The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 5:45 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 97 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 21, 2007 9:50 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Ok.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 1:52 am 
adircf scrie:
gainul pe bas il pastrez toata seara. spl-u e foarte tare si nu trebuie sa intru cu ampliful in clip. la majorate las basul la 0 si ma duc in clip discret cateodata. chestia cu clipul o fac doar pe sculele mele pt ca stiu ca pot. pe ale altuia, nu-mi place sa le bg in rosu desii stiu ca el o face. e mai bine asa.

tot am auzit multi zicand ca wn-ul nu are bas. e drept, outdoor pe stative auzi oleaca de kick in rest nimica, dar in sala pe stative amplasate corect la un volum decent credeti-ma ca face ca tavanul fals sa vibreze si cand cobori boxa de pe stativ sa suflii scartul de pe ele. (intrebati-l pe andreis). Si alta chestie e ca astia ce au wn-uri le subamplifica si nu scot nici 40 la suta din ele. Cand le dati cu un program muzical de 2 x 500 W dintr-un traf baban atunci vorbim baietii, pana atunci nu spuneti ca nu scoate bas.

sharky are dreptate. conteaza foarte mult si locatia si modul cum iti amplasezi boxele. sunt cazuri in care cu basul al 0 faci cutremure. alte cazuri in care iti trebuie + 6 db. sunt sali in care la -20 db inaltele (vb foarte serios) tot ti se par prea tari.

sunt de acord cu ce a zis radu la faza cu saturatia :D

programul ala il gasesti aici . ii doar de vizualizare, nu-ti schimba prin intermediul usb-ului sau asa ceva daca asta ai crezut :lol:

Adica vrei sa spui ca dai in wn uri cu Phonicul in clip?si ii mai dai si bass din mixer?
Mai ai nevoie de ele ?Sau ce?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 2:08 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

nu cu phonic-u, mai rau, cauta sa vezi ce mixer amplificat si-a luat ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 2:23 am 
Probabil e A&H de 500 w?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 2:27 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

mhm. ala-i.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 2:55 pm 
ma refeream la persoanele ce gadila wn-ul cu 200, 300 w program muzical si se mira de ce nu suna. scoate untul din el cu un 500 minim si vorbim :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 3:23 pm 
Neconectat
User

adircf, e diferenta mare ca putere, asa dupa ureche, intre phonic max2500 si a&h pa12cp, folosite pe 8 ohmi, pe wn-uri in cazul tau? :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 4:09 pm 
sunt 2 mici diferente fata de phonic.

1. diferenta de putere e insesizabila dar parca altcumva se comporta la volum mare frecventele joase. in sensul bun.

2. ii mai cald sunetul. diferenta asta am simtit-o prima oara cand am ascultat muzica. am un cd-player si ceva cd-uri originale.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2007 8:43 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Nişte boxe în genul celor deţinute de Adircf, au nevoie de măcar 2 x 600w pe 8 ohm. Înaltele sunt puţin mai înţepate din filtru ( întenţionat ), pentru a suna bine şi când o să îşi ia nişte subbaşi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 25, 2007 3:21 pm 
DNA scrie:
când o să îşi ia nişte subbaşi.

vorbim peste vreo 2 luni. deja am inceput sa pun $ deoparte 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 25, 2007 4:51 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
ma refeream la persoanele ce gadila wn-ul cu 200, 300 w program muzical si se mira de ce nu suna. scoate untul din el cu un 500 minim si vorbim :wink:

DNA scrie:
Nişte boxe în genul celor deţinute de Adircf, au nevoie de măcar 2 x 600w pe 8 ohm.

Voi ce vreti sa ziceti aici? Ca nu suna bine daca nu dai cu putere mare in ele? :? (iarasi vechea poveste ca difurile pro nu suna bine la volum mic).

Probabil sunt mediile prea puternice si acopera bassu la wn. Dar atunci nu se putea corecta din filtru aceasta problema?

DNA nu-i prea mult sa tii wn-urile la 600W o noapte intreaga?

Un P18 sau n401 ar putea tine pasul cu boxe ca si a lui Adi, alimentat de la 2 IPA400 in punte?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 25, 2007 5:01 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
[
Probabil sunt mediile prea puternice si acopera bassu la wn. Dar atunci nu se putea corecta din filtru aceasta problema?

Parca era vorba de inalte mai intepate...

Sebi scrie:
DNA nu-i prea mult sa tii wn-urile la 600W o noapte intreaga?

Avand in vedere ca muzica ( si cea mai comerciala si comprimata ) nu ajunge mai sus de -6 dB RMS ( fata de puterea peak bineinteles, adica de nivelul de 0 dB ) nu vad de ce ar fi vre-o problema. Crown ar recomanda 750 W RMS pt un difuzor capabil de 300 W RMS, adica o putere RMS de 2.5 ori mai mare decat puterea RMS a difuzorului. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 25, 2007 6:46 pm 
sebi zicea DNA intr-o vreme

ia un dif de 3 W de la un televizor si pune-l pe un amplificator de vreo 30 de w si incepe sa ridici volumul. vei fii surprins cata putere poate sa "inghita" acel difuzor. da-i sinus si il omori rapid.

Citat:
iarasi vechea poveste ca difurile pro nu suna bine la volum mic

sebi. una zicem si tu alta intelegi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 25, 2007 6:58 pm 
Neconectat
User

sebi, eu am dat cu un xpa7000, o seara intreaga pe clip, pe wn-urile mele. m-am uitat de curios la membrana, si nu aveau cursa mare deloc. Totul era super ok. o seara itnreaga pe clip cu xpa7000.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 25, 2007 10:30 pm 
Neconectat
User

quote="Radu"]
Parca era vorba de inalte mai intepate...[/quote]

Nu, aia-i alta treaba.. Ma refeream la raspunsul in frecventa al wn-ului. Are spl prea mare in zona mediilor si "mascheaza" basii. Ziceam daca nu se poate corecta treaba asta din filtru.

adircf scrie:
sebi. una zicem si tu alta intelegi.

din ceea ce ati zis am inteles ca trebuie sa dai volumul mai tare ca sa simti basul la wn, fiindca altfel se aud mai mult medile. Ce ati vrut sa ziceti de fapt?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 97 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2