The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 12:41 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: intrebare
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 7:22 pm 
Neconectat
User

salut.
sambata viitoare voi avea un majoat la tara , initial era vorba sa il faca in curte dar cu vremea aceasta schimbatoare au decis sa il faca in caminul cultural.

Echipamentul ce il voi duce e compus din
2 fr cu sn 15lf si bmd 750 2 pe un canal la TA 2400
un bass br de 18 cu rcf pe celalat canal
si 2 sateliti cu hp 15w si un tv no name pe un reciver sony 2x100 w
cross dcx , mixer djx 700, consola si leptopul si 2 cdj 100s (imprumutate )

- vreau sa pozitionez in linie cei 2 sateliti cu hp15w si basul in fata mea
iar la distanta de 20-25m in fata satelitilor cele 2 fr orientate catre miloc ,toate 4 pe trepiede.
am facut o mica schema pt amplasarea boxelor, scuzati desenul
Imagine

intrebarea este daca va fii nevoie sa reglez deelay ul intre fr si sateliti.???

si cea de-a 2 a intrebare :
daca am djx ul meu pot scoate semnal din el pe master ( netrecut de 0 db) si sa il bag in alt mixer pe canalele de microfon cu gainul spre maxim si din cel de-a 2 lea mixer sa ies in crossover si imediat in amplif??

vreau sa scap de zgomotul de fond al djx ului care pentru mine este maricel in momentul in care treci de 0 db si sa il trec prin alt mixer care nu are zgomot de fond pe iesire asa de mare .
OARE v-a fii prea mare semnalul dat pe iesire de djx pt semnalul de intrare la microfoane ??? sau sa il bag in cel de-al 2 lea mixer pe line in ( neavand corecti pe line in )

stiti si voi cum sunt DJ DIN ZIUA DE AZI care nu pot pune muzica daca nu vad ledurile rosii de la master aprinse
L.E- Am indicat si directia in care vor fi indreptate boxele

Ultima oară modificat de Malaescu Razvan Catalin pe Joi Iun 25, 2009 8:08 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 8:01 pm 
Neconectat
User

la prima intrebare cred ca pot sa iti dau e un raspuns si o sugestie.
Bun, eu zic ca nu ai nevoei de delay pt ca satelitii bat inspre tine, nu dinspre tine. Iti sugerez sa faci o inversare de faza cu 180 grade, ca sa nu fie in antifaza fulrlangeurile cu basu si cu satelitii.
Daca erau satelitii indreptati dinspre tine , atunci trebuia delay.
Daca gresesc, imi cer iertare si rog pe careva care stie mai bine, sa ma corecteze si sa si argumenteze ca sa inteleg.
A 2-a intrebare nu am apucat sa citesc... :P

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 8:27 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pune subwoofer -ul in colt; daca e taiat LPF 150 - 200 Hz, oricum e omniprezent si in felul asta mai castigi SPL.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 9:17 pm 
Neconectat
User

eu nu as duce acolo satelitii cu hp-15w
pe langa ca au spl mic, mai sunt amplificate si prost
le cari degeaba, si te complici degeaba

pererea mea !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 9:42 pm 
Neconectat
User

stiu ca au SPL mic , initial am vrut sa le iau pt monitorizare la dj dar m-am gandit ca fiind sala mare sa incerc sa le pun in partea cealalta a salii.
un amplificator mai mare pt hp15w nu am de unde sa imprumut pana sambata.
in trecut pana sa imi fac fr cu sn 15lf foloseam hp urile taiate la 100 hz in paralel pe ta 2400.Dupa o noapte intreaga + clip la greu a 2 a zii m-am dus cu unul la un mester ca suna urat, mi l-a desfacut si tablita pe care era bobina era un pic dezlipita.
A lipit-o la loc si acum funtioneaza ca si cand ar fii nou deci 1x 900w pe 2 hp15w dupa o noapte de forja duce la urmarile de mai sus.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 10:39 pm 
Neconectat
User

vorbim noi de haspe power ..... da` au si ele o limita
pana la urma ai bagat un 450 W acolo + clip, deci .....

dar la evenimentul de care se discuta aici, eu nu as duce boxele cu HP
ridica sus boxele cu SN + BMD si baga putere in ele

la cat de mari sunt in general salile pe la "caminul cultural" - cred ca o sa-i saturi usor
lasi difuzoarele de 15 sa lucreze bine pe kick ... le tai pe la 60-70 hz, iar basul il lasi sa urce pana pe la 90-100 hz si il pui la colt sa ai gain frumos

te mai joci din setari de la DCX pana gasesti o combinatie care sa sune bine

btw: cam cati oameni se asteapta la petrecerea asta ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 11:39 pm 
Neconectat
User

eu sunt de parere sa duci si hp-urile. Altfel acoperi, chiar daca nu au spl mare, dar tot au ceva. Aia de acolo din capatul salii nu o sa auda cu ecou sau alte efecte... o sa auda de la hp-uri. Eu le-as duce. nu sa dau in ele 500W, doar vreo 200W. Si da, as pune subwooferul in colt.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 25, 2009 11:53 pm 
Neconectat
User

hai sa punem problema altfel:
1. cati oameni se asteapta ?
2. cat de mare este salat ?
3. ce mijloc de transport ai pt scule ?
4. care-i pretul "afacerii" .... daca nu-s indiscret

