The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 9:24 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: i nuke 6000 vs ep4000
MesajScris: Dum Iul 13, 2014 10:04 pm 
Neconectat
User

am deschis acest subiect pt cei care au nelamuriri despre i nuke 6000
comparatia a fost facuta pe 4 si 8 ohm pe canal ambelel amplif cu semnal identic si
boxele identice
nu a fost testat cu semnal sinus pe osciloscop dar a fost testat in regim normal cu semnal audio
ca prime concluzii ar fi
1. i nuke nu are puterea declarata
2.puterea sa este comparabila cu cea a lui ep 4000 poate sta putin mai bine la dinamica deci poate 2x700-800w/4r(cu un canal)
in 8r tot cala ep 4000(un canal)
3.sensibilitatea este mult mai mare decat la 4000
4.la testul cu ambele canale pe 4 r 6000 intra in protectie la volumul la care 4000 clipeste asa din cand in cand.posibil ca sursa sa fie subdimensionata si cand merg ambele canale nu-i ajunge curentul
5.dsp-ul are parametric, eq dinamic, crossover si limiter...
cu limiterul activ amp nu mai intra in protectie si cu eq dinamic setat suna deja mai bine
deci putem spune ca ar sta cam la fel cu 4000 ca si putere, are si dsp si costa tot cam atat 2x700/4r mai mult nu prea cred
6.la pretul pe care il are ofera suficient avand in vedere si dsp-ul
deci nu credeti in puteri mari ca nu sant, burst nu stiu ,auditiv nu se percep
nu se poate compara cu altceva decat cu 4000, t-amp 2400 are putere mai mare cu ceva
nu stiu cum se comporta la tensiuni mai scazute la retea
in regim de dj merge la evenimente mici poate si live fara pretentii prea mari
raportul calitate pret as zice ca este bun , fiabilitatea ramane de vazut, oricum nu ai ce amp cu dsp sa iei la pretul lui
nu comparati cu scule de marca ca nu are sens nici ca pret nici ca performanta

Sus

Subiectul mesajului: Re: i nuke 6000 vs ep4000
MesajScris: Lun Iul 28, 2014 7:01 am 
Neconectat
User

Eu totusi nu inteleg cum e cu watii, pe forum speakersplans a fost prezentat / testat / masurat + pro si contra cu un alt amplificator de firma.. si daca stiu bine a fost precizat o putere de 2 x 1800wati - 4 ohm , daca amintesc bine.

Fiecare cu parerea sa ..dar cand vrei sa investesti si studiezi amplificatoarele , nu prea te ajuta ! Asa sunt si eu ! Doresc un amplificator pt. basi cu o putere cam. de 2 x 1200w..1500w 4R . Trebuie pt sonorizari live in prim rand. Bineinteles ca nu vreau un amplificator ieftin pt. ca n-am incredere, nici nu investesc in amplificatoarele mega-scump.Ceva in categorie medie.

Si iNuke-ul face parte din aceasta categorie, dupa cum cred..
Cautand pe net , studiez ..pe forumul speakersplan are 2 x 1800w - 4ohm,pe un alt forum 2 x 1500w 4ohm, discutand cu cineva ,parerea sa dupa cum a testat are o putere cam. de 2 x 1200w - 4ohm , Dvs. spuneti ca are numai 2 x 700w - 4 ohm.

In secolul 21 nu stie sa masoara un amplificator cum trebuie? Cum exista asa ceva ca unii zic in SUA ca are 2 x 1800w , la noi numai 2 x 700w..cum e posibil asa ceva ? E ceva diferenta intre 700w si 1800w / 4ohm/canal!

Ce sa cred atunci? Sa iau si eu una si revin cu parerile personale si cu alte date? :roll:

Sus

MesajScris: Lun Iul 28, 2014 8:39 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Milan Gheorghe scrie:
Eu totusi nu inteleg cum e cu watii...

In secolul 21 nu stie sa masoara un amplificator cum trebuie? Cum exista asa ceva ca unii zic in SUA ca are 2 x 1800w , la noi numai 2 x 700w..cum e posibil asa ceva ? E ceva diferenta intre 700w si 1800w / 4ohm/canal!

Cine nu stie SA MASOARA ???
Este o traducere cu Google Translate sau asa va invata la scoala de sunetisti din Ungaria :) ?
Sau habarnistii pe care-i creditezi ca fiind lideri de opinie si manipulatori cu interese economice ( vanzatori sau distribuitori ) ?
Daca chiar doresti sa faci o evaluare realista , poti conta pe Leco . Contacteaza-l pe mesaj privat si afla opinia lui despre aceasta sesiune de masuratori ( destul de complexa ) prin care se pot evalua performantele amplificatorului I NUKE 6 mui , ba chiar vei avea sansa sa vezi pe Youtube o demonstratie marca DjLeco .
Daca amplificatorul va ajunge la el si platesti anticipat transportul dus/intors al coletului , sunt convins ca Leco te va ajuta !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Lun Iul 28, 2014 9:33 am 
Neconectat
User

"Cine nu stie sa masoara?" ...cei de la Behringer sau forumisti pe Speakerplans. Nu e vb. de Leco!

Tu unde stii ca am facut scoala de sunetist din Ungaria? :D ..interesant :)

Intrebarea a 2a : cate wati scoate Behringerul i Nuke6000 ? :lol:

Sus

MesajScris: Lun Iul 28, 2014 10:48 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

De unde stiu ?
Milane , ce dreq , am fost colegi :) !
Sper ca mai stii de gluma , ca e clar ca limba romana inca nu o intelegi la nivel de amanunte lingvistive prea delicate .

