The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 1:07 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 253 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 21, 2007 9:24 pm 
oricum e mamut rau. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 7:49 am 
Neconectat
User

Cum adica nu conteaza SPL-ul difuzorului la proiectarea unui horn?Chiar deloc?Asta inseamna ca din geometria hornului putem obtine orice SPL,nu?si daca punem doua drivere cu iesire de 2 toli,exista adaptor pe piata pt asa ceva,de exemplu cu iesire de 4 toli sau 3?Eu cel mai mare am vazut la Paudio cu iesire de 2 toli,iar la intrare erau doua de 1 tol.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 7:56 am 
Neconectat
User

conteaza, dar trebuie privite lucrurile in amanunt.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 2:34 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 12:08 pm 
Neconectat
User

Pana la urma nimeni nu are un grafic cu raspunsul acestei incinte?

Am observat ca dispersia incintei in cauza e f redusa, chiar si nexus a spus ca se recomanda folosirea a cel putin 2 incinte pe laterala. Intrebarea mea este daca se poate folosi aceasta incinta pe langa alti sateliti bass-reflex (ma gandesc la alinierea in timp a incintelor in principal)?

Am inteles ca partea de medii nu urca prea mult, motiv pt care ar trebui taiat destul de jos driverul. Nu ar merge taiat driverul undeva mai sus, sa zicem 1800 Hz si facuta o corectie pe intrare dintr-un EQ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 12:33 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Romeo scrie:
Cum adica nu conteaza SPL-ul difuzorului la proiectarea unui horn?Chiar deloc?Asta inseamna ca din geometria hornului putem obtine orice SPL,nu?

pai aproximativ da, se poate obtine un spl enorm prin micsorarea unghiului de radiatie, dar exista o limita pe la aproximativ 120 dB/1W daca bine tin minte acum, la care eficienta sistemului sa fie aproape de 100%.

si daca punem doua drivere cu iesire de 2 toli,exista adaptor pe piata pt asa ceva,de exemplu cu iesire de 4 toli sau 3?Eu cel mai mare am vazut la Paudio cu iesire de 2 toli,iar la intrare erau doua de 1 tol.

exista adaptoare de la 2 drivere de 2" la o iesire tot de 2"

am facut luna trecuta un experiment cu 4 drivere de 1" (WN-D44) cuplate la un horn de 2".
Rezultatul a fost f interesant , comparat cu un selenium D4400Ti pe acelasi horn.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 12:37 pm 
Neconectat

CDI_Sound scrie:
Pana la urma nimeni nu are un grafic cu raspunsul acestei incinte?

Am observat ca dispersia incintei in cauza e f redusa, chiar si nexus a spus ca se recomanda folosirea a cel putin 2 incinte pe laterala. Intrebarea mea este daca se poate folosi aceasta incinta pe langa alti sateliti bass-reflex (ma gandesc la alinierea in timp a incintelor in principal)?

Am inteles ca partea de medii nu urca prea mult, motiv pt care ar trebui taiat destul de jos driverul. Nu ar merge taiat driverul undeva mai sus, sa zicem 1800 Hz si facuta o corectie pe intrare dintr-un EQ?

nu am vazut sa fi masurat nimeni raspunsul

pt partea de medii, inchipuie-ti un raspuns bandpass cu - 3dB la 160 si 1000Hz

poate fi folosita impreuna cu sateliti nearfield pt a acoperii zona apropiata de stack, in fata scenei, ramanand ca zona indepartata sa fie acoperita de horn.
Alinierea temporare este necesara.

nu incerca sa obtii prin EQ ceea ce incinta nu poate face, va suna prost si vei forta traductoarele daca o folosesti inafara parametriilor.

Eu nu inteleg de ce sunt atatea discutii si atata neincredere in legatura cu un proiect care a fost construit si testat de tatea persoane pana acum

cred ca sunt cativa zeci de useri de pe speakerplans care le-au construit , le folosesc la sonorizari mari si sunt extrem de multumiti de ele :roll:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 12:44 pm 
Neconectat
User

nexus apropo de faza cu corectia din EQ, am masurat saptamana trecuta raspunsul unui satelit si m-a cam dezamagit vazand ca am diferente de pana la 10 dB in raspunsul lui. Ma gandeam sa fac corectii din EQ pt liniarizarea cat de cat a raspunsului. As avea alta posibilitate?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 1:26 pm 
Neconectat

