The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 9:09 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 201 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 11:44 am 
Conectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pai vezi ce se intampla daca postezi fasa sa fi atent?

daca treceai "parerea mea" dupa acea afirmatie totul era roz, dar te-ai comportat ca si cum parerea aceea era o certitudine dovedita.

discutia daca SD18EL rezista sau nu la 1.5KW este ilogica atata timp cat exista zeci de bucati instalate de noi in sisteme ce functoneaza la acea putere de ani buni.

e ca si cum ai tine-o de coarne si mi-ai spune ca-i ciuta :lol:

Sanyi

nu am urmarit acel test dar presupun ca leco nu a ridicat gain-ul de pe intrarea canalelor in acel test pentru ca distorsiunile sunt EVIDENTE :roll:

ai dreptate, cam toate mixerele de calitate au headroom garla pe iesire , insa pe intrare problema e cu totul alta.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 5:09 pm 
parerea mea e ca oricat ai incerca sa bagi putere daca difu nu suna nu mai incerca frate sa faci abuz de el doar ca asa ti sa spus ...
urechea e singurul instrument de masura ce iti zice ce e cu un difuzor si daca iti place ce poate face el pt tine in apliciatia unde o sa-l folosesti
@nooby
mie mi-ai vandut rcf :twisted: :twisted:
alea 4 drivere nd 2530-t3 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 5:16 pm 
Neconectat
User

Mai oameni buni ... eu inteleg ca toti cautam SPL cat mai mare si incinte cat mai putine si mici (cat o doza de bere daca se poate)... dar totusi .... :roll: REALITY CHECK !!!

Ai nevoie de mai mult mai faci un bass nu dai in ala care il ai pana scoate fum !

dj_sanyi
Parerea mea e ca diful ala a crapat de la distorsiuni.... Nu poti spune ca nu e asa ... probabil cat tu ai fost plecat unul din Dj a dat ceva mai mult si a fost deajuns sa crape diful .

Ca sa sti clar cat duce .. asta e o poveste atata de complexa ca nu iti poate zice nimeni clar ! Depinde de atatia factori incat nu se poate calcula exact !

Eu iti recomand pe viitor sa te duci cu 2 sau 4 basi nu cu unul pe care sa il omori ! Macar asa stai linistit , dai mai usor in ei, nu la limite.... Si credema, niciodata nu e prea mult bass :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 5:20 pm 
Neconectat
User

ExtremeSpl scrie:
Si credema, niciodata nu e prea mult bass :lol:

Foarte adevarat...
Partea trista e ca daca vrei mai mult bass, iti trebuie mai multe incinte; mai multe incinte, inseamna mai multa amplificare =>mai multi bani...si de aici incepe o mare problema...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 7:10 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

ExtremeSpl scrie:
Eu iti recomand pe viitor sa te duci cu 2 sau 4 basi nu cu unul pe care sa il omori ! Macar asa stai linistit , dai mai usor in ei, nu la limite.... Si credema, niciodata nu e prea mult bass :lol:

Pai cu 4 bacăți s-a și dus. Când văd ce e pe aici mă ia cu fiori. Parca mai bine-l știu in debara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 7:22 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

dj_sanyi scrie:
. scrie:
bobina cand arata arsa asa e de la tensiune si curemnt mare pe bobina
de asta sa si crapaat magnetu
soc termic.
nu exista dubii
bobina a stat in camp da ea tot sa incalzit datorita faptului ca a papat putere.
procesare buna putere mare
membrana nu a avut cursa mare si sa ars numa capetele.
campul magnetic nu a putut evita incalzirea bobinei.

daca membrana nu a avut cursa mare nu inseamna ca inca mai ducea?1400w este prea mult pt un SD18-EL?
eu zic ca a frecat bobina,s-a intepenit si in momentul acela s-a prajit.procesarea a fost ok.putere nu asa mare cat sa omoare un SD.altceva ce putea fi?
mai multe pareri?hadeti ...astept.(il rog si pe domnul Dan sa isi exprime parerea)

Parerea mea este urmatoarea:

Bobina a frecat in minim 2 locuri SIMULTAN, punind in scurt portiunea de bobina care a "scapat" si suprasolicitind cele 2 portiuni care sint inegrite.

Este singura explicatie PLAUZIBILA, pe care eu personal, o pot da.

Personal am patit si eu odata cu un difuzor rusesc de 200W,care inghitea 600W, treptat a inceput sa se descentreze, bobina incepund sa loveasca in diferite portiuni pe margine, si in final avind acelasi rezultat.

Am si vazut zonele unde bobina intra in scurt in zona intrefierului, magnetul cu intrefier cu tot, fiind demontabil la acel difuzor.

Asta este parerea mea,si exclud, ideea ca portiunea "nearsa" a bobinei, nu s-a ars, deoarece a "stat" in intrefier...