High
Audio

Sus

MesajScris: Lun Iul 28, 2014 6:46 pm 
Neconectat
User

Da is ok... 8) Exista niste expresii pe care nu inteleg dar in marea majoritate nu e problema. La noi 80% este ungur, n-ai posibilitate ca sa vb. romaneste...mori de ras, cand unii incerc sa vorbesc romaneste, exista si oameni mai de vartsa ( 55-60 ani) care nu vb. romaneste! Ce zici de asta? :|

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2014 7:06 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Igen .

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2014 9:23 am 
Neconectat
User

poti masura i nuke cat vrei , in conditii reale de functionare pe boxe identice cu semnal identic nu depaseste ep 4000, am facut comparatia a reia oara pana acum, cu limiterul la -3, -4,5,-6, ca fara limiter la primul varf intra in protectie si daca e pe 8 ohm, de incalzit nu se incalzeste , suna acceptabil, dsp este ok ,pretul pe care il are este ok la ce ofera, DAR:puterea reala nu este cea declarata, , chiar daca pe o frecventa fixa scoate o putere mai mare , cand dai semnal muzical se schimba treaba, nu te baza pe el mai mult decat pe ep4000-ep2500, personal as opta mai repede pe ep4000 decat pe i nuke pt simplul fapt ca si daca creste brusc semnalul din dif motive ep intra in clip , nu se aud modificari majore in boxe(clip scurt) , pe cand la i nuke te poti astepta , sa intre direct in protectie , daca limiterul nu e activat, iar daca acesa este activat tre sa-l pui la -4,5 macar, fapt care duce la modificarea sunetului din boxe foarte sesizabil-si neplacut
in momentul in care intra limiterul suna mai prost decat ep 4000 in clip, singura solutie este sa-l utilizezi la o putere mai mica, fara a fi nevoie mare de limiter sau cu limiter la -2,-3 db, acolo nu e chiar asa rau
-nu stiu cum a fost masurat ,nici nu conteaza, daca l-ai proba pe live ai intelege tot ce am scris mai sus, si nu ai crede puteri de 1500 sau 1800 in 8 ohm, merge si la 166volti, tot cu aceeasi putere, asta a fost cea mai joasa tensiune unde l-am probat , atat a scazut reteaua,mai mult nu prea ar fi de spus despre el, iar ca si varianta ieftina dar superioara ca si putere ar fi t-amp 2400 unde se simte o diferenta de putere semnificativa

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2014 11:56 pm 
Neconectat
User

Pare ok la acest pret,oricum amplificator cu DSP ..chestie buna!

Merita de ivestit cine n-are bani pt . Lab Gruppen sau PowerSoft,cu procesare Klark Technic ,Sabine sau Dbx,TC electronic si de gen, nu? Si nici n-are boxe de 1200w..1500w rms in continu.(sau nu doreste) :roll:

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2014 1:16 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Amplificatoarele I nuke sint niste jucarii, sa zici ca ai amplificare.

Incearca sa te orientezi spre altceva, e pacat de banii dati.

N-am testat, insa la ce se vede inauntru, mai bine LIPSA.

Da banii pe ceva oldschool, cu traf, vei fi mai multumit, chiar daca este greu.

Limitarea masiva vine din SMPS subdimensionat, si fara radiator corespunzator.

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2014 8:46 am 
Neconectat
User

Ok, daca zici tu ! Deci sa nu sa dau bani p amplificatoare de gen contruite din piese smd? Eu n-am avut..numai cu traf mare/mediu A sau AB Class, cva si pe H class,nu mai amintesc ce marca..
Acuma discut(pe okazii) cu cineva despre amp.-uri "Awaline" ..la un pret rezonabil, dar tot usoare cu piese smd. Sa las ?

Imi trebe pt 4 x basi 1x18" 600w rms/8ohm-buc.

Cea ce place la Behringer ca are DSP , se poate folosi fara procesare separata.. :roll:

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2014 10:00 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Awaline sunt amplificatoare Deton Chinezesti cum vindeau la Thomann acum vreo 5-6 ani.
AwaLine a fost o firma din IASI care si-a importat scena mare si o gramada de scule din China acum vreo 6 ani. Firma nu a mers si s-a dezmembrat, iar echipamentele au fost vandute prin regiune.

Sunt foarte proaste.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2014 6:00 pm 
Am vazut si un sistem in romania, cica Turbosound "sub sigla AWALINE"
Cred ca si astea sunt china.

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2014 8:05 pm 
Neconectat
User

Produsle furnizate in EU sunt 90% china! Exista vreo 4-5 firme care sunt de origine SV. ca Lab Gpn. , sau Ecler -SP. , etc.

Trebuie sa gandesti altfel in zilele noastre : Exista produse bune sau prostii..dar amandoua e china. Al 3lea varianta e cand nu conteaza banii si nu e problema sa platesti 2-3000euro/amplificator.. cine iti permite asa ceva,cine are bani de investit ,in zielle noastre, stiu cum sta starea financiara gandesc la forumisti pe aici?! :roll: Exista vreo 4-5 dintre noi ..sau lucreaza la o firma de sonorizare/scena -lumini care are mega -scule (sunt miliardari).

Traim in vise sau stam cu 2 picioare pe pamant si gasim o solutie .. :roll: (Oferte rezonabile).

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2014 9:07 pm 
Neconectat
User

Ecler are si el produse china, nu toate sunt facute in Spania.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2