The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 11:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 4 boxe la o amplificare
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:12 pm 
Neconectat
User

Buna ziua.am nevoie de niste sfaturi.Am avut pana acum un mixer amplificat cu 4 iesiri de vreo 150 W pe fiecare canal dar l-am ars.Cine imi spune daca pot pune satelitii pe o amplificare (behringer) cu un mixer neamplificat.Mentionez ca satelitii nu sunt la fel sunt 2 de 8 ohmi si 2 de 4 ohmi ambii la 200 de W.
Astept raspuns urgent ca am mare nedumerire si sunt in criza de timp.Am amplificare separata pe basi.
Mersi mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:27 pm 
Neconectat
User

Ce fel de amplificator ai?leaga satelitii de 8 ohmi in paralel si pune-i pe un canal si satelitii de 4 ohmi tot in paralel si pune-i pe celalalt canal...daca gresesc rog pe cineva sa ma corecteze

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:27 pm 
Neconectat
User

daca pui 2 cate 2 (pe un canal un satelit de 8ohm in paralel cu cel de 4 si pe celalalt canal lafel )vei avea aprox 2,66ohm/canal...ceea ce NU recomand la amplif behringer...(mai ales daca tii amplifu "in blana" )cu toate ca nea' berry se da mare ca suporta 2 ohm

beny_95_sv scrie:
Ce fel de amplificator ai?leaga satelitii de 8 ohmi in paralel si pune-i pe un canal si satelitii de 4 ohmi tot in paralel si pune-i pe celalalt canal...daca gresesc rog pe cineva sa ma corecteze

in cazul asta pe un canal va avea 4 si pe celalalt 2...
eu mi-am dat cu parerea sa fie simetric...
dar daca vrea asimetric se poate pune pe un canal satelitii de 8 in paralel si va avea 4, iar pe celalalt sa inserieze satelitii de 4 si va avea 8..in felul asta ampliful va lucra bine toata noaptea/ziua/etc :cool:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:43 pm 
Neconectat
User

amplificarea nu o am.vreau sa cumpar poate imi recomandati ceva la boxele mele.si nu prea am inteles acolo la urma cum sa leg?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:48 pm 
Neconectat
User

se poate pune pe un canal satelitii de 8ohm in paralel si vei avea 4ohm, iar pe celalalt sa inseriezi satelitii de 4ohm si va avea 8ohm.. in felul asta ampliful va lucra bine toata noaptea/ziua/etc :cool:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:49 pm 
Neconectat
User

stiu ca pare prostesc dar zi-mi un pic cum ii pun in paralel si cum pe ceilalti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:50 pm 
Neconectat
User

EPX2000 recomandati?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 8:54 pm 
Neconectat
User

gabu_gl scrie:
in cazul asta pe un canal va avea 4 si pe celalalt 2...
eu mi-am dat cu parerea sa fie simetric...
dar daca vrea asimetric se poate pune pe un canal satelitii de 8 in paralel si va avea 4, iar pe celalalt sa inserieze satelitii de 4 si va avea 8..in felul asta ampliful va lucra bine toata noaptea/ziua/etc :cool:

Aici gresesti. Daca pune satelitii de 8ohmi pe un canal va avea 4 ohmi. Pe celalalt canal sa puna satelitii de 4 ohmi va avea @ohmi nu 8 pe acel canal. Cand lucrezi cu impedante mai mici de 4 ohmi pe canal deja trebuie mult mai multa prudenta. Risti sa arzi MULT mai usor ampliful daca il fortezi.
Nu este problema daca nu lucreaza la fel canalele. Problema este ca in 2 ohmi e riscant. Daca chiar vrei sa folosesti toate boxele recomand cate una de 8 ohmi su una de 4 ohmi pe fiecare canal, astfel nu va lucra nici un canal pe 2 ohmi ci va lucra pe 2,66ohmi, ceea ce din nou este cam greu pentru amplif dar nu cred ca vei avea probleme daca il vei folosi normal (adica fara clip). Dar din moment ce ai reusit sa arzi mixerul celalalt tare cred ca l-ai tinut numai in blana.
Totusi este important sa ne spui mai exact pe ce amplificator behringer vrei sa folosesti boxele. Banuiesc ca este borba de ep2500.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 01, 2010 9:03 pm 
Neconectat
User

am avut un mixer amplificat de 5 mil ceva chinezesc.acum vreau un yamaha 124 cx si o amplificare la care sa leg satelitii uneori toti 4 uneori doar 2.astept sfaturi.mersi mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 02, 2010 9:39 am 
Neconectat
User

daca vrei ceva stabil in 2 ohmi vezi proline-urile de la thomann
un proline 1800 costa 449 E si are 2 x 1100 W pe 2 ohmi

sau daca vrei ceva mai ieftin, ai TSA-urile, mai exact TSA 1400 care e capabil de 2 x 800 pe 2 ohmi si costa 239 E

prolinerul are 31.5 kg iar TSA are 10.5 kg
care suna mai bine si este mai recomandat ? proline - evident

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 02, 2010 6:02 pm 
Neconectat
User

Dj Watt scrie:
Aici gresesti. Daca pune satelitii de 8ohmi pe un canal va avea 4 ohmi. Pe celalalt canal sa puna satelitii de 4 ohmi va avea @ohmi nu 8 pe acel canal.

gabu_gl scrie:
se poate pune pe un canal satelitii de 8ohm in paralel si vei avea 4ohm, iar pe celalalt sa INSERIEZI satelitii de 4ohm si vei avea 8ohm.. in felul asta ampliful va lucra bine toata noaptea/ziua/etc :cool:

R serie = R1 + R2

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2