The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 01, 2025 7:38 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 55 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 3:30 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

A fi sunetist nu inseamna a canta la un instrument...
stiu si asta... dar stiu si instrumentisti care nu au treaba decat cu cat de bine le suna trompeta... (sau ce instrument au ei)
e nevoie sa cunosti si electronica... evil are dreptate si tre sa cunosti si ce este sunetu (nu ce stie si fetita mea... ci caracteristici)... caracteristici la cabluri...
cata pierdere ai pe un cablu la o anumita impedanta si anumita grosime a lui, si lungime... nu doar sa ii cositoresti o mufa in capat...
si sa sti ce pui sa nu iti ia foc cablu... si... si...

kenwood... cred ca nnu ai vazut ce stie evil...
tu nu stiu cate sti... sau cate ai invatat de cand ti-am facut primul proiect de incinta...

sa nu mai zic de dr4g0n care s-a luat tare de mine... ca acum 2 ani nu stia sa masoare finalii la un kit adelaida... si acum e inginer de sunet...

ce treaba are discografia cu sonorizarile?... nu are nici o treaba cu ce muzica tre sa pui...

cred ca despre setup-ul unei sonorizari este foarte mult de discutat aici... si mai aveti multi dintre voi, multe de invatat... dar pentru unii dintre voi e mai usor sa sariti in sus si sa spuneti "ai ramas tot cu hp... eu am winner"... dar nu am vazut in nici o poza pe aici de la sonorizari, o placa de sunet externa rezonabila... pe langa un pc...
daca credeti ca la atata se rezuma totul... :roll:

oricum succes in continuare la tot ce faceti... si nu mai atacati pe altii care fac bine ce fac cu ceea ce au in dotare...

noobsound... am inteles si punctul tau de vedere... pana la urma e teaba ta... nu mai continui ca e inutil oricum

oricum frumoasa scula si e misto faptul ca are un cros pe spate... cat ajunge?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 4:02 pm 
Neconectat
User

Ce inseamna a fi sunetist ?
A merge la nunti si a pune muzica ? :roll:

Sau a sti sa mixezi ( instrumente ) si sa masterizezi ?
De ce am intrebat daca stie sa cante la un instrument: daca nu sti sa canti la vre-un instrument de unde ai tu experienta necesara sa te prinzi daca suna bine sau nu ? De unde sti cum trebuie sa sune daca il mixezi cu alte instrumente la un concert ?

Normal ca trebuie sa sti ceva din electronica, dar nu cred ca trebuie sa sti ce e ala tranzistor bipolar daca mixezi si masteriezi nu ? Cu cablurile normal ca trebuie sa sti ce si cum, dar alea le poti invata usor.

Si voi nu cred ca ati vazut ce stie kenwood. Toti ca luati de el ca are scule bune si ca nu pune el muzica. Daca ai un sistem bun de cand esti obligat sa pui tu muzica pe el ? Poate nu vrea sa puna muzica pt ca nu are chef, sau poate nu stie ( nu o lua ca pe o insulta kenwood ). Nu inteleg de unde aveti fixatia asta cu mobile DJing. ( Care faceti asta numai sunetist nu sunteti app )

Unii au trecut de la pc la playere si au terminat-o cu problema placii de sunet.

Vezi ca bine ala de care zici tu e un termen relativ.

Ultima intrebare: prin sonorizari sa inteleg majorate, nunti, cumetrii ?
Daca da inseamna ca habar nu aveti ce e ala inginer de sunet.

Pe aici pe forum sunt cam 3-4 ingineri de sunet care practica in monetul de fata meseria si culmea, toti stiu sa cante la un instrument. De ce oare ? Cati dintre voi reusesi sa mixeze live un concert si sa sune si ok si sa nu stie sa cante la vre-un instrument ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 4:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Radu scrie:
Ce inseamna a fi sunetist ?
A merge la nunti si a pune muzica ?

Ultima intrebare: prin sonorizari sa inteleg majorate, nunti, cumetrii ?
Daca da inseamna ca habar nu aveti ce e ala inginer de sunet.

a fi sunetist nu se rezuma din ce ai afirmat tu, doar a canta la un instrument... asa reiese din primul tau post...
nu cred ca sinteza sunetului are aface cu cantatul la un instrument...
a fi sunetist nu inseamna a fi producator cum se poarta pe aici prin Romania...
la marile companii sunetistul, inginerul de sunet, cel ce mastereaza o piesa mai exact, nici nu participa la crearea ei... cel putin nu are nevoie sa participe, sau mai bine spus, nu il ajuta cu nimic ca vede pe Gica cum canta la chitara sau pe Maria la microfon...
este ok daca sti sa canti la un instrument... nu a zis nimeni ca nu...

ce se intelege prin sonorizari?

tot ce inseamna a asigura un suport audio indiferent de ocazie/motiv...

