The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 2:01 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recomandare amplif pt incinte cu PA-800k si PCT300
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 2:27 am 
Neconectat
User

Pentru o pereche de incinte care vor contine difurile din titlu ce amplif s-ar recomanda ?
Doresc ceva PA si nu Hi-fi convins ca un hi-fi nu ar misca indeajuns de controlat difurile.

Nu se vor folosii la sonorizari, doar in casa dar la o adica sa stiu ca pot sa storc tot ce pot boxele.

Multumesc foarte mult !

PS : folosite in regim de casa, aceste statii pot functiona OK si daca se decupleaza ventilatorul ? Se incing atat de tare ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 8:04 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu as merge pe HI-FI in cazul asta. As merge pe un Yamaha din seria AX-1050 /1070. Asta scoate 145 W in 8 ohmi, dupa cartea tehnica si are si loudness variabil.

O alta varianta ar mai fi un Pioneer A-757 Mark II. E ceva mai slabut decat precedentul (95 W in 8 ohmi) dar mai fidel. Interiorul acestui amplificator e facut la mare arta.

Bune amplificatoare.

PS. Desigur, nu te impiedica nimic sa-ti iei un Ecler. Un XPA - 3000 probabil s-ar potrivi ca o manusa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 9:21 am 
Neconectat
User

Yamaha nu imi place pentru ca suna prea natural.
Da , este foarte de apreciat ( am avut yamaha ) acest aspect dar uneori vrei sa mai asculti si beat si e slab la Yamaha.

Acel Pioneer intr-adevar arata bine si la cele 19 kg ale lui ar trebuii sa fie sanatos construit.

Eclerul este prea scump pt fortele mele din cate vad cam 15 mil bucata.
Zic asta pt ca o sa imi cam trebuiasca 2 statii ( scopul e de a ajunge la ideea asta http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... highlight= si deci imi trebuie ori 4 canale amplificate de 1 statie ori 2 statii.
Inca ma mai gandesc daca sa merg pe sateliti din PA800k + woofer sau la acele incinte sa pun niste difuri de subbas si sa le fac full range.
Evident functie de aceste decizii se cam contureaza si numarul statiilor.
Perfect ar fi una pe 4 canale dar care sa conduca bine in realitate nu numai pe foaie. ( am tot schimbat recievere care nu se compara deloc la condusul difurilor cu statiile stereo, d-aia configurarea e mai dificila pentru ca nu vreau reciever )

Multumesc insa mult pentru raspuns, pare o idee buna Pioneerul ala.
Stiu un baiat de pe Computergames care aduce de afara tot felul de statii si o statie hi-fi la el gasesc cu siguranta . Speram insa sa iau ceva fara moarte, de genul PA dar acum ca imi fac o idee despre preturi......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 9:29 am 
Neconectat
User

XPA are VENTILATOAAAAAAAAREEEEEEEEEEEEEEEEE, asta ar fi singurul lui dezavantaj, dar nimeni nu te impiedica sa il iei.
EV are cateva modele de amplifuri in care ventilatoarele someaza cat timp nu ii dai sa lucreze din greu. Ele ar fi campioane la capitolul silentiozitate.

Nu cred ca merita sa dai banii pe o putere mare doar pt casa. Ia unul de 50-100w facut calumea si e arhisuficient pt casa. Vei vedea ca va sta 99% din timp sub 1W.
Legat de pret nu poti sa compari un lucru nou cu unul SH. si xpa3000 ar fi ieftin daca il prinzi la mana a doua.

Ultima oară modificat de Sharky pe Vin Noi 13, 2009 9:44 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 9:36 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca esti chiar asa hotarat cu PA-800 K asta, vezi ca trebuie sa finalizeze domnul Dan proiectul asta candva:

http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... ght=pa800k

In 4 ohmi cu Yamaha aia ajungi pe la 200 W (desi producatorul recomanda o sarcina de minim 6 ohmi pe canal), iar cu Pioneer 140 W in 4 ohmi.

Avand doua difuzoare in configuratia aia, presiunea acustica pentru o boxa creste cu 6 dB: 3 ca sunt doua difuzoare si inca 3 ca se dubleaza suprafata radianta.

Ar trebui sa ajunga SPL -ul chiar si beat (stiu ce spui, mi se intampla si mie sa ma taie de-un carmol si bulearca). Daca tot nu e suficient si daca e pana acolo, fa doi sateliti cu WN-15 si salut.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 9:56 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

userul catalin gramada are un XPA3000 si doreste sa-l vanda

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 10:03 am 
Neconectat
User

black79b scrie:
Daca esti chiar asa hotarat cu PA-800 K asta, vezi ca trebuie sa finalizeze domnul Dan proiectul asta candva:
http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... ght=pa800k

In teorie sunt hotarat, nu le-am ascultat dar din ce se scrie despre ele pe aici reusesc sa faca presiune ( asta reusesc sa faca si Magnaturile mele Soundforce 2300 ) dar se aud si calitativ ok.

black79b scrie:
In 4 ohmi cu Yamaha aia ajungi pe la 200 W (desi producatorul recomanda o sarcina de minim 6 ohmi pe canal), iar cu Pioneer 140 W in 4 ohmi.

Am avut Yamaha, Pioneer, Denon, HK si inca vre-o 2 marci toate pe la 6 mil statia SH deci valoare maricica pt una noua. Yamaha se auzea cel mai natural dar cel mai .. moale.

black79b scrie:
Avand doua difuzoare in configuratia aia, presiunea acustica pentru o boxa creste cu 6 dB: 3 ca sunt doua difuzoare si inca 3 ca se dubleaza suprafata radianta.

Da dar vreau si subbas ( pe la 30-35 hz ) si acolo trebuie ori subwoofer ori diful de le subwoofer bagat in incinte, caz in care imi trebuie 2 difuri de woofer dar ma scot ca nu mai iau statie separata pentru woofer dar pe de alta parte trebuie sa ma asigur ca statia care o voi folosii poate sa miste atat 800kurile cat si difurile de subbas.

black79b scrie:
WN-15 si salut.

I did google it looking for picture but nothing, mai multe detalii te rog !

Ultima oară modificat de CumnatuCS pe Vin Noi 13, 2009 10:12 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 10:06 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... -15r-8-ohm

Am spus mai mult in gluma, nu poti baga asa ceva in casa; adica poti dar nu e pentru asa ceva.

Pentru 30, 35 Hz ... da o cautare pe forum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 10:15 am 
Neconectat
User

Am avut in casa Subul activ de Sub12 de la DB Technologies + Twin208 tot de la DB pentru voce, asa ca :P ( nu vrei sa sti cu cate maini se inchinau vecinii cand mi se punea pata pe vre-o melodie )

Da acum vreau sa am ceva ceva presiune cu accent pe hi-fi.
In nici un caz doar hi-fi ca nu imi ajunge dar in nici un caz doar PA ca iar nu imi mai ajunge sa ascult o chestie tare si fara hi-fi.

In combinatie cu 800kurile ce sub ( ca si dif ) ar fi recomandat ?

Am sanse sa gasesc o statie pe 4 canale ( sa pun 2 fullrange pe fata si 2 sateliti pe spate ) ?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2