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Sâm Feb 06, 2010 7:49 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 7:49 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nexus3 scrie:

nu am urmarit acel test dar presupun ca leco nu a ridicat gain-ul de pe intrarea canalelor in acel test pentru ca distorsiunile sunt EVIDENTE :roll:

Mircea, in testul ala am demonstrat ca DJM 600 de la Pioneer nu distorsioneaza nici la peste +10db, pe iesire(ca nivel) si nici pe canale(gain dat f f sus,chiar si in +14db).

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... highlight=

Deci ideea cu semnalul distorsionat PICA,din punctul meu de vedere.

Poate low cut-ul a fost dat prea jos pt acea incinta, si totodata din cauza puterii mari, si a supraincalzirii aerului din camera de compresie, s-a incalzit si mai tare bobina, dilatindu-se, a inceput sa frece mai mult in piesele polare, ducind la ceea ce am explicat mai sus.

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Sâm Feb 06, 2010 7:59 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 7:55 pm 
Neconectat
User

eu cu un phonic xp5000 pe un canal dau in 2 topuri cu e12 250n si pht408 de le merg fulgii, practic un astfel de top incaseaza 0,9-1kw, eu ma mir ca nu au crapat, sunt taiate la 110hz, iar procesarea este facuta corect, iar pe celalalt am un sub de 18" cu bobina de 4"; sistemul merge 1-2 zile pe saptamana trag de el fara nici un sentiment de mila, totul e sa ai un amplificator calumea si sa stii sa il folosesti, de multe ori am sarit in apararea celor care am considerat ca li s-au stricat difuzoarele si am considerat ca nu e vina lor, in cazul de fata se vede clar ca difuzorul a cam luat-o in freza, bobina a frecat pentru ca sa dilatat de la caldura si pentru ca sa carbonizat rasina epoxilica, bobina e prajita de jur-imprejur, iar arsura e pe straturi pe masura ce a iasit din intrefier, nu te acuz de nimic, nu vreau sa ma intelegi gresit, am lucrat si eu cu un procesor ca al tau si nu imi place cum se comporta, nu sunt fan sd18-el pentru ca e un difuzor greoi si scump de amplificat parerea mea e ca suporta poate si peste 1,5kw in conditiile in care este corect amplificat si procesat si montat intr-o incinte bune aerisita; voi nu vreti sa pricepeti ca un difuzor puternic cu o amplificare slaba e ca un microbuz cu motor de trabant, e adevarat ca pentru a cobora cat mai bine in frecventa e bine ca suprafata bobinei sa fie cat mai mare, dar nu e singura chestiune care trebuie avuta in vedere la achizitia unui difuzor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 8:11 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:

Sanyi

ai dreptate, cam toate mixerele de calitate au headroom garla pe iesire , insa pe intrare problema e cu totul alta.

a ridicat nivelul si pe gain http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... ght=djm600
Eu nu incerc sa dau vina pe cineva,sa nu intelegeti gresit.l-am ars,asta e.vreau doar sa stiu pe viitor cat pot sa dau in el sa nu o mai patesc iar.
eu am spus ca SD-ul nu duce mai mult de 1400,dar am precizat ca in incinta 1850 si asta e din cauza ca nu are racire nu ca nu suporta atat.am si scris ca in br poate duce si 2000 si ca in 1850 orice dif cred ca ar crapa tocmai din cauza ca nu se raceste bobina.
bine,hai sa zicem ca au fost distorsiuni.de la distorsiuni se ardea asa bobina uniform si doar in capete?am pus pozele.tu ce zici din ce cauza s-a ars?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 8:32 pm 
Neconectat
User

in cazul tau e un difuzor ars de la distorsiuni, exact asa arata, am specificat pe straturi, asta inseamna ca i-ai dat semnal dreptunghiular, iar unde a iesit din intrefier sa prajit

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 8:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

George, difuzorul ala NU a cedat de la distorsiuni, reciteste ce am scris mai sus, este mai mult ca sigur , explicatia pe care si DNA, o va da cind va citi postul asta, si va vedea (in special) pozele acelei bobine cedate, unde se vede CLAR ca pe portiunea nearsa, este cel mai mult frecata bobina, si evident tinuta in scurt circuit pe anumite portiuni.

Ar fi trebuit puse poze si cu bobinalul din interior, sa vedem daca si acolo, a frecat.

Este logic ca daca bobina a fost frecata in intrefier, anumite portiuni au fost puse in scurt, celelalte zone "ramase ok" fiind OBLIGATE sa preia toata puterea pe care bobina ar fi trebuit sa o suporte, si datorita rezistentei sau a impedantei mai mici, curentul in resstul de bobina a fost mult mai mare,ducind la distrugerea ei.

I=U/R

Acel SD18 a cedat mecanic la centraj, lovi si din cauza caldurii mari din camera de compresie, a cedat mai devreme decit trebuia.

