The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 9:27 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ajutor referitor la Crossover CX2310.
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 7:19 pm 
Neconectat
User

Salut...
va adresez rugamintea de a ma ajuta in cea ce priveste legaturile care trebuiesc facute intre mixer, putere, crossover.
Deci...eu am o putere phonic dmx 2501, un mixer phonic helix board 17, 2 x sateliti 400 w, 2 x basi 600 w si de astazi un cross bery CX2310.
Intentionez sa folosesc pe un canal al puterii basii, pusi in paralel si celalalt canal al puterii satelitii, de asemenea pusi in paralel.
Problema vine la conectarea cross-ului, nu sunt lamurit referitor la mufele d intrare si iesire a semnalului. Am inteles ca trebuie setat sa fct. in 2 canale stereo si nu 3 mono, in rest poate ma jutati voi sa imi rezolv problema.
Atasez si 2 poze, una cu intrarile si iesirile din CX2310 si o poza cu iesirea din mixer. In putere am posibilitatea sa bag semanl fie prin mufe JACK mare fie prin XLR mama.
Multumiri anticipate...

Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 7:23 pm 
Neconectat
User

poate trec eu pe la Galati Joi sau Vineri si te ajut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 7:28 pm 
Neconectat
User

foarte amabil din partea ta, dar eu acum sunt in concediu si sunt la parintiimei, undeva intr-o comuna intre tecuci si galati, si o sa raman acolo pana martea viitoare.
oricum multumesc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 7:58 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pentru varianta mono trebuie sa setezi corsul pe STEREO (comutatorul apasat iti da functiile de jos - cu chenar verde) si vei folosi doar jumatate din aparat (ca sa ma exprim asa) ... vii dintr-o singura iesire a mixerului pe intrarea 4 din imaginea atasata si iesi catre statie cu HIGH si LOW incadrate in chenar verde de langa intrarea 4 . In modul stereo pe HIGH vei avea medii si inalte.

Imagine

Ultima oară modificat de Ionel Mares pe Mar Aug 17, 2010 8:13 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 8:03 pm 
Neconectat
User

este simplu de folosit , trebuie sa urmaresti indicatiile de pe spatele crossoverului ...

Ultima oară modificat de popamariusgabriel pe Mar Aug 17, 2010 10:30 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 8:31 pm 
Neconectat
User

djmarko scrie:
undeva intr-o comuna intre tecuci si galati,
oricum multumesc...

Unde anume?.Poate ne gasimn la o bere.tot intre Tecuci is Galati sunt si eu acum;))...
Da-mi un pm...interesant;))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 8:56 pm 
Neconectat
User

deejaymarco scrie:
Pentru varianta mono trebuie sa setezi corsul pe STEREO (comutatorul apasat iti da functiile de jos - cu chenar verde) si vei folosi doar jumatate din aparat (ca sa ma exprim asa) ... vii dintr-o singura iesire a mixerului pe intrarea 4 din imaginea atasata si iesi catre statie cu HIGH si LOW incadrate in chenar verde de langa intrarea 4 . In modul stereo pe HIGH vei avea medii si inalte.

Imagine

deci ce nu am inteles....eu din mixer nu intru in cross cu 2 cabluri? doar cu unul?
ceva timp in urma am folosit un CX3410 al unui amic si parca ieseam din mixer spre cross cu 2 fire.
Multumesc pt ajutor..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 17, 2010 9:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ceea ce ti-am prezentat eu este ceva standard pentru semnal mono (semnal mono inseamna un singur canal).

Poti face si in alt mod .... cu crosul setat pe stereo aduci ambele iesiri ale mixerului pe intrarile CX-lui (ambele imput din chenarele verzi). De pe iesirea LOW de langa intrarea 4 pleci catre statie pe canalul pe care legi basii iar de la mufa 1 pleci cu medii/inalte la canalul statiei pe care ai pus satelitii.

In acest mod vei modifica frecventele independent fata de prima prezentare (cea standard as spune eu) in care modificarea frecventei de taiere se facea doar dintr-un singur potentiometru.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 21, 2010 2:51 pm 
Neconectat
User

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... gare+cross

poate te ajuta linkul de mai sus

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 21, 2010 4:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

alien_cj scrie:
http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=7358&highlight=legare+cross

poate te ajuta linkul de mai sus

Da este ceva asemantor cu ce am scris ultima oara ,singura diferenta este ca ai luat semnal de pe SUB in loc de LOW... Eu am un CX2300 si nu are iesirea aceea, nu stiu exact cum se regleaza frecventa pentru ea.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ajutor referitor la Crossover CX2310.
MesajScris: Lun Mai 21, 2012 6:33 pm 
Neconectat
User

sal,ma puteti ajuta si pe mine? eu vreau sa cumpar un crossover dar vrea sa aleg dintr-e . sc 203 sau cx2310...care credeti k e mai bun sa-l iau si de ce? Si inca ceva:DACA PUN CROSSOVER,NU MAI AM NEVOIE DE FILTRE AUDIO PASIVE IN BOXE(FULLRANGE) ??? Am 2 boxe cu ew 1505+comp 34...Va multumesc anticipat !

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ajutor referitor la Crossover CX2310.
MesajScris: Joi Noi 08, 2012 11:21 am 
Neconectat
User

olah lorand scrie:
sal,ma puteti ajuta si pe mine? eu vreau sa cumpar un crossover dar vrea sa aleg dintr-e . sc 203 sau cx2310...care credeti k e mai bun sa-l iau si de ce? Si inca ceva:DACA PUN CROSSOVER,NU MAI AM NEVOIE DE FILTRE AUDIO PASIVE IN BOXE(FULLRANGE) ??? Am 2 boxe cu ew 1505+comp 34...Va multumesc anticipat !

crososover este doar sa setezi de la ce frecventa in jos se aud basii, si de la ce frecventa in sus se aud topurile sa nu se suprapuna sunetele ca poti sa ai un surplus(negativ) pe o anumita frecventa(sunet deranjant) sau sa ai anumite deficiente. filtru pasiv in boxe si crossover fac 2 chestii diferite! ai avea nevoie de un procesor de sunet ca sa scapi de filtrele din boxe, dar costa ceva bani+ trebuie sa stii foarte bine sa il folosesti!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2