gabu_gl scrie:
in cazul asta pe un canal va avea 4 si pe celalalt 2...
eu mi-am dat cu parerea sa fie simetric...
dar daca vrea asimetric se poate pune pe un canal satelitii de 8 in paralel si va avea 4, iar pe celalalt sa inserieze satelitii de 4 si va avea 8..in felul asta ampliful va lucra bine toata noaptea/ziua/etc

Aici gresesti. Daca pune satelitii de 8ohmi pe un canal va avea 4 ohmi. Pe celalalt canal sa puna satelitii de 4 ohmi va avea @ohmi nu 8 pe acel canal. Cand lucrezi cu impedante mai mici de 4 ohmi pe canal deja trebuie mult mai multa prudenta. Risti sa arzi MULT mai usor ampliful daca il fortezi.
Nu este problema daca nu lucreaza la fel canalele. Problema este ca in 2 ohmi e riscant. Daca chiar vrei sa folosesti toate boxele recomand cate una de 8 ohmi su una de 4 ohmi pe fiecare canal, astfel nu va lucra nici un canal pe 2 ohmi ci va lucra pe 2,66ohmi, ceea ce din nou este cam greu pentru amplif dar nu cred ca vei avea probleme daca il vei folosi normal (adica fara clip). Dar din moment ce ai reusit sa arzi mixerul celalalt tare cred ca l-ai tinut numai in blana.
Totusi este important sa ne spui mai exact pe ce amplificator behringer vrei sa folosesti boxele. Banuiesc ca este borba de ep2500.