The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 21, 2025 11:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 120 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 12:04 pm 
Neconectat
User

omule, nus tai cu frica in san stai linistit.
poti sa ii dai lejer 1500W, acolo in clip, era cu 10db boost la 50hz, ce vrei...
nu stai cu frica in san, ca tu la 100W rms pe subwoofer cu sd18 in 1850, esti pe spate :D nu mai ai nevoie de putere

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 12:06 pm 
Neconectat
User

Eu zic , ca nu pateste nimic diful acolo daca ii dai puterea rms.
Eu mai bine as da 7-800w intr-unu din asta , decat 1.5kw in planar :roll: aici depinde de puterea financiara a fiecaruia , eu unul nu mi-as permite sa cumpar amplificari pt 4 sau 8 planare , sa dau in fiecare 1.5kw. :roll:
Dar mi-as permite sa iau amplificari capabile de 2 x 2kw(am rotunjit :D ) in 4 ohmi , sa dau in cu o putere in 4 basi :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 2:35 pm 
Sandu_Alex_999 scrie:
Eu mai bine as da 7-800w intr-unu din asta , decat 1.5kw in planar :roll:

Kenwood scrie:
ca tu la 100W rms pe subwoofer cu sd18 in 1850, esti pe spate :D nu mai ai nevoie de putere

1850 cu sd, efectiv cerea putere :twisted: e un horn bestial si liniar in acelasi timp. jos palaria pt el.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 3:53 pm 
Neconectat
User

Vroiam sa va intreb mai demult, dar am uitat. La boxe DIY e o poza unde se vede ca buretele damping este chiar in stapele magnetului? La urma ati taiat buretele de acolo sau a ramas asa si in timpul testelor? In horn acest lucru conteaza destul de mult dupa parerea mea

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 3:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

i-am atras si eu atentia

parca era dat jos

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 7:28 pm 
Dr4g0n scrie:
pai dupa cum a zis si Sharky mai sus , camera de compresie e mica , ventilatie nu e , deci .... eu nu mi-as face 1850 sa stau cu frica (,) ca imi bubuie difu , mai bine fac un ULTRA HOG macar la ala vezi diful si mai poti avea grija de el sa nu il omori :roll:

ia da tu un click aici. http://www.speakerplans.com/forum/forum ... .asp?FID=7

aici ii tata lor. astia trag pe ele si le-au dibuit si le stiu cele mai mici secrete si tweak-uri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 7:53 pm 
adircf scrie:
Dr4g0n scrie:
pai dupa cum a zis si Sharky mai sus , camera de compresie e mica , ventilatie nu e , deci .... eu nu mi-as face 1850 sa stau cu frica (,) ca imi bubuie difu , mai bine fac un ULTRA HOG macar la ala vezi diful si mai poti avea grija de el sa nu il omori :roll:

ia da tu un click aici. http://www.speakerplans.com/forum/forum ... .asp?FID=7

aici ii tata lor. astia trag pe ele si le-au dibuit si le stiu cele mai mici secrete si tweak-uri.

ms de link , stiam de forumul ala am intrat de multe ori pe acolo

dar tot nu mi-as face 1850 :D cum am zis si mai sus ULTRA HOG sau Super Scooper

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 9:17 pm 
nici nu stii cum suna. :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 27, 2008 10:30 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
Hornul are o eficienta mult mai ridicata decat bassreflexul. Crescand eficienta, se reduce cantitatea de caldura disipata, nu? Deci ceea ce intra in difuzor se transforma in mai mult sunet si mai putina caldura decat in cazul unui bassreflex. Deci difuzorul sta mai rece, deci se poate aplica o putere mai mare...sau ma rog, cel putin asa cred ca ar fi din punct de vedere teoretic...

Merci pentru sfat, cand o sa am timp promit ca o sa ma documentez. Nu toata lumea are timp sa citeasca notiuni de electroacustica toata ziua :wink: Dar intrebarea era destul de simpla: la ce putere se arde in br? Si raspunsul putea fi unul la fel de simplu. Puteai sa te abtii de la alte comentarii.... :wink: Da ma rog, tocmai ti-am citit semnatura, asa ca inteleg intr-o oarecare masura... :roll:

Pai da, are eficienta, dar eu cred ca tu nu ai inteles care e partea cu eficienta asta.
Eficienta o calculezi in functie de cat consuma si cat reda, adica nivelul sonor ( dB ) si puterea de care are nevoie ( W ) pt a reda acei dB.
Chiar daca, folosind un horn, cresti eficienta difuzorului, asta nu inseana ca 1 W intr-un basreflex nu are acelasi efect termic asupra bobinei fata de 1 W intr-un horn. Din motivele spuse de sharky ( volumul incintei pe care o are difuzorul in spate ) basreflexul ar fi mai avantajat. Asadar un bassreflex teoretic suporta, din punct de vedere termic mai multa putere fata de un horn. Dar diferenta este ca in bassreflex, la puteri mari risti sa strici mai repde difuzorul din cauza deplasarii foarte mari a membranei.

Crescand eficienta, ai nevoie de putere mai mica pt ca hornul sa sune la fel de tare ca un bassreflex. Asadar cand creste eficienta nu se modifica si parametri bobinei astfel incat ea sa reziste la putere mai mare, put si simplu trebuie sa bagi mai putini W ca sa ai la fel de multi dB.

