Dr4g0n scrie:
IceMAN , acum 3 ani m`am apucat mai serios de diy , electronica si alte tampenii ce tin de asta ..... . La chitara cant de la 13-14 ani ( acum am 21) , deci da`ti seama ca am si aveam habar cum se face un sunet pt a putea canta in conditii bune . Asa ca nu te mai mira(nici tu nici altii) ca in 2-3 ani am ajuns unde am ajuns , pt mine "portitele" erau deschise pt ca lumea ma stia ca am o trupa , cant .....e.t.c
eu nu mai mai mir de nimic...
si eu ma ocup de astea de pe la 11-12 ani si acum am 28 si ceva...
si eu am avut o trupa, din pacate colegu si colega s-au hotarat sa cante manele...
deci... nu te mai mira nici tu...
da radu inteleg ce vrei sa zici... dar faptul ca nu posed o scena iar locurile sunt ocupate nu inseamna ca nu stiu ce e aia... sper ca m-am facut inteles...
cat despre a pune muzica de pe un suport... sa sti ca daca esti intr-adevar interesat de ce iese, piesele difera de la una la alta si tre sa le corectezi pew fiecare in parte inainte de a intra cu ele in mix... pe scena daca sti le-ai reglat... si asta e daca umbli pe acelas sistem mereu... daca nu ghinion...
da stiu mai apare cantareatza x care nu stie ca daca tine micu prea aproape si urla in el... sunetistu nu mai are ce sa faca... pt ca e semnalul distorsionat... chiar daca umbla la gain si are compresie pe el...
dar crede-ma ca asta vara la mtv music days sau cum mama lui s-a chemat prostia aia de la enigma din mamaia... imi venea sa il bat pe acel inginer de sunet daca putem sa ii spunem asa... care umbla tot timpul la nivele, ba ale negativului, ba ale micului, ba la master, ori avea sculele, compresoare expandere reglate naspa... nu imi dau seama...
asta se face si la o mica sonorizare sa sti... daca nu vrei sa intri aiurea pe mix... poate piesa are un bas mai slab... intri in 0dB dar media da peste daca nu ai un limiter care sa o tina pe loc pana iti dai seama cum e in mix... si exemplele pot continua....