The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 12:27 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 24, 2006 9:49 pm 
Neconectat
User

Eu am scris "fara preu si alimentarea acestuia".

2 module ipa 400 = 3,1 mil
2 per tz suplimentari = 320 mii
4 punti redresoare = 240 de mii
8 x 10.000uF/100V = 1,6 mil
30 x 2,2uF/250V multistrat = 180 de mii
traf 1200VA = 3,2 mil
radiatoare = 650 de mii
carcasa = 200 mii (e sh)
suruburi = 50 de mii
4 ventilatoare 8x8cm = 320 de mii (forma nefericita a radiatoarelor a impus 4 vent)
4 grile ventilator = 100 de mii
2 mufe iesire (speak-on) = 100 mii
2 mufe intrare (xlr) = 50 mii
5 picioruse = 70 de mii
mufa+cablu alimentare = 100 de mii
intrerupator + suport siguranta + led = 50 de mii
modul protectie incinte = ....
preu intrari balansate = .....
alimenatre preu = aprox 200 mii
potentiometru volum = ... (de buna calitate, dar nu Alps la 40 de euro)

10,53 mil fara componentele care mai trebuiesc cumparate sau omise din lista.
Chiar credeai ca bat campii ? :lol:

Al doilea exemplar nu are tranzistorii suplimentari si este alimentat dintr-un traf de numai 1000VA (2,7 mil), in rest toate componentele sunt cam la fel. Mai putin carcasa care va fi din PAL (mochetata probabil), de radiatoare care au fost mai ieftine putin, si vor folosi un singur ventilator dar de 12cm. Deci mai ieftin cu vreun milion.

ps - trafurile au secundare separate pt. fiecare canal, ceea ce le-a ridicat pretul cu 10% :evil: , iar la redresare folosesc punti separate pe fiecare ramura, + si -

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 25, 2006 7:40 am 
Neconectat
Admin
Admin

Mai demult ( acum vreo 7 ani ) m-am apucat serios de studierea posibilitatii de a fabrica amplificatoare bune si ieftine.

Totul trebuia sa fie facut la modul serios . Adica sa cumpar piese cu mia de bucati, carcase facute industrial, in serii de 100 bucati, cablaje adevarate, etc.

Dupa un an, ajunsesem la o concluzie. Era o afacere si merita sa ma apuc de chestia asta. Norocul meu a fost ca m-am dus la un mare tirg international si am vazut ce ne astepta. Am vazut o puzderie de fabricanti asiatici care faceau amplificatoare, la preturi mai mici , cu toate taxele incluse.

De exemplu, un final de 2 x 600w/4ohm ( facut la mare meserie ) costa la chinezi cam 200 ~ 220$ . Adus in Romania, cu taxe si restul cheltuielior, ajunge cam la 350$. Un adaus de 15% il duce cam la 400~420$, pretul de vinzare.

Acelasi cistig, aceeasi investitie, mai putina bataie de cap, in comparatie cu fabricarea in Romania.
Am renuntat instantaneu la aceasta idee si am descoperit ca am luat o decizie corecta. Toti cei care au incercat sa faca amplificatoare, mai devreme sau mai tarziu, au dat-o in bara.

In clipa aceasta, un amplificator DiY poate fi facut sa fie mai bun decit cele industriale. O sa arate mai naspa, dar o sa sune mai bine.
Problema este ca va costa ceva mai mult decat unul cumparat de altundeva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 25, 2006 10:18 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

acum vazand lista de componente si felul in care ai vrut sa-l realizezi...
imi dau seama ca asa este 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2