The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 03, 2025 3:13 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Amplificatoare in clasa D speciale de bass!!!!!!
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 10:53 pm 
Cam tot ce am vazut pe aici sunt numai amplificatoare in calasa AB si mai toata lumea lucreaza pe 2SA1943 si 2SC5200 cei mai folositi bipolari din toate statiile comerciale.....
Eu unul prefer sa lucrez pe MOS-FET >>>IRFP240 si IRFP9240, asta in cazul amplifurilor in clasa AB
Acum partea marfa e ca exista scheme de amplificatoare in clasa D care au randament de peste 90%>>exemplu JBL, Crown, QSC.
Sunt de o calitate superioara la sunet si randament, dar complexitatea lor le face greu de construit amatorilor....asta cand nu ai osciloscop....
In cele ce urmeaza o sa va prezint un astfel de amplificator construit de mine
dupa o schema originala de la JBL dar modificata de mine
Amplificatorul are doar 1200W si este monobloc adica este un singur canal, dar care la randul lui este obtinut din doua canale puse in punte in Full Bridge
Amplificatorul In clasa D in comutatie are enormul avantaj de a lucra in impedante joase 4 ohmi, 2 ohmi, si coboara chiar pana la 1ohm!!!!, deci asta inseamna ca "duce" lejer 4 difuri de C18 600 LF toate in paralel!!!!!
[img]http://rapidshare.de/files/28812301/Image_545_.JPG.html[img] http://rapidshare.de/files/28812461/Image_725_.JPG.html[/img] http://rapidshare.de/files/28812538/Image_742_.JPG.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 1:15 am 
Neconectat
User

foarte interesant amplificatorul tau...felicitari...dar lamurestema si pe mine cu cateva chestii....
1.nu vad nici un transformator de putere...are ceva alimentare in comutatzie sau...????
2. o schema a amplificatorului se poate vedea pt. ca din poze nu pare extrem de complex
3.ce finali ai folosit ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 9:02 am 
Neconectat
User

Felicitari pt amplif!.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:30 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 10:09 am 
apropo amplifu in clasa D merge numai pe bas pt k are crossover incorporat si in nici in caz nu va marge pe madii si inalte....looool>>si ai dreptate k la mine statia de bas are sursa in comutatie in ea de 2KW nu are toroidal si asta o face sa fie foarte usoara....cam 7kg si aia de sateliti are cam 20kg pt. k are toroidal de 10kg plus radiatoare mari deci cine nu stie...o sa ia plasa!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 10:15 am 
Iar in legatura cu sunetul sa stii k suna mult mai rorund si mai dinamic>>cam cum suna odata pe lampi....
Asa am zis si io k tine la inceput....e na nu o sa fie diferentza...dar se pare k este....sunetul la asta in clasa D este mult mai plin pt k tranzistoarele finale
practic comuta tensiunea de alimentare direct pe difuzoare si le forteaza la maxim de cursa creand o excursie a membranei ceva mai mare decat in cazul clasic AB cu randament de numai 50-60%

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 11:05 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

foarte interesant proiectul :D

as fi curios sa vad putin o schema

este cumva copiat vreun modul de la amplificatoarele auto de la JBL?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 11:40 am 
da schema originala era de la jbl1200.1 dar asta este putin modificata....tensiunea de alimentare este de +-46Vcc si partea de atac este modificata....iar schema...sincer am alergat dupa ea prin sevice autorizat JBL si m-a costat ceva....asa k sunt egoist si va trimit si pe voi sa treceti prin ce am trecut eu k sa o obtin....dar dak sunteti baieti ok poate facem un schimb de informatie....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 7:34 pm 
Neconectat
User

FELICITARI PT AMPLIFICATOR PROFESORE :lol: Ceea ce vreau sa spun este ca sunt si eu deacord cu tine si dupa cum vede toata lumea in aceste scheme ai folosit sursa in comulatie care le bate oricum pe toate trafurile de putere in privinta dimensiuni raportat cu putere deci renteaza pt ca dimensiunile sunt minime.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 14, 2006 6:58 pm 
Neconectat
User

am sters topicurile cu balarii...
sper sa se posteze doar la subiect (desi nu mai este interlocutor)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 13, 2007 1:22 pm 
Neconectat
User

iata k a aprut un interlocutor!>>>un nou proiect va fi afisat aici de indata cum temin de facut pozele la noul amplificator in clasa D. ramane-ti prin preajma....;) o sa vedeti ceva tare cum topesc sarma pe iesirea amplificatorului in sarcina de 0,00ceva ohm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 13, 2007 6:22 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nu merg pozele ... daca a-ti putea remedia acest lucru sa vadem si noi ampu as fi recunoscator :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2