ai gasit?

sunt de parere ca sunt multe alte variante mai performante in banii aia

Am observat ca are 200W dar imi place ca are si protectie pe inalte, lucru foarte util si o banda de frecventa la -3dB destul de buna. In plus, are tweeter-ul de 1,5inch, cred eu mult mai bun decat cel din incinta voastra!!!!
Pretul in Romania la PEAVEY PV115 este cam 1100lei cu TVA.

Acum va intreb, deoarece am vazut ca mi-ati aratat incinta de mai sus, banuiesc realizata de voi: are protectie pe inalte sau tweeter ? Si la cati decibeli este masurat dom. ala de frecvente de acolo, pentru ca daca nu e specificat da cam multe de gandit. Incinta PEAVEY, din punctul de ved. a largimi dom. de frecventa reprodus sta foarte bine si mai ales in bani astia. :roll:

- m-am uitat inca o data si am vazut -3dB. Cum de ati ajuns la valoarea asta ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 31, 2008 9:11 am 
Neconectat
User

public iti pot spune un singur lucru . combinatia de difuzoare c15-400b+driver bmd450 suna ff bine. difuzoarele astea ar fii net superioare fatza de ce ai gasii in incintele acelea peavey. Sper sa nu jignesc pe nimeni care s-ar putea sa aiba boxe peavey dar firma asta parca vrea sa faca o afacere din a pacalii lumea cu traditia lor.Sunt mizerabile din orice punct de vedere( ma refer la seriile de boxe low cost)
La banii aceeia sa primesti o boxa cu un difuzor de bass cu sasiu de tabla(presupun ca e acelasi difuzor precum in boxele pro15 sau st15 mi se pare complet aiurea.
nu stiu dupa ce te iei tu dupa -3db si domenii de frecventza pentru ca boxa asta e varza la capitolul asta.
mentionez: Frequency range (-10 dB, half space): 46 Hz to 21 kHz
Frequency response (± 3 dB, half space): 66 Hz to 17 kHz
Sensitivity (1w/1m): 95 dB
Maximum SPL:118 dB
Electro-acoustic crossover frequency:2.8 kHz

intr-un singur cuvant o boxa super super slabutza atat ca si sensibilitate cat si ca putere suportata.
iti zic cu ingredere sa mergi pe varianta c15-400b+bmd450( boxele prezentate mai sus) pentru ca o sa ai numai de castigat.. eu vorbesc din punctul de vedere al unui detinator de astfel de boxe printre altele 8)

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Ultima oară modificat de noobsound pe Joi Iul 31, 2008 9:12 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 31, 2008 9:11 am 
Driverul nu e de 1.4'' ci de 1''. Bobina e de 1.4''.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 31, 2008 9:48 am 
Neconectat
Admin
Admin

public scrie:
Am observat ca are 200W dar imi place ca are si protectie pe inalte, lucru foarte util si o banda de frecventa la -3dB destul de buna. In plus, are tweeter-ul de 1,5inch, cred eu mult mai bun decat cel din incinta voastra!!!!
Pretul in Romania la PEAVEY PV115 este cam 1100lei cu TVA.

Acum va intreb, deoarece am vazut ca mi-ati aratat incinta de mai sus, banuiesc realizata de voi: are protectie pe inalte sau tweeter ? Si la cati decibeli este masurat dom. ala de frecvente de acolo, pentru ca daca nu e specificat da cam multe de gandit. Incinta PEAVEY, din punctul de ved. a largimi dom. de frecventa reprodus sta foarte bine si mai ales in bani astia. :roll:

- m-am uitat inca o data si am vazut -3dB. Cum de ati ajuns la valoarea asta ?

Eu mă pregăteam să îţi spun că este un boxă slabuţă făcută prin China, cu un driver micuţ cu ieşire de 1" şi bobina de 1,5", mai prost decât boxele chinezeşti uzuale, cu un woofer din tablă care are o bobină de 2,35", mochetată, intrarea e pe două jackuri de 6,3mm, filtrul este cam prea sus tăiat, dar m-am răzgândit şi nu îţi mai spun asta.
Poţi să uiţi ce ţi-am spus mai sus.

Văd că deja ai tras concluziile şi dacă tu eşti atât de sigur că măsurătorile lor sunt adevărate iar datele noastre tehnice sunt scoase din burtă, de ce să te contrazic ?

Cred că te-ai gândit foarte bine.
Îţi recomand să cumpări boxa de care întrebi, pentru că este mult mai bună, decât una făcută de nişte fraieri de prin România, de care lăutarii nici nu au auzit, are şi protecţie pe driver ( cu puliswici dezvoltat la NASA) şi e de firmă, Peavey ce PLM, nu o făcătură de prin Romania , ansamblată de nişte români oarecare ( se ştie că românii sunt retardaţi, aşa că mai bine să nu te rişti cu ei ).

Îţi urez să te ţină până la adânci bătrâneţi şi să faci foarte mulţi bani cu ele.

A, să nu uit, boxa ce ţi-a fost recomandată, făcută de noi, ciumpalacii, tocmai s-a scumpit.
Ghinion.
Costă 1000 de Euro perechea.

Topic închis.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2