The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 8:46 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:30 am 
Neconectat
User

ok merci fubu o sa mai fac inca unul si cred ca o sa fie ok.

merci de raspuns

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:39 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

FuBu scrie:
Eu iti recomand sa mai faci inca un subwoofer. Se vor cupla acustic si vor suna mult mai bine.

Daca e bass reflex, nu cred sa coboare mai mult in frecventa, chiar daca le pui unul langa celalat. Eventual creste presiunea acustica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 10:26 am 
Neconectat
User

R@C@U scrie:
ma sandule eu mai repet , critici pe toti ,sfaturi nu dai ei numai la misto lumea pe forum, aratane frate ce scule ai tu !!!!!!!!!

"Frate" , nu te mai repeta ca un papagal , la misto iau userii ca tine , nu userii seriosi , cat despre scule , nu e problema ta ce am eu. Dar daca e chiar asa de important pentru tine iti spun: Am 2 x bass reflex cu sd18 din ply de 15mm si 2 topuri cu wn15 si pad52 ; 2 x peavey pv2600 bridge pe basi , . cs2840 pt medii si omitronic p1000 pe inalte + un dcx2496.

Acuma daca stie si domnia ta ce scule am eu , poate inveti si tu sa scrii in romana. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 11:47 am 
Neconectat
User

eu zic sa vinzi subul cu hp15s si fati ceva pe 18 am18lf sau sn18 sau daca ai bani ia unul mai scump. incinta o sati iati un pic mai mare decat o ai pe asta, asa daca mai faci un sub cu hp15s e cam greu de transportat, asta e parerea mea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:26 pm 
Neconectat
User

Ar FII posibil ca multi useri fara experienta sa se opreasca din a oferii pareri si idei? :? :? NU MAI CITITI FRATILOR POSTURI ANTERIOARE SI LE REPRODUCETI !!!! Vad aici useri care isi dau cu parerea despre modele de basi si asa mai departe si ma indoiesc ca leati ascultat. ! decat sa oferiti astfel de informatii mai bine tacetzi si lasati oameni care le-au ascultat sa emita concluzii.
Nu duceti oamenii in eroare !!

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:26 pm 
Neconectat
User

domnule sandu , deci vorbeste frumos in primul rand, in al doilea rand vezi ca am scris corect,daca esti miop stai acasa si trei la mana tu faci galgara pe forum: domle chinezarii si c..... de blutech , taci si nu te mai baga la altii, stai cumintel in banca ta.

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Valfar scrie:
FuBu scrie:
Eu iti recomand sa mai faci inca un subwoofer. Se vor cupla acustic si vor suna mult mai bine.

Daca e bass reflex, nu cred sa coboare mai mult in frecventa, chiar daca le pui unul langa celalat. Eventual creste presiunea acustica.

Nici nu am spus asta, am spus ca vor suna mai bine. :) Sincer eu am o parere foarte buna despre HP15S/HP18S si chiar HP15w din pacate nu am auzit un HP18W. Le-am auzit si chiar au un raport calitate/pret foarte bun.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:38 pm 
Neconectat
User

dai u un sfat noobsound daca esti mai cu experienta. eu iam dat un sfat din difurile ce leam ascultat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:46 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

FuBu scrie:
Valfar scrie:
FuBu scrie:

Nici nu am spus asta, am spus ca vor suna mai bine. :) Sincer eu am o parere foarte buna despre HP15S/HP18S si chiar HP15w din pacate nu am auzit un HP18W. Le-am auzit si chiar au un raport calitate/pret foarte bun.

Eu am luat ca si considerent ce urmarea Ice_Angel. Inteleg ce ai spus, n-am zis ca nu-i corect :) .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 1:58 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nicio problema, nu imi place sa dau informatii nefondate. Toate bune! :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 2:05 pm 
Neconectat
User

R@C@U scrie:
domnule sandu , deci vorbeste frumos in primul rand, in al doilea rand vezi ca am scris corect,daca esti miop stai acasa si trei la mana tu faci galgara pe forum: domle chinezarii si c..... de blutech , taci si nu te mai baga la altii, stai cumintel in banca ta.

