The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 10:50 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Problema cu amplif. AV400
MesajScris: Vin Aug 11, 2006 10:38 pm 
deci pe bancul de probe... sar imediat sigurantzele F1,F2 dc?? :evil: la ambele montaje

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 7:10 am 
Neconectat
User

pai ori ai reglat curentul de mers in gol prea mare si se rezolva prin micsorarea lui (cazul cel mai fericit) ori ai o pereche (sau mai multe) de finali in scurt circuit. asta in cazul in care toate piesele sunt montate ok si la locul lor.

e facut de tin montajul? inclusiv cablaj sau achizitionat de undeva?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 11:56 am 
e facut de mine!
nu are nici o gresala e verificat de mii de ori daca are fro gresala
dar cred ca am gresit la o kestie: am 2 radiuatoare si am pus irfp240(4) pe un radiator) si irfp9240 pe altul ...doar cu pasta termoconductoare intre radiator si finali .....trebuie izolator neaparat ....(daca asta e gresala mentionez ca finalii nu i-am ars!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 12:32 pm 
Neconectat
User

teoretic daca radiatoarele nu se lipesc intre ele nu trebuie izolati irfp-urile
dar atentie ca nu trebuie sa se lipeasca nici de masa shi nici de alta parte metalica conductoare.... eu zic ca e mai usor de izolat 8 tranzistori decat 2 radiatoare.....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 12:50 pm 
Neconectat
User

eu is de parere ca oricum ai pune finalii pe radiatoare - tot trebuie izolati electric ......

oricum ..... mosurile cand se parlesc - iese cu fum ... asa ca inca sunt buni ai tai

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 6:39 pm 
stqateau p masa de lemn radiat. deci ce e de facut?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 12, 2006 6:51 pm 
Neconectat
User

masoara in primul rand finalii cu un ohmetru
sa nu fie vre-o unul in scurt circuit
verifica si daca tranzistorul ala care se pune pe radiator cu finalii (superdioda) este pus corespunzator adica sa nu fie montat gresit (sa nu se inverseze B,C,E intre ei)

teoretic trebuie sa mearga... ori e o greseala de proiectare, ori ai vre-o componenta defecta

Sus

Subiectul mesajului: RE
MesajScris: Dum Aug 13, 2006 2:39 am 
Neconectat
User

ma bag si eu sa zic aiurea dar nu prea era sa am o problema asemanatoare dar am avut norocul ca am facut 2 PCB lui Ice si schema lui ice am luat pesele aelea as zice eu si am un prieten cu vreo 8 ani mai mare ca mine care prof dela de atelier la un liceu de electro dar meseria lui de baza e electronist si chear stie nui dela decat a citit :))
si mia zis si mie cad iam dat schema sa ma ajute cu ce fel de pese sa iau cand am facut lista de pese si mia zis ca sa fiu atent la diodele zener de trecere la finali ca sant de belea din cauza la rezistentele folosite si conzi pe cablaj deoarece ca daca se modifica conzi rezistentele automat valozrea diodelor zener dinspre finali difera e o adevarata F........tere la ce mia explicat el dar eu sant ancepaor ami e gata trafu de 2x50v la 120w
restul am deja montat si testat super de super si am sa va spun cea esit din av400 facut de un super ancepator :))
1 luna mam chinuit sa fac lista cu pesele si PCB facut super :) la schema lui ice
la schema lui vasile divera cam 9 pese si pcb al gasiti la conex dimensiunile numai sal gauriti si sal desenati si bine anteles sal bagati an clorula :))

Sus

Subiectul mesajului: si pentru ancepatori sfat
MesajScris: Dum Aug 13, 2006 2:47 am 
Neconectat
User

fiti siguri ca cea ce va dat dela magazin din lista voastra corespunde cu valorile depe lista caalfel va treziti ca aveti probleme la functionare si va chinuiti 5 ani si nu stiti dela ce nu merge :))
eu am patito cand a vazut lista da avem toate pesele si cand la montaj erau jumate bune :)) restu anlocitori :))

Sus

Subiectul mesajului: Re: RE
MesajScris: Dum Aug 13, 2006 6:06 am 
Neconectat
User

corsarul scrie:
ma bag si eu sa zic aiurea dar nu prea era sa am o problema asemanatoare dar am avut norocul ca am facut 2 PCB lui Ice si schema lui ice am luat pesele aelea as zice eu si am un prieten cu vreo 8 ani mai mare ca mine care prof dela de atelier la un liceu de electro dar meseria lui de baza e electronist si chear stie nui dela decat a citit :))
si mia zis si mie cad iam dat schema sa ma ajute cu ce fel de pese sa iau cand am facut lista de pese si mia zis ca sa fiu atent la diodele zener de trecere la finali ca sant de belea din cauza la rezistentele folosite si conzi pe cablaj deoarece ca daca se modifica conzi rezistentele automat valozrea diodelor zener dinspre finali difera e o adevarata F........tere la ce mia explicat el dar eu sant ancepaor ami e gata trafu de 2x50v la 120w
restul am deja montat si testat super de super si am sa va spun cea esit din av400 facut de un super ancepator :))
1 luna mam chinuit sa fac lista cu pesele si PCB facut super :) la schema lui ice
la schema lui vasile divera cam 9 pese si pcb al gasiti la conex dimensiunile numai sal gauriti si sal desenati si bine anteles sal bagati an clorula :))

man no offence da mai lucreaza un pic la expimare.
sincer nu am inteles nimic din ce ai vrut sa zici desi nu am baut nimic......
poate daca eram mapeti aveam mai mult succes

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 13, 2006 11:53 am 
Neconectat
User

adi_0206 scrie:
eu is de parere ca oricum ai pune finalii pe radiatoare - tot trebuie izolati electric ......

oricum ..... mosurile cand se parlesc - iese cu fum ... asa ca inca sunt buni ai tai

Nu iese nici un fum, intra in scurt si nici cu 20A nu scoti fum din ei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 09, 2006 9:50 pm 
deci.. am facut dupa cablaju lu vasile ipa400 .. cum am bagat in priza ..lumina s-a slabit pe jumate puntea POC! si s-u topit firele care pleaca de la rigletele trafului si trafu ardea sa coci pastrama`! .. cand facsem inainte momntaleje si sareau sigurantele .. punea nu avea nimic .....ce e de facut"(inafara de punte noo) am avut-o de 50A ..inseamna ca e bun montaju ..si trage din punte? cand o sa iau punea .,.sa las decat 2 conzi sa ved adac mere montaju ? ......astept sfaturi ..ms anticipat :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 10, 2006 5:49 pm 
Neconectat
User

incearca mai intai numai punte shi condensatoarele de filtraj.......
daca tot ai "noroc" sa crape puntea mai bine te gandesti la un circuit soft start...... problema asta a avut-o si iceman.... s-a discutat tot pe forum...
oricum la traf de peste 1KVA ar fi bine un circuit soft start.... pe condensatorii de filtraj cred ca e bine sa pui si cate o rezistenta de 4K7 5W paralel pe bornele fiecarui ramuri....

daca merge traf-punte-filtraj poti sa cuplezi placa av400 cu sigurante de 1A in loc de alea de 5A... astfel se micsoreaza riscurile de a parli finalii..
daca in gol sar sigurantele de 1A atunci ai o problema pe placa de AV400

bafta!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 10, 2006 7:54 pm 
ai fro` schema cum sa pun rezistentele alea?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 10, 2006 8:07 pm 
Neconectat
User

resistentele de putere sa pun pe fiecare ramura adica an paralel cu condensatorii de filtraj pentru o descarcare mai rapida fiind o capacitate foarte mare

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2