Stai linistit ca eu nu am mai citit cam nimic de electroacustica de cel putin 1 an si jumate; in afara de ceea ce fac la scoala la fizica si electrotehnica, care din punct de vedere strict al electroacustici nu prea se aseamana, cel putin deocamdata.

Nu am comentat nimic, vroiam doar sa-ti argumentezi raspunsul. Eram doar curios de ce crezi ca intr-un bassreflex se arde mai repede decat intr-un horn.

Si te-am intrebat pt ca eu cred ca in cazul unui difuzor cu asa bobina problema este una de rezistenta termica. In fine, sper ca se intelege ce vreau sa spun.

Semnatura nu pre are lagatura cu ceea ce cred eu ca te gandesti. Nu intru in amanunte, asa ca nu cere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 28, 2008 10:55 pm 
Neconectat
User

@Dr4g0n zici ca iti faci ultra hog hmm cred ca prima data ar fii ok daca ai auzii un folded horn si apoi un blh. 1850 este masiv si nu intra pe orice usa.. ultrahog e si mai urias si mai greu. Nu stiu in ce masura citesti posturile de pe speakerplans si ce s-a discutat despre HOG dar hog pe kick nu prea merge ca si scooperele de altfel. Scuze ca iti zic dar dar la faza la care zici ca mai bine faci ceva la care observi ochiometric cursa difuzorului.. mi se pare cam neprofesional.
Oricum in testul asta s-a verificat capacitatea difului de a rezista la putere. Era mai ok daca se folosea un amp care sa nu se apropie de limita de clip si daca se folosea un cdplayer care sa nu sara sau ceva cu memory stick :lol:
eu am testat 18s in horn 186 (nu e asa solicitant precum 1850) i-am dat muzica cu bass intens si high-pass doar la 30 hz si cu 500-600w nu a cedat.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 28, 2008 11:02 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Citat:
este masiv si nu intra pe orice usa

ar fi ceva tareee de tot sa te chinui sa asamblezi placile gata taiate si sa iti faci un subwoofer in balcon si cand il termini sa iti dai seama ca nu incape pe usa de la balcon sa il bagi in casa :))) si ca totul sa fie si mai fain.... sa stai si la etajul 7 :)))

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 28, 2008 11:07 pm 
noobsound scrie:

eu am testat 18s in horn 186 (nu e asa solicitant precum 1850) i-am dat muzica cu bass intens si high-pass doar la 30 hz si cu 500-600w nu a cedat.

aia o fost auditie. vezi sa nu inteleaga lumea ca e ok sa pui hp18s in 1850.

o forja pe termen lung zice tot.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 28, 2008 11:08 pm 
noobsound scrie:
@Dr4g0n zici ca iti faci ultra hog hmm cred ca prima data ar fii ok daca ai auzii un folded horn si apoi un blh. 1850 este masiv si nu intra pe orice usa.. ultrahog e si mai urias si mai greu. Nu stiu in ce masura citesti posturile de pe speakerplans si ce s-a discutat despre HOG dar hog pe kick nu prea merge ca si scooperele de altfel. Scuze ca iti zic dar dar la faza la care zici ca mai bine faci ceva la care observi ochiometric cursa difuzorului.. mi se pare cam neprofesional.
Oricum in testul asta s-a verificat capacitatea difului de a rezista la putere. Era mai ok daca se folosea un amp care sa nu se apropie de limita de clip si daca se folosea un cdplayer care sa nu sara sau ceva cu memory stick :lol:

daca chiar mi-as face HOG sau Scoop as face si midbassi pe langa .... asta normal pt un sistem de outdoor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 29, 2008 2:26 am 
Neconectat
Admin
Admin

Orice difuzor din lumea asta cedeaza la un moment dat.

Intrebarea fundamentala, atunci cand vrei sa stii pe ce te bazezi, este sa gasesti punctul de la care incepi sa risti.

Asadar, SD urile pot fi folosite lejer, in hon, la 1Kw - 1,2Kw, fara distorsiuni audibile, fara sa se simta vreo limitare de membrana ori alte zgomote parazite.

In principiu, daca boxele tip horn ( camera de compresie este mica ) functioneaza in ijlocul verii, la 40 grade celsius, inauntru camerei de compresie se vor face 60 - 65 grade, cel putin.
In acest caz, nu va trebui sa se depasească 1kw, pentru ca disiparea nu mai este atat de bună.

In orice caz, Florin a reusit sa isi faca niste boxe de subbass, care au o valoare de minim 8000 Euro ( hornuri de subbass - 4 buc ), daca este sa comparam cu ce ar fi putut cumpara de pe piata ( second hand ), investind o suma relativ mica şi muncind din greu la cutii.

Pun o intrebare retorica, invitand si la o meditatie pe tema DiY.
La un cost de sub 2000 Euro ( difuzoare, materiale şi accesorii ), fara sa mai calculam munca lui, are boxe de bass, care pot fi numite boxe.
Ce ar fi putut sa cumpere cu acesti bani de pe piata, sa sune la un asemenea nivel si sa inghita asemenea puteri si abuzuri ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 29, 2008 2:58 am 
la 2000€ cred ca abea lua 4 BR-uri :roll:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 120 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2