The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 6:46 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Hashpe vs Wene
MesajScris: Lun Aug 11, 2008 10:39 pm 
Neconectat
User

Buna ziua , astazi am facut impreuna cu sebi un test in curtea bunicii mele un test WN-15r +bmd 450 vs Hp-15W +Pht 408. Boxa cu Wn-15R are un litraj de 90 de litri , trapezoidala, acordaj la 55-56 hz dupa simulare iar boxele lui sebi au un litraj de 80 de litri . Ok toate bune si frumoase , problema a fost ca eu am folosit un filtru provizoriu format din 2 condensatoare puse in paralel (2.2uF) si atenuat driverul cu 8 dB, filtrul lui sebi ii facut dupa schema lui DNA , deci nu au fost probleme.

Concluzii subiective:
Basul a fost cam la fel , daca apropiam Wn'u de perete se auea foarte bine pe bass , dar parca nu avea bass Hp-15W , iar cand am inversat boxele era inversa problema .
Wn'u are o medie mult mai clara si un kick bass mai pronunta zona de 150 hz (unde apar unele efecte in melodii ,sunau foarte pronuntat)
Bmd-ul nu urca asa de bine fata de pht dar avea medie buna , poate fi faptul ca filtrul facut de DNA ajuta ca inalta sa urce).
Pht-ul avea o inalta metalica parca , dupa gustul meu.

Sper sa apuc sa fac niste bobine sa vedem atunci ce si cum.
Din pacate nu am avut cu ce sa le dam sa manance cum trebuia , cam 100W , nu a fost cazul de power compresion.
In fine ,am distrat putin vecinii lui bunica-mea , bine ca nu a aparut politia.
Revine sebi cu poze.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Hashpe vs Wene
MesajScris: Lun Aug 11, 2008 10:43 pm 
geokser scrie:
cam 100W

ala nu-i test frate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 11, 2008 10:56 pm 
Neconectat
User

Poze. (Ia uitati ce mandre-s haspeurile :lol: )
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Lun Aug 11, 2008 11:10 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
geokser scrie:
cam 100W

ala nu-i test frate.

Pai..daca s-au tras pe cur....si nu au dat nici un telefon..
Duceam un xpa 7000 si niste cabluri calumea macar...

Sus

MesajScris: Lun Aug 11, 2008 11:25 pm 
Neconectat
User

geokser scrie:
eu am folosit un filtru provizoriu format din 2 condensatoare puse in paralel (2.2uF) si atenuat driverul cu 8 dB, filtrul lui sebi ii facut dupa schema lui DNA , deci nu au fost probleme.

Ar fi fost bine sa lasi un singur cond si sa pui inca o rezistenta in paralel cu el. Asa suna media de iti crapa capul si inalte lipsa. Oricum si wn15 fara filtru suna prost. Pana nu faci niste filtre mai de doamne ajuta nu are rost sa faci teste pt ca rezultatul e neconcludent.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 12, 2008 8:05 am 
Neconectat
User

adircf scrie:
ala nu-i test frate.

ma, nu te lega de prunc. Lasa-l in pace :lol: Deocamdata nu si-o cumparat amplificatoare si o folosit un pioneer pe care asculta acasa. Iara Ipa-ul meu nu am putut sa-l duc fiindca e in...renovare. O fost ceva pe moment, eram si eu liber si nu am avut de unde sa facem rost de alte scule asa repede. Sa nu incepem iara discutiile ca weneu are bas numa daca bagi de la >500W. Oricum weneu o fost putin dezavantajat ca nu am folosit putere mare, unde intra serios in discutie powercompresion

Oricum deocamdata George are un filtru simplu pe bmd si daca dadeam mai tare suna foarte strident.

Pe melodii unde predominau mediile si vocea, boxa cu wn avea spl mai mare. Chiar si asa fara filtru, mediile sunau mai bine pe wn decat pe hp.

Pe melodii unde predominau frecventele joase, bass jos si ceva inalte (hip-hop), cele 2 boxe aveau spl aproximativ egal, la unele chiar iesea in fata putin boxa cu hp, pe bas jos si in special pe inalte. Initial am plasat boxele langa acel perete inalt care se vede in dreapta, dar nu era concludent fiindca boxa care era mai aproape de perete avea un bass mai jos. Daca inversam boxele se schimba situatia... Asa ca le-am deplasat spre coltul acela din stanga, unde zidul nu este atat de inalt, pana am ajuns la o pozitie relativ neutra. Acolo am facut si filmuletele.

