The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 8:11 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: kick bass !!!
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 5:15 pm 
Neconectat
User

am un subwoofer ...cu E15-200s si nu prea are kick bass! am incinta cam mare si se aude jos...zguduie tot in casa dar nu are kick bass! ce as putea face? daca mi-as mai face unul tot cu E15-200s ...ceva in genul cum le are Iceman palea 2? ar fi o idee cat de cat buna sa am unu de un fel si unu de un fel? sau e o idee total proasta?...voi ce parere avetzi?...nu vreau sa renuntz nici la asta..dar vreau sa am si kick bass... :o

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 5:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cred ca singura posibilitate tinand cont de bugetul tau, ar fi sa faci proiectul lui Iceman

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 5:41 pm 
Neconectat
User

dap dar treb sa-l modific si pe asta care-l am??? adik arunc incita asta si-mi fac 2 ca a lui Iceman ? ....sau las incinta asta si-mi mai fac una ca a lu Iceman?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 5:53 pm 
Neconectat
User

io is de aprere ca ssa faci 2 la fel ! si io am avut 2 basi reflex cu e15-200s da aveau kick bas.. am vrut sa modific initial proiectul dupa ce l a lui iceman.. hibrid, dar necesita o cutie prea mare :) aprox.. 103/55/50 :) parca asa era proiectul, si aveai inca aprox 2 Db in plus. nsh rezovlarea la problema ta...sper sa te ajute cu ceva informatiile pe care ti le-am dat. pot sa iti dau proiectul de la basii mei cu e15, si aveam kick de foioi la ei :P nu era asa mare incinta da avea un kick.. in piept il simteai :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 5:53 pm 
Neconectat
User

pai faci un ca a lui iceman si vezi daca iti place cum suna.
daca nu nu ti-o mai faci si pe cealalta.
din ce am auzit lui E15-200S ii trebuie volum destul de mare ca sa coboare jos, asa ca poti sa mai cresti un pic ( 10-15L ) volumul interoior pe care il are cutia din proiectul lui iceman.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 7:27 pm 
Neconectat
User

io cred ca incinta ta este acordata destul de jos astfel incat sati dispara delayul intre freq 60-90hz]

ar trebui sa ne dai dimensiunile incintei si tuburilor

ai grija ca pozitionarea lui in camera influenteaza ff mult sunetul, asa ca mai mutal prin camera .. poate o sa ajungi sati placa cum suna undeva mai departe de colturi sau chiar intrun colt

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 25, 2006 7:53 pm 
Neconectat
User

deci ...treaba e ca mie imi place cum suna...:)) nu e problema...dar vreau sa am pe langa sunetul asta si kick bass..! ma intelegi :) ...el e ok...si ppeste putin timp vreau sa-mi mai fac unul...care vreau sa-mi dea si kick bass cea ce nu-mi prea da asta..! si vroiam sa stiu daca ar fi vre-o problema...daca al 2 pe care las face ar fi unul ca a lu Iceman !!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 9:59 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

problema este asa:
daca basul il ai stereo iti recomand suburi identice
daca insa ai o iesire de semnal mono pt bas poti face combinatii de incinte ca sa ai raspunsul dorit fara nici o problema :wink:
poti sa pui un band pas si un horn de ex ca sa acoperi tot basul la maximum de eficienta
solutii sunt multe iar daca folosesti un amplif cu semnal mono de bas poti face combinatii(doar semnalul mono, ampliful poate fi si stereo pe un canal un sub de un fel si pe calalalt canal un alt sub de alt fel)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 10:17 am 
Neconectat

ICEMAN scrie:
problema este asa:
daca basul il ai stereo iti recomand suburi identice
daca insa ai o iesire de semnal mono pt bas poti face combinatii de incinte ca sa ai raspunsul dorit fara nici o problema :wink:
poti sa pui un band pas si un horn de ex ca sa acoperi tot basul la maximum de eficienta
solutii sunt multe iar daca folosesti un amplif cu semnal mono de bas poti face combinatii(doar semnalul mono, ampliful poate fi si stereo pe un canal un sub de un fel si pe calalalt canal un alt sub de alt fel)

