The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 4:37 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 05, 2009 7:14 pm 
Neconectat
User

se pot pune si piezo, daca n-ai pretentii si vrei doar sa incarci programul cu armonici stridente....chestie de gust...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 05, 2009 10:36 pm 
Neconectat
User

Daca ai fi avut niste filtre pe masura ( ex. XPRO-DNA ) cu siguranta nu ai fi recunoscut PA-D52 pe care tocmai le-ai vandut......

Cum spunea si Sharky, cea mai mare ;vina; in problema ta cred ca o au filtrele :roll:

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 05, 2009 11:39 pm 
Neconectat
User

pad52 nu au cum sa sune mai bine ca d220ti, intradevar sunt mai trainice pad52

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 9:44 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nesta_milan scrie:
b&c audio, cu drivere de 2"
astea suna adevarat dupa parerea mea(driverele)

filtrele controleza aproape total comportamentul driverelor

poti sa faci orice modificare de sunet de acolo, fara sa schimbi driverul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 4:23 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
nu cred ca el cauta liniaritate

cauta inaltele taioase , cu SPL f mare

exact

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 12:39 am 
Neconectat
User

ai de ales intre a "carpi" un driver cu performante limitate , sacrificind din sensibilitate, sau de a compensa lipsurile cu altceva.Am avut de a face si cu drivere pe care le legi, le tai din dsp si nu te doare capul si cu drivere la care vezi ca lipsesc sunete din repertoriu si ca sa le faci sa sune trebuie sa incepi sa le corectezi raspunsul. Intotdeauna cind am avut situatii din astea am preferat varianta 2, adica am cautat un dif de care sa fiu sigur ca ma ajuta in zona cu probleme si am compensat. E foarte simplu si te legi pe filtrajul existent deja . daca vrei iti desenez :

Imagine

valorile ti le calculezi tu in fc de cum ai nevoie. Mai greu o sa iti fie sa le aduci in faza

Spor !

Ultima oară modificat de catalin gramada pe Vin Ian 16, 2009 7:49 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 1:14 am 
Neconectat
User

PS: in tot cazul piezo nu e chiar cea mai buna varianta ,chiar daca e cea mai ieftina, cauta niste bulleturi. Adica daca ai probleme peste 10K poti pune si piezo, dar daca problemele tale incep pe la 6-7 k pune un tweeter. Stabileste limita in functie de pina unde poti gestiona registrul driverului in mod decent. Adesea, pierderile de sensibilitate in zona frecv. f. inalte se produc cu pante f abrupte, unde mai pui ca si impedanta in acea zona creste sensibil si atunci trebuie sa intervi masiv cu tot arsenalul de circuite de corectii. De aia zic , daca nemultumirile tale sunt de nuanta , atunci merita sa dai difuzorului o sansa cu un filtru corespunzator, dar daca stind in fata lui informatia de interes se pierde complet si cere corectii masive, gaseste alta solutie. Musai sa-l asculti la o putere mai mare intr-un spatiu mai mare care sa nu reverbereze.
Trage jos din EQ frecventele care ies in fata si vezi cu ce ramai....ca si sensibilitate in functie de atenuarea facuta dar si calitativ.Inainte de a investi intr-un filtru scump instaleaza pe calc o interfata audio decenta si incearca sa-ti faci corectiile necesare sa vezi daca difuzorul tau merita banii pt ceea ce-ti ofera.
Uita-te si tu pe un grafic real inainte de a da cu banul sa vezi cum poti exploata difuzorul... Un amic m-a rugat odata sa-i scot bass dintr-un difuzor de mid-bass, si i-am zis : " se face sefu' "- si s-a ales cu asta :

Imagine

ca sa cistige ceva in bas in incinta pe care o avea a sacrificat vreo 15 db din raspunsul difului si a cheltuit destul pe un circuit de corectie cu bobine enorme si condensatori scumpi...deci se poate si asa ... pina la urma
Dar daca ti s-a confirmat pe forum ca driverele alea pot sa urce fara probleme inseamna ca intr-adevar e posibil ca o corectie sa rezolve
Ca si recomandare din oferta pt inalte, din ce mi-a trecut prin mina: selenium st300 slf - precis si prezent , din pacate utilizabil peste 4Khz

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 9:06 am 
Neconectat
User

mersi de informatii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 10:03 am 
Neconectat
User

Catalin, vezi ca in schema ta filtrul pt bullet-ul ar trebui legat direct la intrare. In configuratia de fata rezultatul e mai greu de calculat si modifica raspunsul filtrului de pe driver.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 10:17 am 
Neconectat
User

Sall Serban, corect ce zici
E perfect functionala in configuratia aia, pina la un moment dat am crezut ca e inventia mea...ha ha. Si apoi mi s-a confirmat ca exact acelasi tip de retea de separare se folosea la boxele "Unitra". Si am vazut apoi intr-un articol al D-lui Mateescu acelasi lucru. Deci mi s-au confirmat niste lucruri. La mine s-a integrat mult mai bine asa. Panta cu care lucreaza nu cred ca e f dificil de reprezentat. Eu am estimat-o si am acordat-o "lautareste" la ureche concomitent cu driverul, cu sinewave folosind niste rezistente pe post de divizoare...ha ha
...mama lui de rta...
PS: da ...na , ...daca i se pare mai simplu sa lege in paralel cu driverul pe intrare, dar sunt mari sanse sa sune "rupt".
Eu am wn-d63 nu pot spune ca duc lipsa de inalte, corectiile in frecventa sunt "umane", am alte motive pt care am vrut sa aduc bulletul in fata si sa las driverul in urma

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2