nu crezi? pentru tine sonorizare e doar pe scena? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 5:05 pm 
Neconectat
User

cred ca mosul i-a adus lui Adi putin scandal pe topic-ul lui. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 5:26 pm 
IceMAN , acum 3 ani m`am apucat mai serios de diy , electronica si alte tampenii ce tin de asta ..... . La chitara cant de la 13-14 ani ( acum am 21) , deci da`ti seama ca am si aveam habar cum se face un sunet pt a putea canta in conditii bune . Asa ca nu te mai mira(nici tu nici altii) ca in 2-3 ani am ajuns unde am ajuns , pt mine "portitele" erau deschise pt ca lumea ma stia ca am o trupa , cant .....e.t.c

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 5:51 pm 
Neconectat
User

@ICEMAN
Eu nu ma refer la producatori. Stiu ce sunt aia, stiu care e rolul lor. Dar cam chestia aia incercam sa o subliniez: cel care mixeaza instrumentele nu este totodata cel care masterizeaza ( cel putin nu in albumele de studiou, deoarece acolo intervine subiectivitatea ), dar live treaba nu mai sta asa cum zici tu. Poate a aparut confuzia din cauza ca termenul de mastering nu prea se foloseste la live, pt ca acolo e inginer de sunet si gata. Sau gresesc ?

Oricum, eu ma refer strict la partea live, sau ma rog, la partea de Sound Reinforcement, unde pe live mixezi si masterizezi, lucru care este complet diferit de a pune muzica de pe laptop/cd player etc la o nunta/majorat etc. Nu am fost foarte clar in ceea ce am vrut sa zic, dar sper ca ai inteles la ce m-am referit.

Cand m-am referit la instrument evident ca m-am referit la cel din spatele mixerului la un concert live, unde daca e ceva rau el e de vina.

Adi scuze ca am stricat topicul. Promit ca nu mai fac. :lol:

Ultima oară modificat de Radu pe Sâm Dec 06, 2008 5:52 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 5:52 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Dr4g0n scrie:
IceMAN , acum 3 ani m`am apucat mai serios de diy , electronica si alte tampenii ce tin de asta ..... . La chitara cant de la 13-14 ani ( acum am 21) , deci da`ti seama ca am si aveam habar cum se face un sunet pt a putea canta in conditii bune . Asa ca nu te mai mira(nici tu nici altii) ca in 2-3 ani am ajuns unde am ajuns , pt mine "portitele" erau deschise pt ca lumea ma stia ca am o trupa , cant .....e.t.c

eu nu mai mai mir de nimic...
si eu ma ocup de astea de pe la 11-12 ani si acum am 28 si ceva...
si eu am avut o trupa, din pacate colegu si colega s-au hotarat sa cante manele...
deci... nu te mai mira nici tu...

da radu inteleg ce vrei sa zici... dar faptul ca nu posed o scena iar locurile sunt ocupate nu inseamna ca nu stiu ce e aia... sper ca m-am facut inteles...
cat despre a pune muzica de pe un suport... sa sti ca daca esti intr-adevar interesat de ce iese, piesele difera de la una la alta si tre sa le corectezi pew fiecare in parte inainte de a intra cu ele in mix... pe scena daca sti le-ai reglat... si asta e daca umbli pe acelas sistem mereu... daca nu ghinion...
da stiu mai apare cantareatza x care nu stie ca daca tine micu prea aproape si urla in el... sunetistu nu mai are ce sa faca... pt ca e semnalul distorsionat... chiar daca umbla la gain si are compresie pe el...
dar crede-ma ca asta vara la mtv music days sau cum mama lui s-a chemat prostia aia de la enigma din mamaia... imi venea sa il bat pe acel inginer de sunet daca putem sa ii spunem asa... care umbla tot timpul la nivele, ba ale negativului, ba ale micului, ba la master, ori avea sculele, compresoare expandere reglate naspa... nu imi dau seama...
asta se face si la o mica sonorizare sa sti... daca nu vrei sa intri aiurea pe mix... poate piesa are un bas mai slab... intri in 0dB dar media da peste daca nu ai un limiter care sa o tina pe loc pana iti dai seama cum e in mix... si exemplele pot continua....

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Sâm Dec 06, 2008 6:03 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 5:58 pm 
Radu, trupele care se respecta vin cu sunetistul lor pentru backstage, ce iti trimite ala aia impingi in fronturi , daca ala are urechi de tabla nu mai depinde de tine ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 6:10 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

oricum concluzia e clara... noi ne certam ca chiorii aici...
majoritatea au acum cat de cat habar despre ce vb si fiecare vrea sa isi expuna punctu de vedere...
ce m-a deranjat e ca multi ce sa ridica acum sa imi dea lectii au uitat ca acum nici 3 ani imi cerau sfaturi pe forum sau in privat si azi au uitat ce bine le prindea si spuneau "dau o lada de bere" sau mai stiu eu ce expresii de recunostinta... de ce cred aceia ca eu sunt mai prejos acum nu stiu...

succes la sonorizari baieti... pe sau sub scena... :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 6:28 pm 
Neconectat
User

ICEMAN scrie:
sa nu mai zic de dr4g0n care s-a luat tare de mine... ca acum 2 ani nu stia sa masoare finalii la un kit adelaida... si acum e inginer de sunet...

