The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 20, 2025 1:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 2 X JBL SRX 718 + TAMP.TSA 4000
MesajScris: Vin Mar 28, 2014 3:15 pm 
Neconectat
User

Buna ziua.in primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie.daca nu am ales locul bun.rog adminii sa mute postul unde trebuie.

Rog posesori ai basilor JBL SRX 718S, pe cei care au lucrat cu ei sau pe cei in masura sa o faca ,sa ma ajute cu ceva informatii.

Asadar,detin doi basi Jbl srx 718 si un amplificator Tam Tsa400.basii 800w/buc/8ohm.amplificatorul 2x1000w/8ohm,2x 1500w/8ohm,bridge 1x2865w/8ohm.

V-as ruga sa imi indicati care ar fi metoda ideala de a lega basii la amplificator,astfel incat sa scot maximul din acestia.De asemenea,va rog sa NU imi indicati schimbarea amplificatorului(stiu ca nu e maximul intre amplificatoare).asta il am,pe asta trebuie sa il folosesc.deci ne rezumam strict la ceea ce exista deja.O singura data i-am legat.amandoua iesiri de la amplu,fiecare pt un bas.deci in 8 ohm fiecare canal.si nu am fost multumit.ma asteptam ca la volum maxim,intr-un spatiu de 20mp,sa rupa tot.(am auzit altii intr-un spatiu de 30 mp si impingeau bine.)nu s-a intamplat asta.vad ca,amplificatorul nu face bridge in 4 ohm.ca atunci problema ar fi fost rezolvata
Atasez poza cu panoul de pe basi.Nu stiu si de asta intreb.pt a nu distruge ceva in cautarile mele.pe langa intrarea IN este si Thru.pt ce e?pe urma,in partea de jos este acel comutator nl4 unde scrie Input 4ohm precum si acel conector ac/dc mama.pt ce sunt?
Mare multumesc.

Fişiere ataşate:
DSC_0129.jpg
DSC_0129.jpg [ 89.36 KiB | Vizualizat de 3353 ori ]
DSC_0128.jpg
DSC_0128.jpg [ 141.3 KiB | Vizualizat de 3353 ori ]
13.jpg
13.jpg [ 81.11 KiB | Vizualizat de 3353 ori ]
12.jpg
12.jpg [ 59.21 KiB | Vizualizat de 3353 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: Re: 2 X JBL SRX 718 + TAMP.TSA 4000
MesajScris: Vin Mar 28, 2014 8:42 pm 
Neconectat
User

cineva si-a batut joc de basii aia

ei vin din fabrica doar cu mufe SPK-ON, nu au cacaturile alea de jack si mufa aia de risti sa-l bagi in priza :lol:
desfa-i totusi si vezi ce-i acolo

comutatorul ala iti permite sa folosesti ori pinii 1+ si 1- din mufa spk-on, ori pinii 2+ si 2-

la problema cu legatu la amplificator ti-am raspuns pe celalalt forum

Sus

MesajScris: Vin Mar 28, 2014 9:55 pm 
Neconectat
User

Da Adi.ai avut dreptate.panoul a fost "tunat".de aia nu gaseam eu nicio poza pe net ca sa inteleg ce face mufa de curent acolo.jack-urile si mufa de priza nu sunt legate.insa,au fost legate.cred ca vechiul proprietar avea ceva etaj de putere in ele.in rest,e bine.am verificat difurile.sunt originale.aceleasi etichete si aceeasi stanta direct pe sasiu.
Acum te intreb altceva.pe panou,in drept la NL1 scrie input 4 ohm.ce vrea sa zica.la ce intrare se refera INPUT 4 ohm?
Pe urma.uita-te in poza care o atasez.e panoul vazut din spate.acolo mufa de plastic intra in DISCRETE.langa ea este si PARALLEL.nu inteleg ce e cu aceste doua optiuni.

