Pentru mine, ideea de a fi DJ, inseamna sa mergi undeva la un eveniment, fie nunta, botez, party, etc, unde sa NU cunosti pe NIMENI si sa NU te cunoasca NIMENI, sa iti faci programul astfel incit TOATA lumea sa zica
JOS PALARIA PT MUZICA, evident FARA nici o MANEA sau muzica de prost gust!
M-am apucat de muzica prin 1984, cind aveam 13 ani, cu boxe facute de mine, dupa un proiect din revista Tehnium, amplificator 2X50W, cu alimentare simetrica de 2x35Vcc, doamne ce bucuros eram ca functionase "din prima", si un casetofon, facut stereo dintr-o parte mecanica de la un cass japonez+un cap stereo,caruia ii facusem preamplificare dupa un deck Akai (CS-M4).
Doamne ce mai era pe vremea aia, cu Modern Talking, Sandra, Bad Boys Blue, Madonna, si multi altii...
Pt mine aia inseamna muzica, nu timpeniile de acum...
Din pacate vremurile alea au fost, au apus, si NU se mai intorc, ever!
Cine a prins vremurile, sa se bucure si sa povesteasca copiilor lor sau prietenilor mai mici in virsta.
Pacat ca societatea , si nu numai noi ca Romani, este intr-un permanent declin social si cultural...
Acum fiecare face pe DJ-ul cu ce are, si unii mai fac si un ban, meritat mai mult sau mai putin, traiasca winamp-ul cu al lui playlist...
Mie cel mai mult mi-a placut perioada din 92-94, cind lucram oficial ca dj in club, si puneam muzica pe benzi magnetice pe un Akai GX77, saptaminal ma duceam la magazinul "CONCORD 90" de la Unirii inspre casa poporului, cu magul dupa mine, si trageam o groaza de muzica de acolo...
Eram "client fidel" , plateam selectia facuta de mine la tarif normal , aveam un Player Sony CDP295 la dispozitie, "numai al meu" si stateam intr-un colt si multi se minunau de faimosul GX 77, cit de frumos era...
Imi aduc aminte la club ca aveam timecode-ul (mm:ss) scris in dreptul fiecarei melodii(pe lista), iar magul derula cu o viteza ametitoare, deja imi facusem o "precizie" in a potrivi urmatoarea piesa, cit mai la inceput...
Evident pe vremea aia se punea muzica ca la radio, fara intrare pe beat, si daca ocazional "nimereai" 2 piese pe beat(pura intimplare), erai "fericit"..
Ce vremuri, ce oameni, ce muzica, ce distractie...
Acum ma duc la evenimente cu 2 playere CDJ 400, un laptop cu Traktor Scratch Pro, si tinjesc dupa vremurile de demult...
Poate sint eu mai melancolic, uneori...