The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 10:24 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 10:51 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Gratzi scrie:
@ mircea......la o bobina eu spun ca mai mult conteaza materialele din care este construita si tipul ei decat diametrul....

te inseli

o bobina de 4" are 314.1mm lungime a cercului
o bobina de 5" are 392.6mm lungime a cercului

din calcul reiese o suprafata radianta cu 25% mai mare in cazul bobinei de 5" asta inseamna PUTERE SUPLIMENTARA pe care o poti baga in sistem.

Materialele din care sunt facute bobinele sunt mai putin importante, ceea ce conteaza e temp maxima la care isi pastreaza proprietatile si forma ( peste 300 de grade Celsius in cazul lui SD-18EL)

@calin......cred ca 4 bph`uri ar ajunge la spl destul cat sa acopere cel putin 2 bucati din astea....+ ca nu ar fi 4 bucati....daca ar fi dupa numarul difuzoarelor ajungeam la 16 BPH`uri....nu cred ca mai aparea problema de coborat in frecventa...cuplaj si spl.......:).....cred ca destul ar fi 8 bph`uri pentru a acoperi o suprafata foaaarte mare indoor........si sunt mult mai compacte decat 4 monstrii din astie...+ca apare avantajul ca se pot pune si cate doua...si nu mai apare nici problema inaltimii lor......in fine...daca omul asta vrea....asta primeste....nu exista nici o sansa sa il conving.....am incercat toate modalitatile....inclusiv l`am dus in discoteca sa asculte bph`ul ce l`am avut eu...acompaniat de inca 4 bucati identice.... 8)....care la un public de 400 de persoane se descurca excelent 8)

aici publicul....
:D

BTW

sincer, eu as baga 4 bassreflex de 2x18" bine amplificate in clubul ala.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 11:47 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

nexus3 scrie:
sincer, eu as baga 4 bassreflex de 2x18" bine amplificate in clubul ala.

+1.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 9:36 am 
Neconectat
User

adevarul este ca bass-reflexul suna foarte bine in spatii inchise - fara prea multe compromisuri

hornurile au dispersii care pot fi greu de controlat in necunostinta de cauza

cu 4 difuri de 18" amplificate corect in incinte bass-reflex - nu cred ca mai este nevoie de altceva

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 10:47 am 
Neconectat
User

Puneti-le la teste si masurati, pana atunci puteti povesti pana maine despre batman care il bate pe spiderman. Eu ma bag sa testez orice. :lol:

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 15, 2009 4:52 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 10:52 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Sharky scrie:
Nu uitati sa luati in considerare si lungimea bobinei, altfel dpdv geometric suprafata radianta este 0. :lol:
Datele de catalog de la beyma nu se pot accesa momentan asa ca nu pot face comparatia.

am luat in considerare lungimea bobinajului cand am facut afirmatia de mai sus

25mm la 18P1200N si 24.5mm la SD18-EL
ambele bobinate la interior/exterior

deci, practic identice

Si evident ca o comparatie doar pe baza marimii se poate face daca difuzoarele sunt identice in rest. Cum structura difera radical s-ar putea sa avem surprize.

eu am vrut sa-i arat omului ca dimensiunile bobinei sunt un factor f important in determinarea powerhandlingului unui sistem.

Temperatura la care la care rezista bobina e in primul si in primul rand influentata de materiale. Iar proprietatile nu si le pastreaza integral din pacate. Rezistenta sarmei de Cu la 300C creste de cateva ori.

Beyma in horn nu stiu cat de bine se comporta cu magnetul ala de Neo. Nu am idee ce materiale foloseste, dar daca se incalzeste incet incet ii mai scade si din inductie.

Puneti-le la teste si masurati cresterea Re, pana atunci puteti povesti pana maine despre batman care il bate pe spiderman. Eu ma bag sa testez orice. :lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 3:08 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
determinarea powerhandlingului unui sistem.

adica ..... puterea suportata de sistem
bre nea` Mircea .... da` mai da-o in mama ei de engleza ca nu mai intelege lumea ce vrei sa zici :lol:
ai patit si tu ca in bancul ala ? te-ai murdarit pe la gura de engleza ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 12:04 am 
Neconectat
User

Eu am ascultat undeva modelul acela de la electovoice cred ca era MT4 dar avea porturile mult mai mari nu mai retin exact cum arat dar tot cu 4 difuri. foarte asemanator cu cel postat.Dar mi-a placut cum suna.aveau 4 bucati parca pe laterala.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 12:17 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Dj Fritz scrie:
Eu am ascultat undeva modelul acela de la electovoice cred ca era MT4 dar avea porturile mult mai mari nu mai retin exact cum arat dar tot cu 4 difuri. foarte asemanator cu cel postat.Dar mi-a placut cum suna.aveau 4 bucati parca pe laterala.