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 12:23 am 
Neconectat
User

1--oameni nu stiu nici eu sigur - baiatul a zis ca vor fi multi ,(la mine 'multi " inseamna peste 150 pers , la el presupun ca 30-40 persoane )

eu sunt sigur k fac fata decat cu fr si basul dar stiu ca un camin cultural are km 300 m2( 30mx10 m cam atat are cel de la mine de la tara )

3--transportul este asigurat de un logan break + remorca la el deci nu este problema ca nu vor incapea,

o sa iau dupa mine si hp urile pt ca e posibil sa apara un ecou al salii.in caz ca nu este nici o problema cu sunetul si totul este ok un satelit in voi folosii pe post de fr monitor la dj si unul in voi pune peste bass in colt.
TRAIASCA DCX UL ca il poti configura cum vrei.
pretul este mic, tinand cont ca ii voi duce si 2 lasere, strobo, masina de fum dar prin respectivu am si alte sonorizari deci doar 400 ron.
acum va las ca maine dau bacu .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 2:34 am 
Pentru 400 ron eu m-as duce doar cu fullrange-urile ! :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 7:14 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca transportul nu e o problema, eu as lua tot ce as avea eficient prin casa (chiar si eficient cu bun simt, cum ar fi HP -uri); daca nu pentru 400 RON, macar pentru mine, sa stiu ca am dat tot ce pot.

"Calibratul" sunetului e alt aspect.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 1:09 pm 
Neconectat
User

da, dar problema se pune altfel, daca unu se duca cu toate sculele de 400 de lei, si restul trebuie sa lase din pret, zilele trecute m-am intalnit cu niste baieti care vor sa faca un party de dn-basse, si daca pe un sistem de sunet + lumini + asistenta(mi se pare normal) le-am cerut 200E au cascat ochii mari si au spus ca nu stiu cine din iasi la un party asemanator a cerut 350 RON, s-au apucat ei sa imi explice cate sute si mii de w avea ala, le-am spus ca asta e oferta pe care o pot face eu, daca vor bine, daca nu n-au decat sa il aduca la sibiu pe cel din iasi sau sa faca ce stiu ei si cu asta basta. daca imi pica o scula, ce fac? car boxele moca, si mai pun si bani de la mine?
du-le 2 FR si daca se plang ca sistemul nu face fata, le spui ca ce au platit aia au.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 1:29 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

George(sb) scrie:
da, dar problema se pune altfel, daca unu se duca cu toate sculele de 400 de lei, si restul trebuie sa lase din pret, zilele trecute m-am intalnit cu niste baieti care vor sa faca un party de dn-basse, si daca pe un sistem de sunet + lumini + asistenta(mi se pare normal) le-am cerut 200E au cascat ochii mari si au spus ca nu stiu cine din iasi la un party asemanator a cerut 350 RON, s-au apucat ei sa imi explice cate sute si mii de w avea ala,

Adi & Bradacalin cumva :twisted:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 1:32 pm 
Neconectat
User

Cer scuze daca jignesc pe cineva dar sunt din ce in ce mai multi ''fomisti'',''fripturisti'', care din dorinta de afirmare merg si degeaba. Un profesionist care se respecta si tine la statut nu merge pe doi lei la un eveniment. Eu unu' oricat de greu i-mi este ,ca de e criza, tin preturile cat mai sus penru ca lumea sa se obisnuiasca si sa aprecieze munca pe care o depun.
Crezi ca vei fi respectat daca te vinzi ieftin ?
Ar trebuii sa facem un fel de sindicat la nivel national si sa sanctionam pe cei ce practica ''mocareala''.
Cei mai periculosi sunt cei ce fac ( sau se prefac) aceasta meserie ocazional sau de dorul artei ,ei avand defapt alt scop in viata si nu traiesc din sonorizari, acestia sunt de obicei spargatorii de preturi.
Sigur ca acum voi fi aspru criticat dar vreau ca cei aflati la inceput sa se mai consulte cu cei experimentati SI IN PRIVINTA PRETURILOR nu numai in domeniul tehnic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 1:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Intr-adevar, daca faci cariera din asta, Dickinson are dreptate.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2