O idee ar fi(daca se permite mecanic),ca difuzorul in acea incinta sa fie pus cu magnetul afara,nu in camera de compresie,si inversata polaritatea la conexiuni, pt a pastra fazarea corecta.

La mine la Outline-uri, difuzorul este pus cu magnetul in horn, si mambrana cu calota in camera de compresie,fiind astfel foarte aerisit,insa daca nu aveti burete fonotransparent pe fata incintei, riscati patrunderea prafului in ansamblul mobil, totusi insa destul de greu asa ceva,deoarece in aerisire, difuzoarele au un fel de filtru de praf.

Astfel nu mi-as explica cum au rezistat acele Eminence Kappa 15 LF din ele, cu aproape 1250-1300W RMS la borne(led-ul ce IOC de pe Macrotech 5000VZ, clipea usor de citeva ori pe minut,deci cam 1250W rms curati in permanenta.

Evident atent procesate(24db/oct la capede de benzi) in plaja 55 Hz 125 Hz.

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Sâm Feb 06, 2010 8:56 pm, modificat de 3 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 8:48 pm 
Neconectat
User

George,chiar de asta am luat difuzorul asta sa pot sa dau in el...de asta am si pus yamaha in bridge.stiu ca l-am prajit eu,am inteles.probabil au fost si distorsiuni.ca altfel se ardea dupa 1 ora nu dupa 5.exact asa s-a intamplat,am lipsit de acolo cat mi-am luat un pahar de la bar,in timpul ala am auzit ca a mutit.procesarea a fost ok,taiat prea jos nu,ca vad ca nu a lovit in backplate,probabil a fost si prea mult 1400 pt ca nu s-a putut raci,asta e...
de acum o sa il tai de la 50hz si nu o sa mai dau atat in el.
sa mai fi luat o bucata acolo,trebuia sa fiu prea nebun.ce sa facu 2 1850 intr-o pivnita de 200mp...oricum fluturau toate pe tine si mediile si inaltele nu se mai auzeau la fiecare beat.zici ca se dadeau mai incet.a sunat f bine.acolotrebuia ceva bass reflex,era mai ok.dar alti basi nu am decat astia.mai am 6 topuri pe 15" dar am zis ca nu pun topuri pe bass...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 8:57 pm 
Neconectat
User

Leco scrie:

O idee ar fi(daca se permite mecanic),ca difuzorul in acea incinta sa fie pus cu magnetul afara,nu in camera de compresie,si inversata polaritatea la conexiuni, pt a pastra fazarea corecta.

la asta m-am gandit si eu dar nu are loc.cu mici modificare la incita se poate face,dar daca ma gandeam cand le-am facut.acum nu se mai poate.
Leco daca dau cu 1000 mai am sanse sa il prajesc din nou?stii cumva cucati db trebuie sa reduc din procesor sa ajung de la 1400 la 1000?aproximativ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Man, permite-mi sa-ti recomand 18SWS1000 de la Selenium pt acea incinta, Mircea cred ca poate confirma ca sint folosibile in acel proiect, si poate il poti pune chiar invers(posibil sa incapa cu mici ajustari).

Nu vreau zic aici ca SD18 este un difuzor PROST, insa zic ca ,18 SWS1000 este MULT mai ok ca fiabilitate, si mie mi-au cedat mecanic 2 SD18 EL, FARA arderea bobinelor insa, doar ruperea spiderului 1 la ambele, dupa care am stat , am analizat si am optat pt inlocuirrea lui cu 18SWS1000 Selenium, care oficial ca SPL ar fi mai mic in PDF-uri, insa cel putin in incinta mea, suna mai bine, parca chiar mai tare in pic, dar MULT mai rotund decit Sd18.

De cind am 18SWS1000 in incinte, nu am mai avut probleme chiar si la peste 1 Kw rms permanent la bornele lui.

O reducere de la 1,4 Kw la 1 Kw, este insesizabila pt un difuzor ca SD18 EL.

Orice difuzor suporta 2xRMS in regim muzical, adica daca are 1000W RMS are 2000W Program si 4000W short peak power.

Trebuie retinut cel putin un aspect pe care MULTI dintre noi il ignoram la difuzoare, si anume RANDAMENTUL care este in general sub 10%, adica un difuzor de 1000W produce 100 wati audio si 900W caldura, si de ce nu si compresia termica a lui,iarasi un aspect ignorat de multi dintre noi....

Cine a proiectat acea incinta,NU prea a tinut cont de acest aspect,realizind proiectul cu magnetul in camera de compresie, unde NU exista fir de ventillatie...

Daca va uitati pe google, celebrele hornuri 36 de la Cerwin Vega (ma refer la modelul imbunatatit, ultima varianta), aveau pe fata, (exteriorul camerei de compresie), fata metalica cu rol de radiator!!!!!!!!!!

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Sâm Feb 06, 2010 9:14 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:03 pm 
Neconectat
User

Aparent cam 1,5db ar trebui sa reduci.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 201 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2