Sharky scrie:
porturi mai largi si mai lungi ar fi cam obligatoriu sa pui, mai ales daca investesti bani intr-un dif precum sn18.
Pentru un sunet de calitate ar fi recomandat sa acordezi mai jos. 50Hz e o frecventa cam ridicata.
Hm ok,
Să o luam pe rând:
1. Porturile
În desenul iniţial portul(rile) are(au) dimensiunile 2 buc. x (lăţimea) 241 mm x (înălţimea) 80 mm x (adâncimea) 225 mm. Deci ce dimensiune trebuie modificată şi cu cât? Mai largi înţeleg sa modific de ex înalţimea (de unde va rezulta o incintă mai înaltă - ok) dar cu cât mai largi??? Mai lungi înţeleg să modific adâncimea - dar cu cât?
2. Acordajul
Cum acordez incinta mai jos? Acordajul cutiei are legatura cu Resonance Frequency a difuzorului SN-18ELF care este 29 Hz?
Sper să nu mi-o luaţi în nume de rău, am gasit softurile de care vorbeaţi aici pe forum numai că nu am toate cunoştinţele necesare pentru a le utiliza.
Va mulţumesc pentru ajutor. Apropo mai ma nevoie de o recomandare pentru filtru, sau e deajuns să folosesc un Crossover? Intentionez să-i dau să mănânce cu un amplificator LD Systems PA800 în bridge, care, zic cei de la LD, duce 1000W/8 ohmi
http://www.ld-systems.com/98-1-ld-pa800.html
Şi încă un amănunt: intenţia mea este sa-mi ajut boxele active pe care le folosesc acum - FBT MAXX5A care, din cauza frecvenţelor joase cam sub 70Hz zic eu intră în peak destul de des, plus ca la mulţi decibeli basul de la FBTuri e zero.
Intenţionez şi trecerea către sistem pasiv total - dar încet şi cu răbdare - e vorba de investiţie - pe măsura ce produc, investesc.
Mulţumesc.
PS. Am preferat să intervin în acest topic fiind vorba de subul cu pricina şi să nu deschid alt topic cu celelalte probleme ale mele. Daca sunt offtopic vă rog să ma scuzaţi - voi deschide alt post.