Marcel Roman scrie:
Bună ziua.
Am un crossover B.T. sc-203 (de la care folosesc doar partea pt. subwoofer) şi un amplif. Crest LA1100 – în prezent am pus pe crest, pe o ieşire (left speaker), un sub. şi aşi mai vrea să adaug încă un sub. pe cealaltă ieşire (right speaker).
Întrebarea mea este dacă pe output-ul crossului {(mono) care intră de ex. în input left la amplif} aşi mai putea adauga (lipi pe acei pini) încă un fir care să ducă în input right de la amplif, deci practic din ieşirea mono a crosului să duc semnal la ambele canale ale amplifului = două suburi mono.
Ştiu că ideal ar fi să ai două crosuri (câte unul pt. fiecare ieşire către boxe a amplifului), dar până voi achiziţiona încă unul, vreau să ştiu dacă pot face acest artificiu, şi dacă da, ce riscuri pot apărea.
Mai ştiu deasemenea ca aşi putea să pun ampliful în punte (deşi nu cred că va ţine traful), dar ce părere aveţi, cum credeţi că ar fi mai bine?
Mulţumesc.
Poti lega linistit in paralel intrarea la ambele canale, cum doresti tu.
Daca apesi butonul din spate face acelasi lucru, doar ca un canal ti-l defazeaza cu 180 grade; ca sa sune corect, ar trebui sa inversezi polaritatea la una dintre boxe.