Eu, dupa cumam zis nu vreau sa ma cert cu nimeni...
Pai faza e ca la boxele de casa powercompressionul e mai mare decat la cele profi...
DIferenta dintre magneti cred ca e la spl, de obicei un dif cu magnetul mai mare are si un spl ceva mai mare si un motor mai puternic ( acest lucru conteaza cel mai mult la difuzoarele de bas, unde conteaza intarzierea in raspuns...) Totusi dupa cumam zis, pe mediile mele nu mai sunt cele originale, cu unele inchise la spate, izolate cu habar n-am ce material intre membrana si sasiu, deci nu mai sunt cele originale...magnetul e la fel...
Oricum nu-mimai bat capul cu ele, acuma am WN-15S + PAD52S care suna mai bine...
EU am auzit unitrele de 75 W cu difuzoarele originale numai cand eram mic ( 6 ani ), timpul a trecut si oricum nu mai tin minte sa fac o comparatie cu sunetul lor actual, dar mie unul mi se pare dezechilibrat cel actual...
Deci nu pot sa zic ca impartasesc parerea ta cum ca suna mult peste ceea ce e acum in magazine, dar totusi te cred, pt ca din motivulprezentat mai sus ceea ce se gaseste in magazine in momentul de fata este omare pacaleala...mai exista si excepti, dar nu la pretul ala...
In legatura cu marketingul tocmai pe asta se bazeaza si ei:
beci_acoustics scrie:
pentru ca totusi nu cred ca au facut asta , adica facem cutie mare punem aceleas componente si marim doar pretu
poate la unitre nu s-a mers pe acest principiu, dar in magazinele mai sus mentionate,boxele pe ce principiu crezi ca sunt construite ? componente cat mai ieftine, dar pret final mai mare, deci profit mai mare...ex JBL, cel mai "bun exemplu" sincer sa fiu acum 2 ani cand vedeam boxe jbl seria northbrige ramaneam masca de uimire, acum 1 an le-am auzit si nu m-au impresionat deloc, iar acuma le vad si zic ce r@h@turi...
O unitra de 75 w nu va suna niciodata la fel ca una de 140w, in primul rand ca nici 2 de 75w nu vor suna la fel, dar diferenta este insesizabila pentru om, dar 2 incinte nu au sunetul identic, iar in al doiilea rand cea de 140 w va suna mai tare...pt ca are difuzoare cu eficienta mai mare...celputin teoretic cel de bas ar trebui sa iba 2-3 dB in plus fata de celalalt...
Domeniul pro nu se amesteca cu cel home, dar doemniul hi-fi se amesteca cu domeniul pro

si domeniul hi-fi este adresat tot home, dar dpdv al calitati este superior.
PS: Te felicit pt boxele tale daca le ai in stare buna, multi si-au batut joc de astfel de boxe. oricum clientul trebuie sa fie multumit, el este cumpara, deci de la el primeste firma profit.