The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 12:57 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 01, 2008 8:01 pm 
Neconectat
User

ma gandeam si eu la un xti 2000 , dar cititnd aici ma gandesc cam de 2 ori.... :|

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 01, 2008 9:13 pm 
Kenwood scrie:
ma gandeam si eu la un xti 2000 , dar cititnd aici ma gandesc cam de 2 ori.... :|

i`a alta serie decat XTI :wink: chiar si la SH ( mana a2-a)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 01, 2008 10:02 pm 
Neconectat
User

hm...... SH nu aflu :| mi-ar trebui un ECLER second, dar nici de ala nu aflu :|

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 02, 2008 1:51 am 
Neconectat
User

adircf scrie:
arkad scrie:
la un furman pm-8e

smechera scula, ei ? 8)

mda, "dorm" linistit noaptea 8) .

Sharky scrie:
Acasa am la calculator o sursa care merge fara probleme intre 80 si 240V si e tot in comutatie

cred ca faci o confuzie, si sursa de la crown este cu auto-sensing si merge la tensiuni de 100V, 120V, 220-240V -+ 10%, nu cred ca daca pui sursa de calculator la 160v o sa-ti mearga.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 02, 2008 10:00 am 
Neconectat
User

eu cred, mai ales ca am testat.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 11:58 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Pai
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 1:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sharky scrie:
Scrie si pe ea 90-240V, nu 2 intervale, unul singur.

Si in schemele lor este cu dublor de tensiune, insa poate au dat o marja mai mare la torerantza, nu ai cum sa faci o sursa de alimentare intre 90 si 265vca, stabilizata, fara dublor de tensiune pt pragul de 110V

Stai linistit acolo este vb despre amp-uri clasaD,care au un randament f f mare,scheme complexe,insa nici un amp nu suna cum suna "saraca de clasa AB" pe medii inalte, cu acei maxim 65% randament,tipic.

Puterile date de ei sint total aiurea,burst-uri de 20 msec cu probabil 50% distorsiuni,12 Kw audio necesita minim 13,5 Kw alimentare, iar la monofazic ar insemna un curent de minim 50A asta in cazul in care esti pe 240V si minim 130A in cazul 110V la retea, aia abereaza RAU cu puterile alea.
NIMENI nu poate sfida legea fizicii, P=UxI.
Realizezi ca pt 110V si 120A trebuiesc cabluri de alimentare de minim 35mm2, adica cam cit 2 degete groase, pt ambele fire, si asta la un case de 1U.
Sa fim seriosi.
Eu acolo vad alimentarea printr-o mufa Neutrik de 20A, iar ampliful K20, in PDF-ul lui cica ar da 2x 9000W pe 2 ohm/canal, sau 18000W in bridge, hmm 18 KW+pierderi ar fi cam 20 Kw consumati, imaginativa 20000W la 220V ar insemna 90,90A iar la 110V ar fi cam 182A, ma si bufneste risul... ...

Car noi credem, ce sa facem... :roll:
Daca totul ar fi fost super, inseamna ca toti fabricantii de renume dadeau faliment cu aparitia DIG-ampurilor pe piatza, este un thread mare pe unul din threadurile http://www.diyaudio.com/forums/forumdis ... forumid=49

Acum sa revin la ce am de spus:

Vorbind cu inginerul David Glass de la ei, seria XTI de la Crown a fost conceputa sa lucreze la 110V si 240V +/- 10%, alternativ cu AUTO-SENSING POWER SUPPLY SELECTOR.
Aici au facut o greseala, pt ca in europa sint 2 standarde de tensiune, 220V 50 Hz si 240V 60Hz.

Controller-ul din seria XTI este "centrat" sa zic asa la 240V, o variatie mai mare de 10% a retelei, ma refer la negativ, ar duce la aproximativ sub 215V pe priza lor cu 240V nominal.

O variatie de 10% in sensul scaderii , pe priza de 220 ar insemna aproc 205V pe priza, amplificatorul intrind automat in protectie, chestia asta am patit-o si eu de citeva ori.
Chestia cu Crown-ul ca functioneaza intre 100 si 240V alimentare este urmatoarea:
Are incorporat in interior un comparator, care "masoara" tensiunea retelei, dupa redresare in cazul in care este in pragul 90-120V alternativ, actioneaza un releu care realizeaza "dublorul de tensiune la alimentare" in acest caz functionind pe "clasicul 110V".