4 bucati a cate 4x18" fiecare? adica 16 difuri de 18" :lol:

si un planar daca faci cu 16 bucati 18" maturi pe jos la propriu cu ce se nimereste in fata lor...sa nu mai vorbim de ceva mai elborat...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 2:24 am 
pana si 16 BR supercompacte matura pe jos cu 4 basi dastia , Din punctul meu de vedere proiectul asta e o pierdere de timp , de bani si de spatiu :!: Cu porturile alea sunt sigur ca fluiera ca o trompeta la 4KW RMS !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 8:31 am 
Neconectat
User

Modelele erau proiectate cu niste difuzoare mai cuminti, de 300w bucata, iar incintele se proiecteaza/modifica dupa difuzor, sau asa ar trebui. Nu exista incinte universale in care se potriveste orice difuzor.

La 102dB/1w sunt destul de eficiente, mai putin din punctul de vedere al pretului.
Probabil si distorsiunile sunt mai reduse datorita cursei mai mici pe care o au membranele fata de un singur dif in care infunzi 1kW.
O fi stiut ei de ce au proiectat acel model, desi nu aveau bass-box pe vremea aia. :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 11:42 am 
Neconectat
Admin
Admin

Sharky scrie:
Modelele erau proiectate cu niste difuzoare mai cuminti, de 300w bucata, iar incintele se proiecteaza/modifica dupa difuzor, sau asa ar trebui. Nu exista incinte universale in care se potriveste orice difuzor.

La 102dB/1w sunt destul de eficiente, mai putin din punctul de vedere al pretului.
Probabil si distorsiunile sunt mai reduse datorita cursei mai mici pe care o au membranele fata de un singur dif in care infunzi 1kW.
O fi stiut ei de ce au proiectat acel model, desi nu aveau bass-box pe vremea aia. :lol: :lol: :lol: :lol:

MTL4 are o poveste interesantă.
www.electrovoice.com/download_document.php?doc=2335

Căutaţi "Manifold Technology" .

http://www.sseaudiogroup.com/write/pdf/ ... %20EDS.pdf

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 12:13 pm 
Neconectat
User

Merci de materiale!
Acum sunt evidentele avantajele designului si ce au in plus/minus fata de 4 cutii "super-compacte".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2009 12:17 pm 
Neconectat
User

Pai sa stii ca au cam maturat pe jos era un concert dar nu te prea puteai apropia de ele ca te rupeau.Deci ela a fost primul sistem la un concert care chiar mi-a placut cu adevarat cum suna.Si am mai ascultat un sistem Dynacord tot la un concert suna si acela satisfacator aceste 2 sisteme chiar m-au uimit restul asa si asa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2009 3:52 pm 
Neconectat
Admin
Admin

MTL4 au fost si raman niste incinte de referinta in istoria aparaturii pentru concerte.

Primul mare concert din Romania , in 1991 , parca, al lui M.Jackson a fost tinut pe MTL4 + MTH4 ( stackul de 48 buc x MTL 4 + 32Buc x MTH4 pe o singura parte ) si si acum il pomeneste lumea ca o referinta de cum poate sa sune un sistem PA.

In opinia mea, cel mai mare avantaj al acestui tip de incita este faptul ca membranele se cupleaza, alcatuind o suprafata radianta echivalenta comuna.

In felul acesta se pot obtine presiuni mari, chiar si la frecvente foarte joase.
Evident, modelul in sine nu este depasit d.p.d.v tehnologic. S-a renuntat la el din alte considerente, mai mult pe criterii de ergonomie.

In plus, din ce in ce mai mult, mai ales in ultimii 10 - 12 ani, aproape ca nu mai exista muzica sub 40Hz. La aproape toate concertele actuale, mici sau mari, DSP-ul este setat pe HPF la 35 - 40 Hz. Peste acesta frecventa, nu se mai justifica sa te cari cu MTL4 dupa tine.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 29 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2