GRESIT !

utilizarea mai multor tipuri de subwoofere in acelasi spectru de frecventa duce la o multime de anomalii in raspuns cauzate de diferentele de faza intre suburi. (se anuleaza reciproc la anumite frecvente)

daca vrei sa combini mai multe tipuri de subwoofere va trebui neaparat sa folosesti filtre active si amplificatoare separate pt ca fiecare tip sa lucreze in gama lui de frecvente, fara suprapunere.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 10:30 am 
Neconectat
User

aham..am inteles...oricum cade ideea cu 2 subwoofere :cry: ! pt ca ma asteptam ca transformatoru de 1200va sa fie ceva mai ieftin..din ce mi-au zis aia de la petra trafu cu tot cu transport ma duce undeva pe la 3 milioane..!! Iceman tu cat ai dat pe transformator? oricum merci mult pt ajutor !! aa si daca comand pala de 600 va ..Datele care treb sa le dau pt comanda transformatorului trebui sa fie asa? : Transformator 600va 230v/2x50v, plus o iesire de 2x12v/2 amperi ? zic bine? sa nu cumva sa ma exprim gresit..si sa ma trezesc cu cine stie ce acasa sa nu am ce face cu iel..dupa o sa trebuiasca sa-mi fac aparat de sudura cu iel :D si dupa ce-mi vine transformatorul si ma apuc de amplificator ...ooo sa am multe intrebari asa ca sper sa nu va suparati ! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 11:35 am 
Neconectat
User

eu i-am recomandat sa-si faca numai o incitina hibrid pt teste, sa vada daca-i place cum suna, nu sa foloseasca un hibrid si un reflex :!:

si jokedy, daca iti place mai mult reflexul cum suna atunci nu o fa si pe a doua si ia difuzorul din hibrid si il pui in cuti cealalta ( din cate am inteles acuma ai 2 suburi, nu ? ), iar daca preferi hibridul atunci da 2 hibride...
e o solutie mai costisitoare pt ca trrbuie lemn pt incinta de test...
faci cum vei si in primul rand faci cum poti...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 12:59 pm 
Neconectat
User

Citat:
daca vrei sa combini mai multe tipuri de subwoofere va trebui neaparat sa folosesti filtre active si amplificatoare separate pt ca fiecare tip sa lucreze in gama lui de frecvente, fara suprapunere.

la unele placi de sunet se poate seta delayul intre canalele de front si rear si nu este intotdeuna necesar separarea basului pe 2 cai. Oricum auditia este determinanta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 5:49 pm 
Neconectat

FIXVID scrie:
Citat:

la unele placi de sunet se poate seta delayul intre canalele de front si rear si nu este intotdeuna necesar separarea basului pe 2 cai. Oricum auditia este determinanta

nu inteleg relevanta in acest caz :roll:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 9:00 pm 
Neconectat
User

pai defazajul ce inseamna? nu un delay? si crescand delayul pe un canal poti sa aduci in faza cele 2 subwoofere cu raspunsuri in faza diferite

pai , te-ai gandit ca delay-ul se modifica in functie de frecventa?

2 incinte diferite vor avea comportamnet diferit la aceeasi frecventa, asa ca degeaba le setezi corect delay-ul la 50Hz cand la 40 , 60 , sau oricare alta frecventa , valorile nu mai sunt egale.

la asta ma refer, delay-ul nu este constant pe tot spectrul de frecventa, ci variaza , destul de mult :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 26, 2006 9:33 pm 
Neconectat
User

FIXVID scrie:
pai defazajul ce inseamna? nu un delay? si crescand delayul pe un canal poti sa aduci in faza cele 2 subwoofere cu raspunsuri in faza diferite

pur sis implu nu cred ca merita sa se complice : nu stiu cate suburi, amp-ui diferite, chestie nashpa...plus setarile pana suna si bine...

pt niste kick suplimentar foloseste un egalizator si mai creste in banda 55-80 Hz dar ai grija sa nu intri cu amp-ul in clipping :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2