Peste 135 V (vorbesc NUMAI de tensiuni alternative la retea, aici), ampliful intra in protectie,de supraalimentare pe retea, orice tensiune intre pragul de 135 si 190 V alternativa, face amplificatorul inoperabil.

Practic afiseaza HI LINE sau LO LINE, si atit, ledul de power clipind intermintent(1Hz)

De la 195-205V alternativ in sus, ampliful iese din protectie si dezactiveaza dublorul, folosind alimentarea clasica, insa 210V alternativ, fiind tensiunea minima la care amplificatoul "lucreaza".

Aici Crown au incercat sa faca ceva FIABIL, insa pe tensiunile specificate de ei adica 120V sau 240V tensiune nominala a retelei+/- 10%.
Insa greseala lor a fost ca pt partea europeana ei au mers pe "240V" la retea, unde la o variatie de 10-12%, plaja functionala a amp-ului ar fi intre 215 si 255 V alternativ.

Daca la noi la retea, (se stie ca tensiunea este foarte "variabila"), avem si prize care au sub 210V, mai ales seara cind consumul general creste,amplificatorul NU va functiona cum trebuie, avind acel "anomalous behaviour", dinainte de a actiona protectia de LO LINE, practic este intre limita minima de functionalitate si protectie.

Problema asta poate fi insa rezolvata foarte usor, cine este interesat imi da un tel 0722644663 sau 0766361296 si ii explic ce are de facut, tre sa stie doar putina "electricitate" in legarea unui transformator de 16V Alternativ cu min 10A in secundar,secundar "inseriat" cu reteaua de 220V.

Pt cine zicea ca are nus ce jucarie care functioneaza intre 90 si 240V, este vorba de o sursa in comutatie cu factor de umplere variabil la comutare si stabilizata, insa puterea acesora NU poate depasi 300-400W Maxim, deoarece daca s-ar face o sursa de 4 Kva stabilizata care sa functioneze intre 90 si 240 V la retea, acela ar sfida legile fizicii in sursele in comutatie, nu stau sa explic aici, ce si cum.

Deci cam asta este cu seria XTI de la Crown, nu putem avea o statie si usoara, si ieftina, si independenta la variatii mai mari de 10-15% ale retelei.
Solutia buna ar fi fost sa faca 2 modele distincte de 120 si 240V la care alimentarea sa-i configure o marja de 20-20% ale variatiei de retea, si atunci nu ar mai fi fost probleme de genul mai sus amintite...
Insa au zbircit-o intr-un fel la chestia cu alimentarea si sint problemele care sint.

Oricum per ansamblu seria XTI merita fiecare leutz,sau USD ori Euro, platit.

Cione are XTI si are necazuri, aveti tel mele mai sus ca sa va scap de belea.

Si sa ne mai amuzam un pic, abia astept comentariile!!!!!!!!!!!!!

http://www.forumpoweraudio.ro/posting.php?mode=newtopic&f=39

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 5:10 pm 
Neconectat
User

Eu spuneam ca sursa aia merge asa, si nu spun degeaba, am testat de curiozitate.
Nu sfidezi nici o lege a fizicii, metode sunt destule

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 12:17 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului: tensiune
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 8:19 pm 
Neconectat
User

Eu cred ca problema se poate fi rezolvat cu un "power distribuitor" ..de la Thomann!Le gasiti!(de ex.) :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 8:22 pm 
Neconectat
User

Zau de asta nu e un raspuns gen sponsorul Mitica de pe elforum. :lol:

Totusi tind sa cred ca nu se poate. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: Crown Xti series power amp.
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 8:31 pm 
Neconectat
User

La anul viitor cumpar si eu! Un Xti2000 si un Xti1000. Azi am fost,la un concert,am vazut Crown(cel mai mare, Xti4000) 2 bucati.Dragute! :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 8:34 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Zau de asta nu e un raspuns gen sponsorul Mitica de pe elforum. :lol:

Totusi tind sa cred ca nu se poate. :twisted:
Bine,daca nu,nu! Sunt Milan!Si nu stiu cine e tipul de la elforum,nu cunosc! :)

Sus

Subiectul mesajului: Crown Xti series power amp./2
MesajScris: Dum Dec 07, 2008 9:03 pm 
Neconectat
User

Cand am cumparat..nu stiu exact cand(dar in anul viitor..),o sa vedem ca are sau nu are probleme.Pana atunci,nu stiu sa comentez.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2