The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 03, 2025 5:06 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: intrebare urgenta !
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 2:16 am 
Neconectat
User

Imi poate spune cineva la minus cati db sa pun limitatorul din DCX pt a avea decat 600 - 700 w rms la 8 ohmi dintr-un fidek fpa g 12 care are 2x1200w @ 8 ohm ??
Valabil si pentru 4 ohmi (in cazul in care voi pune boxele in paralel pe un canal ) la minus cati db sa pun limitatorul pt a avea pe fiecare boxa 600-700 w tinand cont ca fidek ul are 2 @ 1800 w in 4 ohmi

Motivul intrebarii este ca trebuie sa las boxele pe mana unor dj "meseriasi (cu urechi de tabla ) pt 12 ore incepand de maine de la ora 19 :00 .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 8:48 am 
Neconectat
User

si eu sunt curios daca exista ceva formula sau ceva.... sa stiu ca la -16 db spre ex... imi lasa atata semnal cat sa am X watzi...

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 10:36 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai la -3dB ai 600W :lol: . Glumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 11:05 am 
Neconectat
User

limitatorul la DCX foloseste alt sistem de dB
ca sa limitezi sa nu intre in clip un amplificator cu 1.44 V sensibilitate pe intrare, am impresia ca trebuie sa-i dai undeva la -19 -> -20 dB din DCX

eu asa recomand:
intai limitezi amplificatorul ca sa nu intre in clip, adica dai din DCX cat sa nu se aprinda ledul de clip de pe amplificator
apoi tot reduci...
ai redus cu 3 dB, statia si-a injumatatit puterea pe iesire
ai mai redus cu inca 3 dB, statia si-a mai injumatatit inca o data puterea

trebuie sa ajungi undeva pe la -23 -> -24 dB, cam prin plaja asta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 12:16 pm 
Neconectat
User

Nanutzam cifra zisa de Adi, -23 Db e in cazul in care ai sensibilitatea pe amplificator la 1,4 V.
Adi, daca e alta sensibilitate, cum faci ?
Aceasi chestie.. duci in clip si mai adaugi apoi " -Db "... ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 12:42 pm 
Neconectat
User

Kenwood scrie:
Nanutzam cifra zisa de Adi, -23 Db e in cazul in care ai sensibilitatea pe amplificator la 1,4 V.
Adi, daca e alta sensibilitate, cum faci ?
Aceasi chestie.. duci in clip si mai adaugi apoi " -Db "... ?

eu si calin faceam in felul urmator
scoteam sarcina de pe amplificator, ca nu e chiar placut sa duci amplificatoarele in clip mai ales cand ai o instalatie de vreo 4-5 kW

bun, deci decuplam boxele si lasam amplificatorul pe liber
apoi bagam semnal in el pana intra in clip
apoi bagam atenuare din dcx pana iesea amplificatorul din clip si intra in functiune limitatorul

teoretic, pana aici, treaba e excelenta
in practica se demonstreaza ca amplificatorul va intra in clip mai repede atunci cand are sarcina, fata de atunci cand nu are

deci pana acum nu am facut o mare smecherie, dar macar am ales un nivel aproximativ, in jurul caruia stim ca amplificatoarele vor fi protejate de a intra in clip

dupa ce conectezi sarcina, se mai poate jongla cu 1-2 dB acolo cat se asigure cu exactitate lipsa clipului

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 12:56 pm 
Neconectat
User

black_knight scrie:
limitatorul la DCX foloseste alt sistem de dB
ca sa limitezi sa nu intre in clip un amplificator cu 1.44 V sensibilitate pe intrare, am impresia ca trebuie sa-i dai undeva la -19 -> -20 dB din DCX

eu asa recomand:
intai limitezi amplificatorul ca sa nu intre in clip, adica dai din DCX cat sa nu se aprinda ledul de clip de pe amplificator

Nu ma reusit niciodata ssa duc fidek ul in clip in 8 ohmi pe 2 boxe de 600 w.
apoi tot reduci...
ai redus cu 3 dB, statia si-a injumatatit puterea pe iesire
ai mai redus cu inca 3 dB, statia si-a mai injumatatit inca o data puterea

trebuie sa ajungi undeva pe la -23 -> -24 dB, cam prin plaja asta

Pe TA 2400 IN 2 @ 4 OHMI limitatorul din dcx statea la - 22 dbu setat pana sa intre in clip ta ul si aveam cam ~ 500 w / boxa
.Au mers asa zile intregi dar acum am schimbat amplificatoru si voi fii nevoit sa merg cu pot volum la maxim ( daca le pun la jumatate se gaseste un destept sa invarta de ele pana la maxim ) si sa limitez din DCX semnalul

Incerc cu -19db si apoi mai scad treptat cu -3 ....-3 ...pana va fii ok.
Daca vor fii 700 -750 w per satelit si 500 -600 w per bas ( 2 buc mag 18' 500 w ) nu ar trebuii sa fie o problema .
O sa le dau monitoarele ( 2 buc mackie 12'+ 1 300 w active ) la MAXIM ca sa nu omoare tot ce e pe front.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 26, 2010 3:04 pm 
Neconectat
User

alte pareri .......
Dupa mine ar trebuii sa fie o formula ceva de calcul pt a afla minus cati db trebuie sa ai pt a avea o putere exacta per boxa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 27, 2010 1:43 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Intrebarea e pusa fundamental gresita; tu nu lucrezi cu sinusuri. Adi a zis bine ce a zis; si a mai si vorbit din experienta. Ar trebui sa fie suficient.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2