cred ca despre setup-ul unei sonorizari este foarte mult de discutat aici... si mai aveti multi dintre voi, multe de invatat... dar pentru unii dintre voi e mai usor sa sariti in sus si sa spuneti "ai ramas tot cu hp... eu am winner"... dar nu am vazut in nici o poza pe aici de la sonorizari, o placa de sunet externa rezonabila... pe langa un pc...
daca credeti ca la atata se rezuma totul... :roll:

oricum succes in continuare la tot ce faceti... si nu mai atacati pe altii care fac bine ce fac cu ceea ce au in dotare...

noobsound... am inteles si punctul tau de vedere... pana la urma e teaba ta... nu mai continui ca e inutil oricum

oricum frumoasa scula si e misto faptul ca are un cros pe spate... cat ajunge?

adevarat graiesti. in special la faza cu placa de sunet :wink: e prea adevarat ce zici.

eq l-am luat cu 220 roni de la un tip din cluj care sincer nu prea cred ca stia ce vinde... mia zis ca la luat pentru 2 boxe de camera dar si-a dat seama ca e inutil. eq e nou nu are nici o urma pe el in cutie cu carte si tot ce contine

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 7:16 pm 
Neconectat
User

noobsound scrie:
eiii nu cred ca are rost sa ne apucam acuma sa ne certam asai?
deci a mai adus MOSHU ceva cadouri la forumisti?

un snickers si un bidon de bere :lol:

Sus

Subiectul mesajului: erfghrt
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 10:25 pm 
afi sunetist nu implica a fi si instrumentist...trebuie sa ai o memorie auditiva foarte buna la cum suna un intrument si cum trebuie asezat in produsul final adik ce iese pe fata...
a fi sunetist si a si sti sa canti poate fi si un impediment ..exact la la tricorp din iasi in care sunetistul fiind basist face sunetul dupa placul lui si tot timpul suna infundat masterul...deci nu e o idee prea buna..oricum ceea ce zic eu este ca daca ai scule si ai pretentii ca faci sonorizari e musai sa stii electronica sa faci profitabila afacerea..daca o faci asa in doru p... nu prea crd ca se merita sa investesti in scule de top decat daca crezi ca ai sa dai in elel ca inecatu si ai sa le duci la vale...oricum cat de bune ar fi acele scule sau acel sistem tot o sa pice datorita erorii umane,factorul cel mai des intalnit...
prin faptul ca cunosti discografie te ajta ca sunetist sa faci un reglaj bun si fidel a programului muzical prcatic furand de la alte melodii sound-ul..si modul de reglare a aceluias tip de instrument in acea coloana sonora..asta fara a baga in clip sau in limitare mecanica difurile..nu mai zic de a supra incarca alimentarea si a aduce la tacere totul sau mai rau a alimenta intre doua faze.
succes

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 11:10 pm 
Neconectat
User

Iceman, Dragon stiu prea bine ce vreti sa spuneti. Iceam toti am fost la inceput; poate iti aduci aminte cand ti-ai facut satelitii cu e10 si pht si subwooferele "horn" cu hp-15w cate intrebari puneai...asa ca sa fim seriosi.

Sunetul unei piese este dictat de inginerul de mastering, adica producatorul, exact cum a spus Iceman. Dar pana se ajunge acolo instrumentele trebuie sa fie mixate.
La partea cu basistul cred ca ai dreptate, dar cum am scris mai sus bine este un termen realtiv: in sensul ca daca tie ti se pare ca suna infundat lui poate sa i se para ca suna din contral, intepator pt ca poate nu mai aude asa de bine frecventele joase.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 06, 2008 11:52 pm 
oameni buni , cand sonorizam live anumite trupe , daca ai ascultat piesele lor inainte ai sa vezi ca in cam toate au acelasi sound pe instumente . De aici cel mai simplu e sa ai un mixer digital sa salvezi preseturile pt fiecare trupa si ai scapat de griji :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 12:24 am 
Neconectat
User

Dr4g0n scrie:
oameni buni , cand sonorizam live anumite trupe , daca ai ascultat piesele lor inainte ai sa vezi ca in cam toate au acelasi sound pe instumente . De aici cel mai simplu e sa ai un mixer digital sa salvezi preseturile pt fiecare trupa si ai scapat de griji :D

teoretic.. dar ce te faci cand sonorizezi in locuri diferite ? poti sonoriza o sala de sport, un club de rock, un stadion, o casa de cultura sau un stand la o prezentare. La toate astea o sa fie line array sau nu, o sa fie 8 basi pe o parte sau 4, o sa isi aduc poate un chitarist noul amplificator primit de mosh nicolae, sau poate in acelasi loc aceeasi formatie cu aceleasi scule sub diferite influentze halucinogene sa solicite modificari.
deci.. mixer digital au vrut mult sa foloseasca dar cam pe degeaba.

in cluj este un local unde se foloseste un mixer digital yamaha si DA acolo cred ca isi au loc preseturile memorate deoarece instalatia este fixa.. daca bine retin chiar userul MAKIE a vandut-o localului.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 55 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2