Intra pe
www.hi-fi.ro la forumul de acolo si vezi ca s-a tratat problema acestor defazaje, concluzia nu o mai stiu.
Daca vrei hi-fi citeste acolo ca vei avea ce citi ( la discutii ma refer )
il legatura cu tratarea spatiului acustic era un thread tot acolo, la categoria la diy&minitehnicus in care era prezentata o solutie destul de ieftina ( in comparatie cu pretul sculelor pe care il folosesc cei de aoclo ) cu rigips si vata minerala care intradevar se simtea...
<< La discoteca sau concert nu este vorba d Hi Fi , la instalatii de camera unde ai vrea sa aculti orchestra simfonica conteaza foarte mult. >>
pe forumul respectiv sunt persoane cu cultura din punct de vedere al electroacusticii foarte bogata is care afirma ca difuzoarele pro sunt urmatorul nivel in hi-fi si cum ca ar fi net superioare celor hi-fi, acest lucru il afirma si vtp care zic eu ca dupa cativa zeci de ani stie ce vorbeste... cu aceste afirmatii ale mele nu vreau sa starnesc vre-un flame, doar am postat niste pareri ale unor persoane...
cand vorbesti de boxe hi-fi mie imi vine in minte boxele de dimensiuni mici facute cu difuzoare mici, care din puctul meu de vedere nu sunt deloc "excitabile", deoarece nu cred ca simti ceva ( bas ) la ele, pe cand alta simti cand ai niste boxe du bas de la 15" in sus, si nu ma refer la cine stie ce chinezarie...oricum sper ca nu am pronit vre-o discutie aiurea...