Nexus stiu cum functioneaza un horn, nu asta era chestia, insa ce mi s-a parut destul de aiurea este spl-ul de 136 db parca la 30 Hz, mai ales cu un HORN,
pai numai cu un horn e posibil si mai ales cu 12" care nu e cel mai bun pt frecventze foarte joase, si aici ma refer la 1 singura bucata(boxa).
nu o fi el cel mai ok pt frecvente joase in BR, dar in horn nu trebuie decat sa reactioneze ca un piston, atat. 12" e singura dimensiune care poate fi conectata la o bobina de format mare si un con sufiecient de mic incat sa nu flexeze sau sa se rupa la incarcari f mari (rata de compresie ridicata la intrarea in horn)Or fi ele difuzoare cu cursa mare gen piston, cum sint dif-urile auto cu excursii imense, insa mi s-a parut putin cam aiurea.
Atunci hai sa gindim o cutie pt difuzoare auto care vor litraje mici si sa facem boxe de sonorizari LIVE OUTSIDE cu ele si terminam cu planare, cu 18" cu 21", da-le naibii ca sint depasite....
A fost deja facut de multe ori
vezi EAW LA400 EAW BH760, nexus-acoustics PRAXIS P112S , LAB HORN, Etc.Mergem la sonorizare de 2-3000 insi cu 4 basi cu 2x 12" si le miscam pleura la oameni cu atita bass.
Si pe urma mai si ridem de "PROSTII" aia care cara camioane intregi de Planare sau BR-uri....
Si te-as ruga sa-mi spui parerea ta sincera si pur personala despre sub-ul Yamaha
http://www.music123.com/Yamaha-SW118V-C ... 0.Music123parerea mea sincera si personala este ca yamaha nu prea are boxe performante.
daca erau capabili sa faca boxe de performanta , nu cumparau NEXO-sa ...
daca cel mai important este sa ai logo-ul cu yamaha sa dea bine la cei care beneficiaza de sonorizarile cu ele, atunci go fo them.
dar daca performantele primeaza, ar trebui sa gasesti solutii mai performante la banii aia
P.S , cam 90% sanse sa fie un Eminence sub capota la acel sub pt ca este unul din cei mai mari furnizori de difuzoare pt ei.asta in cazul in care le-ai ascultat., mercic frumos