The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 11:36 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Amplificator DIY pt boxe de 75W
MesajScris: Dum Mai 14, 2006 3:55 pm 
Neconectat
User

Am facut rost de 2 boxe de 75w......si vreau sa imi fac un amplificator care sa ma poata ajuta sa folosesc cele doua boxe..Am gasit circuite...dar totusi decat sa fac un circuit....mai bine cumpar un amplif...ca am vazut ca nu e asa scump......dar dupa ce cumpar amplificatorul.....vreau sa stiu cate ceva...cum sa il montez...si cam ce piese mi-ar trebui sa il folosesc asa cum trebuie.....Va multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 10:30 pm 
Neconectat
User

Salutare Alex, nu ai fost prea clar in ce ai vrut sa zici, sau poate neatent eu, dar nu conteaza...ce pot eu sa zic este ca pt boxe de 75 deW recomand cu mare caldura amplificatoare cu integratul TDA7294, pot zice ca vei fi uimit!
si acu de ce 7294: pentru ca:- protetie scurt circuit;
- protectie supratemperatura
- simplitatea montajului
- pretul mic
- caldura sunetului pe joase (doar e integrat)
El ar avea cam 60-70W in cazuri bune dar iti zic eu ca nu simti ca nu are fix 70W si 50-60 sunt suficenti....daca ti si tu la boxele alea....sa le ai mai mult timp....
Primul meu amplif cu 7294 a fost pe 2 boxe unitra de 75 W si pe langa faptul ca la baerame nu se dormea in blocul din spatele blocului meu se si auzeau bine...
O alta treaba este ca la puteri mari parca singur mai limiteaza din joase (defapt cam ca orice integrat) asta nu insemna distorsiuni ci o amplificare mai mare pe medii sa cada urechile....si o salvare a boxelor
Eu am fost foarte multumit si il recomand oricui.....testat deci nu din auzite!
Pun cateva poze cu recentul amplif cu 7294 in punte deci pe la 125W reali pe canal:Imagine ; Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Salutare All.........Ma puteti ajuta si pe mine??
MesajScris: Joi Iul 27, 2006 8:07 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

E frumos ce zice beci_acoustics dar sa nu uitam ca daca vrei sa construiesti asa ceva de unul singur ai nevoie minim de cunostinte de electronica si ceva aparatura electronica..... ceea ce, daca ma gandesc bine nu are toata lumea.....
Eu as zice sa iti cumperi un amplificator de firma la second-hand, fara 5.1 sau alte minuni, unul stereo classic.... la puterea asta(2x75W/8Ohm) gasesti relativ usor... il vei avea mult mai repede si te scuteste de o gramada de probleme..... si in cazul in care nu ai deja componentele amplificatorului, este chiar mai ieftin!
Daca cumva electronica este un hobby pt. tine, iti recomand cu caldura TDA 7294.... este un montaj care trece de asteptari...
Eu l-am construit si simplu si varianta in punte(2TDA) per canal.... ambele suna impresionant, in special ultimul, dar sa nu uitam ca la acesta se poate folosi numai sarcini de la 8 OHm in sus.... ceea ce cateodata este un dezavantaj..........
Daca esti cumva curios de preturi, uita-te pe forum:
http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=653
poate gasesti ceva interesant....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 29, 2006 6:27 pm 
Neconectat
User

Tda 7294 e o solutie low-buget cu performante ca atare.E bun sa faci galagie si tinand cont de simplitatea montajului merge la bani lui.Mai are ca avntaj si cele enumrate mai sus,protecti etc,dar e cam slabutz l acalitate.Si se aude cam naspa basul pe el.

Sus

Subiectul mesajului: Amplificator DIY pt boxe de 75W
MesajScris: Mar Aug 01, 2006 10:31 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Poate se aude "naspa" la tine din cauza ca nu ai o sursa de alimenatare sanatoasa.......

Iti recomand sa o redimensionezi.... si sa te indrepti spre valorile maxime ale integratului....

sau

Apropo, daca ai folosit direct, fara corector de ton, atunci te inteleg.... nu poti compara....

Eu sunt f. multumit cum suna.... inclusiv basii....;

Toate cele bune!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 01, 2006 3:10 pm 
Neconectat
User

mah orcine a folosit mai multe ampuri pate sa spuna ca Tda 7294 mu e chiar mana cereasca.Si sigur nu era subdimensionata sursa sau late chesti.Si ca fapt divers am facut ampuri cu tda 7294 in urma cu 3-4 ani,acum nu mai fac asa ceva.E bun pt incepatori pt simplitatea lui,dar ca, atat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 01, 2006 8:17 pm 
Neconectat
User

eu initial am avut un amplificator electronica A2035 (35W finali 2N3055) se auzea destul de binisor dar dirstorsiona la maxim .... apoi am facut cu tda 7294 se auzea de mii de ori mai bine..... putere mult mai mare cu distorsiuni mici......
in cele din urma am trecut la ipa400 ...... la fel putere mult mai mare incomparabil cu tda7294
pe o scara cronologica inainte de ipa puteam sa zic ca tda-ul e super...... dupa ipa nu mai e chiar super

cert e ca pentru banii investiti in tda si pentru un apartament de bloc acest amp cu TDA7294 isi merita toti banii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 02, 2006 8:14 am 
Neconectat
User

tda 7294 este un amplificator integrat cu un raport calitate pret exceptional... este simplu de construit... iar dacasa supradimesionezi sursa...chiar se aude bine...
eu am fost extra mutumit de performanetle sale... mai ales pt casa..unde puterea lor este arhisuficienta. poti duce un party de apartament lejer.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 02, 2006 11:47 am 
Neconectat
User

beci_acoustics,da-mi te rog un pm cu id tau de mess,vad ca nu reusesc sa iti trimit nici un pm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 06, 2006 4:15 pm 
Neconectat
User

Cu TDA7294 am facut subwoofere cu difuzoare de 30 cm si lumea a fost foarte mutumita si nici acu nu au patit numic...
Eu sunt foarte mutumit pentru protectiile care le are.
Id-ul meu : babic2005@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 19, 2006 10:25 pm 
Neconectat
User

Imagine ; Imagine ; Imagine
Am atasat niste poze cu o statie tot pe TDA7294 dar in varianta simpla adica 2X 60W cam asa. Foarte chinuita si muncita aceasta statie!
Nu radeti de mine sau de ea !

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2