The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 1:48 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 21, 2006 12:56 am 
Neconectat
User

si sa nu uitam ca vataminerala si vata de sticla sunt la fel de fatale si pt difuzor...pot intra fara probleme la bobina...pot afecta membrana...ganditi si voi la rezultat... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 21, 2006 3:56 am 
Neconectat
User

Este un adeziv care se poate pulveriza peste vata minerala sa impiedice "raspandirea" ei prin incinta..nu am gasit adezivu respectiv..dar stiu ca este. :roll:

Sus

Subiectul mesajului: Salutare Domnilor
MesajScris: Lun Iul 31, 2006 4:24 pm 
Neconectat
User

Un material fonoabsorbant foarte bun pe care il folosesc eu este un fel de vatelina cu densitate mai mare (se foloseste pe post de filtre la cuptoarele de vopsit din service-uri).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 04, 2006 1:51 am 
Neconectat
User

Snake scrie:
si sa nu uitam ca vataminerala si vata de sticla sunt la fel de fatale si pt difuzor...pot intra fara probleme la bobina...pot afecta membrana...ganditi si voi la rezultat... :roll:

Sunt si difuzoare de bas care nu au sistem de aerisire a bobinei. La acelea nu cred ca are cum sa afecteze bobina.

Dar membrana difuzorului nu vad cum poate sa o afecteze :? Cum poate sa afecteze microparticulele acelea membrana?

Eu am facut o pereche de boxe cu difuzoare de kastan si a bagat vata sticlata inauntru, si de 2 ani merg fara probleme.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 04, 2006 6:34 pm 
Neconectat
User

de unde se poate procura burete corat?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 04, 2006 7:08 pm 
Neconectat
User

Ai mesaj privat :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 4:24 pm 
Neconectat
User

M-am plimbat astazi toata ziua de nebun prin oras si nu am gasit vatelina. Pe la magazine de textile nu aveau decat din aia captusita.

Am gasit intr-un singur loc asa la punga ca si in poza lui bogdi dar mi-au spus ca la aia ii zice melana, nu vatelina... Si era 25 lei un saculet de 1Kg. Oare ar fi buna? Se merita sa iau?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 10, 2006 5:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

da, e buna

are o gramada de denumiri, eu am auzit vreo 4 pana acum si lista este inca deschisa

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 21, 2006 1:47 am 
Neconectat
User

Mai, sa stii ca melana nu-i tot una cu vatelina. Am mai intrebat pe la magazine zilele astea si toti au zis ca nu sunt facute din acelasi material. Aveau si vatelina, dar numai subtire de vreo 1-2cm (pentru captuseala), si am pus mana pe amandoua. Chiar difera. Parca din melana se desprind firicele mai multe decat din vatelina, aceasta din urma fiind mai compacta putin. Imi este frica sa nu intre firicelele alea la bobina difuzorului :roll:

Si melana se vinde la saculeti de 1kg cu 250.000 lei saculetu. Nu-i prea scumpa? Si imi ajunge ore un saculet de 1kg?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 1:47 am 
Neconectat
User

Revin cu o intrebare (poate destul de prosteasca :oops: ). De unde stiu daca am pus suficient material fonoabsorbant? Cum se aude daca NU am pus destul material fonoabsorbant??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 10:21 am 
Neconectat
User

Varianta ieftina si la indemana oricui.

Isonorizare subwoofere cu filtre folosite la cuptorul de vopsit ( :!: doar cele folosite la admisia aerului,cele din tavan.Cele de la podea nu pot fi folosite pentru ca sunt mult mai groase, si nu au aceeasi densitate).

http://www.sharemyfotos.com/gsmstar2000/a477

P.S. Se gasesc la orice service care are cuptor de vopsit (se schimba o data la o luna la service-urile care se respecta).Va costa doua,trei beri ptr. ca oricum le arunca dupa folosire. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 1:42 am 
Neconectat
User

Sebi scrie:
Revin cu o intrebare (poate destul de prosteasca :oops: ). De unde stiu daca am pus suficient material fonoabsorbant? Cum se aude daca NU am pus destul material fonoabsorbant??

pui doar intr-o incinta la inceput si observi prin comparatie cum suna incinta cu fonoabs si cea fara(poti sa faci in asa fel incat sa nu stii care e cea cu fono si cea fara ca sa nu fi influentat), in mod normal daca ai pus destul si asculti atent o sa auzi ca coboara putin mai jos(sub frecv de rezonanta a porturilor), scade putin groupdelay-ul, scad putin si mediile joase.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 01, 2006 11:12 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
pui pe 3 pereti din 6 , in asa fel incat sa nu existe pereti paraleli fara material macar pe unul din ei

strat cam de 5cm ar fi ok

in cazul in care am vatelina de 1-1.5cm (destul de subtire) trebuie sa pun tot pe 3 preteti ... sau ar fi indicat sa pun pe toti ... mai exact pe 5 din 6.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 01, 2006 11:37 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pune pe toti

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 04, 2006 12:35 am 
Neconectat
User

Poti pune cate un strat pe fiecare din peretii laterali si cate un strat pe capacul de sus si cel de jos, din vatelina aia. Pe panoul din spate poti sa pui 2 bucati sau chiar 3 una peste alta (ca sa nu mai pui pe panoul frontal). Iti recomand sa cosi cu un ac si ata bucatile respectiva intre ele, dar sa nu strangi tare cand le cosi ca sa nu se taseze vatelina.

Eu asa am facut ca si eu am avut vatelina mai subtire (vreo 2-2,5 cm).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2