The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 3:43 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: recomandare sistem 5.1
MesajScris: Dum Apr 26, 2009 9:53 pm 
Neconectat
User

sper sa se supere nimeni ca am deschis acest topic.
dar as vrea sa`mi achizitionez un sistem 5.1 si am 3 variante ...
Logitech Z-5500 Dolby Digital ... Creative GigaWorks G500 5.1 THX ... sau ... Logitech X-540

normal o sa mergeti pe sistemul mai scump care este si mult mai bun ...
dar vreau sa stiu in raportul CALITATE / PRET ...
tin sa mentionez ca imi trebuie intr`o camera de 5/4 sau ceva de genu :P si le voi folosi sa mixez. deci imi trebuie pe langa claritate si ceva putere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 26, 2009 10:56 pm 
Neconectat
User

logitech sunt niste trompete care se vor a fi concurenta la sistemele altec leansing, greative au excelat la tehnologia 5.1 acum aproape 10 ani, la sunet sunt varza, ce-a mai putin proasta alegere sunt sistemele altec leasing, chiar m-au uimit pentru un sistem 5.1; in cafenele si baruri, eu montez sistemele de la genius, alea de 300 de lei fara afisaj, daca nu ai mari pretentii in materie de sunet, sunt ce-a mai buna alegere raport pret-calitate

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 26, 2009 10:59 pm 
Neconectat
User

nu ... decat genius ... mai bine logitech ....
logitechu` duce un pic mai putin decat genius ... dar barem sunetul este mai clar ..
la genius daca sari cu volumu` de 50 duduie ca un tractor ...
logitech duduie ca un mustang ... :P
adik degeaba bubuie de`i sare membrana daca se auda ca naiba ...

am auzit si eu de creative ... da` nu sunt chiar asa de convins ...
era un sistem la vreo 13 ... dar nu prea m`as incumeta... mai ales la banii aia ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 26, 2009 11:01 pm 
Neconectat
User

subscriu la ce a scis George.

problema la multe sisteme precum e logitech e ca folosesc difuzoarele alea mult prea mici in sateliti de dragul aspectului si nu reproduc aproape deloc zona de low mid. Intre ce pot satelitii si ce pot basi ramane o gaura foarte mare. Desii unele subwoofere sunt impresionante daca ai putin gust al muzica o sa ramai dezamagit de cum suna instrumentele pe un astfel de sistem. Eu unu as alege creative din cele 3.

PS am scris deodata.

POI MAN care e motivul pentru care ai mai creat topicul asta? Acuma ne intrebi ce ar fii mai ok dupa care dai lectzii de care cum suna fiecare.. Cum e asta tu pui intrebari si tu raspunzi?

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 26, 2009 11:09 pm 
Neconectat
User

era vb de genius ...
genius stiu ca la calitate / pret e cel mai bun ...
dar eu totusi vreau ceva mai bunicel ...
deci tu imi recomanzi creative? se aude mai bine decat logitech ?

am vazut multe review`uri la diferite sisteme ...si am observat ca lumea a fost multumita de pana peste cap de z 5500 dar este prea scump parerea mea ...
si faza cu mid am mai auzit`o ...
chiar se simte a?

P.S.: daca intreb asta nu inseamna ca nu ma pricep si eu cat de cat. dar cer niste pareri mai profesionale ca sa zic asa ... am vazut si "auzit" unele chestii aici de care nici nu stiam in legatura cu boxe,statii, subwoofere etc ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 8:02 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Logitech ala e o prastie de sistem , are niste gauri in frecevntele redate, de mama, mama, inafara de bass si inalte nu prea auzi de la el, si mai are si un pret..... De ce e laudat, pai e laudat numai de cei care nu au nici o treaba cu muzica, doar sa le bubuie un urechi basul si atat.

Mult mult mai frumos se aude sistemul genius, cel la 300 ron, sau aproximativ, la sitemul asta bani nu sunt aruncati de pomana, pana la cam jumatate din volum se aude foarte frumos si echilibrat sunetul in raport cu logitech-ul.

Acum tu decizi pe ce vrei sa dai banii, daca vrei sa faci parte din categoria cu urechi de tabla, sau nu.
Daca vrei putere, mai strange bani si fa-ti 2 VTP-uri cu PA 800k si pct 300 si ai terminat orice discutie. Pretul ajungand cu putin peste pretul sistemului logitech, incluzand si amplificatorul necesar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 10:35 am 
Neconectat
User

are un tovaras un genius ... si chiar mi se pare slab de tot ...
intradevar duduie ... dar la claritate lasa de dorit ...
deci prefer sa se auda mai putine medii decat sa se auda gajait.
cateva sisteme logitech am avut ocazia sa le aud pe ici pe colo ... dar genius am observat ca la 60% distorsioneaza de nu se mai intelege melodia.
eu am nevoie de cat mai multa claritate.si nu neaparat de un bass eagerat de puternic. pana acum observ ca sistemul creative ar fi mai bunicel.
de el nu am auzit plangeri ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 10:58 am 
Neconectat
User

asculta sfatul lui dj love, fati 2 VTP-uri cu PA 800k si pct 300 si o sa fii f multumit. in legatura cu logitech z-5500 e cam scump la ce poate sa faca. am un vecin care are un logitech si il foloseste 1-2 ori pe sapt si deja i sa ars centralul si la garantie cam ce ia zis "nu putem sa til facem ca e prafuit si ca are o mica zgarietura". a fost de acord sa plateasca repartia centralului dar ia sarit garantia

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 11:09 am 
Neconectat
User

aha ... am mai auzit ca unii au mai avut problema cu nu stiu ce sigurante sau ceva de genu` ... ca se ard foarte repede ...
cat despre "2 VTP-uri cu PA 800k si pct 300" ... nu ma pricep la asa ceva ... si pt boxele acestea nu as avea nevoie si de o statie ceva?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 11:25 am 
Neconectat
User

nu-i musai VTP.. sunt useri care au ascultat in paralel VTP vs. BR.
faci o cutie de 20 litri bassreflex si mai iei o statie de 3-400 lei, ceva gen 2x100 si nu ai nevoie de mai mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 1:57 pm 
Neconectat
User

Treaba e ca sistemul Logitech nu e facut pentru muzica.Chestia asta scapa la toata lumea.E facut special pentru filme si pentru jocuri.Preamplificatorul e f bun . Efectele in filme si in jocuri le scoate destul de frumos...Dar nu e facut pentru muzica.Si partea cea mai tampita e ca e prea scump scump. Si sa fim seriosi...cand iti iei un sistem audio prima data te gandesti la muzica nu la filme si jocuri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 2:04 pm 
Neconectat
User

da intradevar ...
dar sunt persoane care isi cumpara sisteme audio 5.1 mai mult pt filme si jocuri ...
muzica suna bine si in 2.1 ... (dupa ei)
dar totusi trebuie luat in considerare ca il iau pt camera mea ...
intradevar pretul este cam piperat ... si oricum nu cred ca ma incumet sa`l iau de nou ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 27, 2009 2:11 pm 
Neconectat
User

Eu am logitech z-680 .Este sistemul chiar dinaintea lui 5500.E tot 5.1 E cam acelasi lucru doar ca e alt design si diful de bas e de 8 inci in loc de 10 cum e la 5500.Suna foarte bine.Am facut si chefuri cu el dar in camera mica. Suna bine. Sunt multumit de el.Dar cand te gandesti ca eu l-am luat chiar atunci cand a aparut.si pretul a fost de 25 de milioane ,mi-ai zice ca sunt tampit.Dar l-am luat pe firma lui taicameu.Deci nu au fost banii mei.:p

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2