Cred ca tu esti miop nene , nu am zis nimic de chinezarii , am avut de comentat doar in cazul asa ziselor "subwoofere" cu difuri slabe care nu sunt capabile de asa ceva. Si desigur vorbim de difuri care fac fata tuturor genurilor de muzica fara incinte de 200 de litrii.
Daca mai cauti pe forum si chiar si prin vecini , ai sa observi ca eu am sustinut tot timpul amplificatoarele .. Sunt excelente pentru pretul care-l au. CS-ul care il detin are 4 ani , a suportat si 48-72 de ore de mers in continuu si 4 ohmi bridge si suc si bere varsate pe el , deci nu ce sa-i reprosez. Are 90% din puterea specificata in 8ohmi bridge sinus. Am detinut si cs2650 si ma600 , am avut pe mana si ma300 si ma200 , in limita decenta , nici unul nu a fost dezamagitor. Singurul care pot zice ca nu mi-a facut impresie buna e omnitronicul , cotat la 1 x 1kw/8ohm bridge si la teste a scos 550w pana in clip.

Sunt constient ca sunt mai absurd uneori , dar pentru mine hp15 nu e subwoofer nici in 300 de litrii , indiferent de ce reprosuri imi aduce Nex in legatura cu afirmatia asta. E o parere personala , concluzie la care am ajuns in momentul in care am avut si eu boxe cu hp15 , 80 de litrii acordate la 40hz , sub 50 erau moarte , indiferent cat de excesiv incercam sa le procesez. Difuzorul efectiv nu putea sa reproduca frecventele respective. Sper ca nu trezesc alte discutii pe tema asta , e un difuzor excelent , am impins de ne-numarate ori 600w/8ohm in ele , 8 - 10 ore de la 80hz pana la 2.5khz , merg si in ziua de azi ireprosabil!

Pentru mine subbass-ul necesar pentru evenimentele care le sonorizez iese din sd18 , chiar daca are 20 de kile. Eu il car , de placere , de durere , chinuri pe scari , usi mai mici , asta e... E un difuzor la care am visat multi ani pana m-am vazut cu el in mana si pot spune mandru ca a ajuns cu brio la 100% din asteptarile mele si sper ca pe viitor sa am noroc de inca 2 bucati.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 2:08 pm 
Neconectat
User

michel scrie:
dai u un sfat noobsound daca esti mai cu experienta. eu iam dat un sfat din difurile ce leam ascultat

Diferenta dintre sunetul oferit de incinte nu este data numai de nivelul de presiune acustica rezultat cu acelasi difuzor. Nu e nici macar relevant ca un subwoofer BR coboara pana la 45hz sa zicem un horn cu acelasi diff pana la 60hz sau un bandpas poate merge pana la 40hz. Majotitatea materialului muzical de pe piata cu mici exceptii nu coboara sub 45hz . Bassul ala de drum&bass din majoritatea pieselor e pe la 45-50hz.Daca aveti un DSP puteti creste gradual high-pass filerul si o sa observati ca nu e diferenta de sunet pe material muzica daca il setatzi la 20-30 sau 40hz.
Majoritatea oamenilor fara experientza o sa zica despre un sub cu group delay mare ca ii un sub care coboara foarte jos.Pe astea se bazeaza multe subwoofere din sisteme 5.1 care au un bass foarte jos si profund dupa spusele unora. Daca datzi cu un generator se semnal in el 45 hz va zic eu ca majoritatea is mute.
Legat de initiatorul acestui topic. Nu stiu exact pentru ce anume ti-ai confectionat acest subwoofer.. daca e pentru sonorizari.. ar fii ok pentru majoritatea evenimentelor sa impaci pe toata lumea.Cred ca nimeni nu o sa fie incantat de SPL dezvoltat dar nici de sunet.. pana la urma la un sub diy de 350 roni investitie nu ai la ce sa te astepti.Daca l-ai facut pentru auditii in casa autinci e 100% o alegere proasta intrucat daca ai ca preferinte muzica hip-hop si drum&bass cu siguranta ar fii fost mai potrivit un difuzor auto.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Ultima oară modificat de noobsound pe Dum Ian 10, 2010 3:10 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 2:09 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

hai sa nu mai stricam topicurile pentru astfel de discutii. Vreti sa va contraziceti, da-i pe PM ID-ul tau de mess si nu va deranjeaza nimeni. Scopul forumului este de a invata cate ceva despre pro audio si nu este destinat jignirilor !!!

***Stefanev***

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2