CDI_Sound scrie:
nexus apropo de faza cu corectia din EQ, am masurat saptamana trecuta raspunsul unui satelit si m-a cam dezamagit vazand ca am diferente de pana la 10 dB in raspunsul lui. Ma gandeam sa fac corectii din EQ pt liniarizarea cat de cat a raspunsului. As avea alta posibilitate?

cu ce ai masurat, in ce conditii si in ce banda ai observat atenuarile

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 2:05 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
Eu nu inteleg de ce sunt atatea discutii si atata neincredere in legatura cu un proiect care a fost construit si testat de tatea persoane pana acum

Pai un motiv ar fi ca romanul nu prea este el de felul lui fruntas ( adica lasa pe altii sa faca primullucru, el doar copiind, in cazul in care ii place bine inteles ). Si pana acum nu am vazut sau nu am auzit pe nimeni sa faca un astfel de horn prin Ro...

Si un alt motiv ar fi ca la sonorizarile pe care le au forumstii nu ai ce face cu un astfel de proiect. ( poate sunt exceptii, dar mai mult de 2 nu cred )

Si nu in ultimul rand este vorba si despre mentalitate. Compara numarul de firme din Anglia ( numai Anglia, nu intreg UK-ul ) ce produc boxe si comapra numarul de firme din Ro. DIn punctul meu de vedere inca trebuie faorte mult lucrat ca sa ajungem la stadiul la care erau englezii acum cativa ani buni. Si din pacate pt acest lucru trebuiesc bani....care inca nu sunt destui, sau probabil ca nu vor sa-i folosesasca cei interesati...sau pur si simplu nu se merita.
Pacat ca nu sunt un multimiliardar plictisit :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 2:16 pm 
Radu scrie:
romanul nu prea este el de felul lui fruntas ( adica lasa pe altii sa faca primullucru, el doar copiind

Hei, eu am facut primul de pe forum BPH-ul 8) . Si mi-ar prinde bine 4 bucati de topurile din cauza in caz daca mai am ceva bal de boboci in casa de cultura de vreo 1400 persoane si de sarbatoarea castanelor in baia mare :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 5:49 pm 
Neconectat
User

adircf: daca u ai facut primul de pe forum bph, eu cred ca am facut primul horn adevarat de pe forum :) (are 100x80x75 cm)

nexus: am masurat cu un dB-metru Mastech care masoara precum majoritatea dB-metrelor intre 30-130 dB. Am folosit ca generator de semnal soft-ul TRUE-RTA. Am asezat satelitul pe un scaun in aer liber si am profitat de liniste (fara zgomote si fara vant). Sunt constient de faptul ca nu este o masuratoare f exacta dar cred ca este cat de cat relevanta.
In legatura cu banda de frecventa am sa spun mai multe cand ajung din nou acasa adik joi, acum neavand in fata fisierul cu rezultattele obtinute.
Din cate imi aduc aminte erau probleme si peste 500 Mhz si in partea inaltei, dar nu sunt f sigur.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 5:55 pm 
felicitari, oricum e o realizare. Eu momnentan ma rezum la basreflex din cauza ca tre sa le car tot timpul. Cand o sa am scena pentru concerte, atunci o sa fac animale...

pana la urma, vrei sa iti faci topurile astea? Cate bucati... normal ti-ar trebui 4, sau 2 plus ceva fullrangeuri simple langa ele :roll:

Pt ce aplicatie le faci?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 5:57 pm 
Neconectat

mare atentie la db metre pt ca majoritatea au banda de frecvente limitata

ceva de genul 100-8000Hz

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 6:36 pm 
Neconectat
User

Citat:
eu cred ca am facut primul horn adevarat de pe forum

Si cum se numeste hornul ala adevarat?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 6:43 pm 
Neconectat
User

daca e pana acolo eu am faxcut cu un vecin un horn dupa conceptia noastra acum 6-7 ani, nah! El stia mai mutl ce face..eu il ajutam doar la montat..dar si aia e munca. :lol:

Iar DNA cred ca a facut inaintea noastra destule hornuri, la fel ca si alti mesteri mai in varsta..n-are sens sa ne dam rotunzi.

Fixvid: l-a numit horn adevarat pt ca bph e scurtat, mesterul a facut un compromis ca sa poata fi carat mai usor.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 253 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Următorul

Ora este UTC + 2