The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 10:25 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 83 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Planar vs bph
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 3:14 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
ca volum ocupat sunt cam tot acolo

volumul unui planar este la fal ca si al unui bph? eu cred ca planarul are un volum mai maricel decat al unui bph

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 3:22 pm 
~300L extern un BPH si ~320 un planar(ala de 900mm lungime) unde`i diferenta asa mare ???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 5:02 pm 
Neconectat
User

nu stiu ce mi sa parut mie :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 6:34 pm 
Neconectat
User

Planarul are 364L ext iar bph-ul are 301. Am vazut planar langa bph si e clar mai mare...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 8:26 pm 
Neconectat
User

eu zic sa faceti o medie a utilizarilor( adica live cu o voce + un negativ de cd, live band, cd, etc...), durata de utilizare (indoor-outdoor, conditii de vreme, modalitate de transport, configurare la locatie, config in amplificare)
si sa vedeti care iese mai avantajos....
eu votez cu planarul, fie ca e in grupuri de peste 4 pe laterala fie ca 4 sau sub acest nr...
din experienta proprie, as zice ca 4 planare se descurca bine pt un live decent(2 per laterala/amplificate si procesate corespunzator) in destul cazuri. nu ca BPH nu ar face fata, dar acel "plus" pe partea de "kickbas" nu ma incalzeste asa mult, mai ales la un live(opinie pur subiectiva!)
si am ascultat planare si in grupuri de 6/4/2 cu 18-650el daca nu ma insel, si BPH -2/4 per stack cu c18, si sincer raman la planare.
poate ca la playback si muzica de cd, ar fi mai practice BPH-urile, dar....degaba...

Ultima oară modificat de Sebastian C pe Joi Apr 23, 2009 11:25 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 9:11 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

total de acord cu light_man

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 9:20 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

acum intelegeti si voi de ce tot promovez planarele in defavoarea bph-urilor?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 10:16 pm 
Neconectat
User

nu sunt lamurit cu ceva. la ce frecventa taiati de regula subul fata de top ? de va vaitati ca nu aveti ''kich''bass

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 11:04 pm 
Neconectat
User

Pur si simplu! Bph u e ok pt frecventa 40-45hz-/90hz..100hz..max.120hz! Reda si 40hz,fara probleme!(parerea mea) Cu 4 buc..ai toate! si bass si spl..si eu am ascultat 2 x 4buc planare!mercii...n am fost tentat!Varianta 900mm adancime..cu difuzor ceva sanatos,selenium sau b&c..
in plus : mare si grea
am fost cca 20 sonorizari cu ele.. :wink:

Ultima oară modificat de Milan Gheorghe pe Joi Apr 23, 2009 11:18 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 11:10 pm 
Neconectat
User

..la 120hz>..200hz..250 hz<..da ,kick! Powerfull kick.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 11:26 pm 
Neconectat
User

pai la 250 hz ar trebui sa pui basu' pe stativ ca nu mai conteaza ca ies toate ''oalele'' din el. eventual la topuri sa pui 6'' si un 2'' ca face 18'' restu............nasol cu discoteca asta. in live te fugaresc cu stativu' .. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 11:32 pm 
Neconectat
User

ai si in planar kick cat cuprinde...
depinde foarte mult ce lucrii la procesare, si mai ales cine lucra...
am vazut oameni care cu cross gen cx2300/3400 berry, un eq de 32 de benzi si un compresor au facut sa sune chiar placut planare...cu tot ce vrei...kick, subbas, forta si clariate...
ii sustin inca ideea lui mircea, cea legata de aplicatie si scula...
BPH pare a fi mai mult o unalta pe playback music, pe cand planarul, de live band, etc.....
e posibil sa ma insel dar cam asa vad eu lucrurile...
daca as face un club as baga BPH...nici o problema, chiar si 10-12....
dar nu as pune planare, la care utilizarea fronthouse e principala...adica utilizarea la scena, idiferent de dimeniunea ei...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 24, 2009 2:59 am 
+1 pentru planar daca e vorba de live ( nu ca pe playback nu ar face fata)

BPH din start a fost o incinta proiectata pentru KICKbass

Nu mai laudati bph`ul ca ar coborî la 40Hz ca vorbiti prostii mai mari ca voi . E imposibil un horn atata de scurt ca la bph sa il duci la 40Hz !oricate incinte ai cupla cresti doar suprafata nu si lungimea hornului !

Poate aveti senzatia ca bph`ul rupe pe playback si coboara bine .... dar nu poate fii vorba de asa ceva .... e doar o iluzie pentru ca urechea percepe mult mai puternic o frecventa de 50-60Hz decat una intre 30 si 40Hz .

Prin alte parti lumea sonorizeaza partyuri Dnb, dubstep si alte genuri dastea cu X1 sau scoopere sub bph`uri .... dar la noi in Romania unde totul e posibil , bph`ul coboara de "rupe" si nu are nevoie de asa ceva :roll: :roll:

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 24, 2009 10:07 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

1. bun, ramai tu cu ale tale, eu unu am bph-urile in casa si stiu cum suna.

nu ma inveti tu pe mine ca nu suna daca el suna.

2. eu il tai la 45hz cu 48db. cred ca totusi multi care-si dau cu parerea pe aici nu stiu ce inseamna 35 hz, toti vor sa coboare pt ca asa cred ei ca-i bine, stii tu ma sigur ca in DnB este ceva de 35hz? de ce naiba nu mi s-au plans organizatorii ca nu suna melodiile asa cum vor ei? iti zic eu de ce: pt ca nu exista nimic sub 40-45hz.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 24, 2009 10:58 am 
Neconectat
User

45 si de multe ori se taie si mai sus.....pe la 50. si tot suna.
faza cu 35 de Hz e o chestie mai mult de moft zic eu....ce faci cu aia 35Hz => stres la difuzoare....
pana la urma cea mai mare diferenta ramane cea de aplicatie...
cand deja vorbesti de grupuri de 4 sau mai sus, te gandesti la cum vrei sa sune, nu cum vrei sa arate basi.
pt genul de petreceri cum fac calin & adi, BPH sunt cele mai ok, nu vad rostul planarelor...
si dragoane....daca iei deja in grupuri de 2/4/6...de unde stii tu ca nu coboara BPH-urile? ai testat tu asta sau te iei dupa ce ai auzit.
si cu suburi de genu HD15(speakerplans) poti cobora si pana la 40-42 de Hz, dupa spusele unori oameni ca chiar au ceva de zis....
atat planarul cat si BPH pot cobor, dar fiecare in modul lui specific, avand ca rezultat un sunet diferit...
jordy, mai bine sune-ne si nou ce ai in plan, dupa aia putem spune ca aia sau ailalta e mai buna.....pana atunci....praf de mers...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 83 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2