Fişiere ataşate:
DSC_01271.jpg
DSC_01271.jpg [ 66.18 KiB | Vizualizat de 3311 ori ]
Sus

MesajScris: Sâm Mar 29, 2014 12:29 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

discrete si paralel se refera la faptul ca in acest model de subwoofer se poate alimenta la nevoie fiecare difuzor individual.

ar trebui sa existe doi conectori pe placa de cablaj in care sa se poata conecta acea mufa care merge catre difuzoare

Daca e pusa pe mufa Discrete, se va alimenta fiecare difuzor de pe o pereche de pini din mufa
1+,1- difuzorul 1 cu sarcina de 8 ohmi
2+, 2- difuzorul 2 cu sarcina de 8 ohmi

Cu mufa pusa pe modul paralel, va fi o singura sarcina pe pinul 1+,1- de 4 ohmi

Mufele speakon de pe panou sunt legate in paralel, deci poti conecta boxa pe oricare dintre ele, nu are importanta care.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Mar 29, 2014 10:20 am 
Neconectat
User

Da.precum in ultima poza atasata,pe placa de cablaj exista doi conectori.unul Discret si celalalt Parallel.D-n Mircea.am inteles ideea cum vin alimentate difuzoarele.ce nu inteleg insa,la care al doilea difuzor faceti referire?pt ca boxa are doar un difuzor.sa fie aceeasi placa folosita in mai multe modele de boxe?de ex srx728.?
Si daca mufa o pun pe Parallel,inteleg ca va lua intrare in 4 ohm,deci si din amplu vor pleca mai multi wati(conform specificatiilor amplificatorului).in felul asta,as castiga ceva la nivel de spl?mai pe sleau,le-as da mai bine in gura la basi cu amplificatorul care il am?

P.s.indicati-mi un procesor de sunet,care sa il inserez in sistem.ceva cu care sa ma descurc dar sa nu ma rupa la bani.banuiesc ca lipsa acestuia face sa nu ma simt multumit de cum suna in momentul actual.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 29, 2014 2:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pascale scrie:
Da.precum in ultima poza atasata,pe placa de cablaj exista doi conectori.unul Discret si celalalt Parallel.D-n Mircea.am inteles ideea cum vin alimentate difuzoarele.ce nu inteleg insa,la care al doilea difuzor faceti referire?pt ca boxa are doar un difuzor.sa fie aceeasi placa folosita in mai multe modele de boxe?de ex srx728.?

Am banuit ca este vorba despre un subwoofer de 2x18"

se pare ca avem de-a face cu un model de 1x18", in cazul asta , mutarea mufei din panou leaga wooferul la pinii 2+, 2- ai mufelor de pe spate, astfel poti alimenta printr-un cablu de 4 fire doua subwoofere individual.

Si daca mufa o pun pe Parallel,inteleg ca va lua intrare in 4 ohm,deci si din amplu vor pleca mai multi wati(conform specificatiilor amplificatorului).in felul asta,as castiga ceva la nivel de spl?mai pe sleau,le-as da mai bine in gura la basi cu amplificatorul care il am?

Daia ai doar doua subwoofere nu prea ai ce face.

Singura solutie ar fi sa pui amplificatorul in punte pe 4 ohmi si sa legi subwooferele in paralel, dar pe T-amp nu ai ce risca pe sarcini atat de joase pentru ca il vei strica , cel mai probabil.

P.s.indicati-mi un procesor de sunet,care sa il inserez in sistem.ceva cu care sa ma descurc dar sa nu ma rupa la bani.banuiesc ca lipsa acestuia face sa nu ma simt multumit de cum suna in momentul actual.

Cea mai buna varianta este aceasta. La pretul acesta este imbatabil cand vine vorba de calitatea pieselor si de performante.

Conectori originali Neutrik, componente de calitate, constructie solida:

http://poweraudio.ro/Procesor_sunet_Phonic_I2600

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2