The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 12:43 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: merita sa incerc 2 basi de 18?
MesajScris: Mie Feb 15, 2012 6:49 pm 
Neconectat
User

Salut, nu am mai scris de mult pe forum dar uite ca mi sa pus o pata pe creier de ceva vreme :D

Am 4 subwoofere proiectul SB15 dotati cu RH sound 15100. Imi place foarte mult cum isi fac treaba merg bine...cu umpic lipsa de kick doar functioneaza pana la 110 Hz.
Acum problema: Acesti basi nu sunt nici foarte mici nici foarte usori...si toti 4 ocupa destul de mult loc la transport, asa ca mi-a venit o idee, sa ii vand si sa construiesc 2 basi pe 18" care sa se ridice la nivelul acesta, ceva mai portabil dar totusi nervosi cu bass puternic sa te loveasca umpic in piept si pe cat posibil sa nu fie pretentiosi la locul unde ii amplasez...ceva cu AM 18 ma gandeam, daca mai este sau va mai fii pe stocuri...
Oricum cu difuzoare mai performante.
Acum nu stiu ce proiect as putea sa fac, ceva in genul de la rcf cu porturile triunghiulare pe margini sau nu stiu de asta va cer ajutorul.
Amplificarea e un Tamp 2400 pe basi, si tamp e800 pe topuri de 15" + 1.75", vor fii folosite pe toate genurile de muzica si la nunti si la orice.
Ma gandesc ca mai bine car 2 basi zdraveni decat 4 care oricum sunt mari si ocupa poate mai mult loc...
Oricum pana ii vand pe cei 4 adun bani.... doar apoi incep constructia si achizitiile....dar totusi am nevoie de indrumari.
va multumesc anticipat :!:

Sus

Subiectul mesajului: Re: merita sa incerc 2 basi de 18?
MesajScris: Mie Feb 15, 2012 7:22 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Recomand sa folosesti acel difuzor de la JBL Selenium
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... me=18ws600
vei folosi acest proiect fara nici o modificare:
viewtopic.php?f=92&t=10329

Performantele vor fi net superioare fata de chinezarelile pe care le ai in acest moment.

Ca si precizare

AM-18ELF nu se va mai importa. In locul lui va fi adus in continaure E-18ELF.

Apreciez ca E18-ELF nu va sosi mai devreme de 4-5 luni

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 7:37 pm 
Neconectat
User

Pai sincer momentan nu e nici o graba, vreau sa ii vand pe acestia prima data.
E18-ELF la ce pret va fii adus ?
Multumesc Mircea pentru promptitudine.

La ce pret ar merita sa vand cele 4 boxe? sa imi scot macar banii inapoi fara sa mai punem munca?

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 9:14 pm 
Neconectat

nu stiu ce sa spun

in opinia mea chinezarelile nu au valoare.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Joi Feb 16, 2012 1:16 pm 
Neconectat
User

Deci nu stii la ce pret va fi adus diful E-18ELF? sau cam tot ca si JBL-ul?

Proiectul care mi l-ai recomandat e un bassreflex din cate stiu eu... cum se comporta in sali mai mari? daca vor fii 2 buc?
Si inca ceva...Tamp 2400 spune ca scoate vre-o 600w pe canal la 8 ohm (al meu a fost si suplimentat). va fii destul pentru difurile alea?
Multumesc.

Sus

MesajScris: Joi Feb 16, 2012 1:28 pm 
Neconectat

Sandor Andrei scrie:
Deci nu stii la ce pret va fi adus diful E-18ELF? sau cam tot ca si JBL-ul?

preturile vor fi asemanatoare +/- 100 de lei

De mentionat ca in ciuda puterii mai mari declarate pentru E18-ELF, 18WS600 de la JBLSelenium se incadreaza intr-o categorie superioara de performanta.
18WS600 are sasiul de aluminiu si este proiectat pentru aplicatii mai pretentioase.
pe termen lung , un 18WS600 va suna ,probabil, putin mai bine si mai tare decat un E18-ELF

Proiectul care mi l-ai recomandat e un bassreflex din cate stiu eu... cum se comporta in sali mai mari? daca vor fii 2 buc?
Si inca ceva...Tamp 2400 spune ca scoate vre-o 600w pe canal la 8 ohm (al meu a fost si suplimentat). va fii destul pentru difurile alea?
Multumesc.

Proiectul este un bassreflex clasic. Un design testat si rastestat de-a lungul timpului.
Ca si inginer, eu prefer solutiile simple si eficiente. De majoritatea datilor , daca ne complicam cu alte designuri intram in belele si cheltuieli inutile.
In principiu puterea va fi suficienta. Dupa cum probabil stii eu nu agreez deloc aceste amplificatoare din clasa "entry level" sau "jucarii" cum le mai spun.
Pe masura ce vei avansa vei ajunge singur la concluzia ca puterea declarata spune doar o foarte mica parte din comportamentul unui amplificator.
Modelele Profesionale au un motiv foarte bine intemeiat pentru care costa mai mult pentru aceleasi specificatii declarate.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2