Milos Lucian scrie:
Marele avantaj fata de firme consacrate era pretul.P.Audio vinde masiv pe piata integratorilor si mai putin en-detail. De aceea nu e asa cunoscuta.Acum preturile sunt la egal cu orice alt producator.
Este posibil ca Mircea să se fi enervat din cauza discuțiilor pe tema a ce spun alții despre el și să fi fost mai puțin diplomat. Asta este, nu ești întotdeauna bine dispus.
Revenind la prețuri, trebuie spus că această firma a făcut și face difuzoare pentru toate buzunarele.
Paudio a avut dintotdeauna și produse mai scumpe decât alte firme, care nu au fost importate în România decât foarte rar.
SD15, de exemplu, se vinde în SUA mai scump decât multe alte produse. Și chiar se vând.
Întrucât piața românească a cerut HP și PHT, la început au fost importate acest tip de difuzoare ieftine.
Îmi aduc aminte că la început, prin 1999-2000, când am adus drivere de 2'' (BM-D750), prea puțină lume știa la ce sunt bune și de ce sunt necesare în sonorizările de mare putere. Ei bine, la acea vreme, în anii 2000, un Paudio SD-995 ar fi putut fi importat în România la un preț de circa 280-300 Euro, în cel mai fericit caz, numai că eu abia reușeam să conving oamenii să folosească un driver care costa puțin peste 100 Euro.
Ceea ce vă rog să rețineți este faptul că prețurile nu sunt mărite artificial de mine ori de Mircea.
C15-300MB a fost adus pentru o comandă specială, iar pentru vânzări en-detail au rămas doar câteva bucăți.
Așa că, nu știu dacă se justifică toate aceste discuții.
Oricum, anii 2007-2008 nu o să se mai repete.
Prețurile sunt într-o continua creștere LA TOȚI FABRICANȚII.
Vă rog să țineți minte ce vă spun acum și vom vedea în timp dacă am spus corect sau dacă m-am înșelat.
Apropo, de prețul acesta ce spuneți ?
https://www.intertechnik.de/Shop/Loudsp ... 4354,52328