Oricum surpriza cea mai mare a fost la inalte. Asa, in configuratia asta cu filtru complex pe hp+pht si filtrul doar pe inalta la wn+bmd, bmd zici ca e difuzor de medie pe langa pht. Sper ca se observa diferentele din filmulete, eu inca nu le-am primit de la George ca sa vad cum au iesit...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 12, 2008 8:50 am 
Neconectat
User

normal ca suna a difuzor de medie pentru ca are un filtru complet nepotrivit pus pe el. Ai taiat mult prea jos si cu panta prea mica.

Daca puneai un filtru trece jos pe wn sa taie jos de tot, sa zicem la 600Hz ziceai ca wn-ul are un bas puternic. Asa te coplesesc mediile.
Material fonoabsorbant ai in cutie?

Asadar rezultatele cu privire la wn sunt total neconcludente.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 12, 2008 11:46 am 
Dca vreti sa faceti teste si sa postati pe forum, faceti cu scule calumea.

P.s. Crede-ma ca nu-i ajung 500 w muzica la un wn astfel incat sa simti tu powercompresionul.

Uite aici test calumea

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... sc&start=0

Ar mai fii ceva de zis dar ma abtin ca apoi iara zici ca-s rau. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 12, 2008 7:30 pm 
Neconectat
User

Am incercat sa imi fac filtrul ... am fost sa comand bobine dar nu au avut timp de mine baetii de la atelier asa ca m-am resemnat , in fine.... oricum deocamdata nu am bani de un amplificator sanatos ( minim 600W pe 8 ohm ) , dar astea is resursele deocamdata. Am acasa condensatori pentru filtre .
Si 2 filme bonus :D
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1633&hl=en

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0220&hl=en

http://video.google.com/videoplay?docid ... 9491&hl=en

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 12, 2008 11:25 pm 
in inregistrarile de mai sus :)) ambele boxe suna ca niste telefoane DIGI date la blana :)) :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 13, 2008 6:01 pm 
Neconectat
User

Dr4g0n scrie:
in inregistrarile de mai sus :)) ambele boxe suna ca niste telefoane DIGI date la blana :)) :lol: :lol:

poi sunt inregistrate cu aparatul foto care nu are un microfon prea stralucit, si sunt urcate pe google, cum ai vrea sa se auda? :? Oricum se cam observa diferentele intre cele 2 boxe mai putin la partea de inalte, probabil microfonul nu capteaza asa bine frecventele inalte.

Iar acest "test", dupa cum sugereaza si titlul topicului nu este unul facut la modul foarte serios. Pur si simplu am hotarat sa facem o comparatie intre boxele lui George in stadiul in care se afla acum si haspeurile mele. Iar cum luni am fost liberi amandoi...s-a intamplat :lol: Oricum un test la modul serios intre o boxa cu hp+pht si una cu wn+bmd, nu cred ca si-ar avea rostul...Este mai mult asa pentru... delectare. Eu i-am zis lui George sa faca topicul in alta parte a forumului, da mno... :roll:

O sa revenim cu filmulete comparative (tot asa in stil DIGI ca nu avem scule profesionale de filmat :twisted: ) candva dupa ce isi termina George de facut boxele si sa am si eu timp. Oricum de la sfarsitul lunii Octombrie voi fi si eu mai liber si ne putem orienta...

adircf scrie:

Da numa ca tu nu ai facut nici un filmulet acolo, asa ca n-ai valoare! :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 13, 2008 8:10 pm 
Filmuletele nu prea sunt bune ca lumea sa-si faca impresie despre sunet. Tu auzi doar cum a intrat microfonul camerei in limitare mecanica... mai mult nu.

Dar daca filmezi cum vibreaza tabla de pe o cladire... atunci iti cam poti face o impresie.

ca si aici

http://www.youtube.com/watch?v=6ZB8-saDLrg

sau aici

http://www.youtube.com/watch?v=dkRMYg4XQkg&feature=user

Uite un link cu un test adevarat facut ca al carte cu artileria grea, in caz daca nu te-ai uitat

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=2956

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 14, 2008 12:49 pm 
Uite aici un filmulet din care -cred eu-iti dai seama daca se aud boxele bine sau nu

http://www.youtube.com/watch?v=b5upWWRI5uY

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 14, 2008 4:32 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
Uite un link cu un test adevarat facut ca al carte cu artileria grea, in caz daca nu te-ai uitat

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=2956

Mi-am adus aminte de evenimentul respectiv si chiar voiam sa intreb ce camera de filmat ati avut la testul ala, fiindca se aude destul de clar avand in vedere sepeleul ce l-ati avut voi acolo....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 14, 2008 7:54 pm 
E camera lui DNA dar am mai vazut camere care iau sunetul super bine.

un exemplu:am inregistrat pe PC un eveniment -doar sunet-si cand am pus mana pe DVD-urile pe care se trasese eventul se auzeau mai bine ca al meu care era tras cu cablu direct din mixer.
Era ceva sony HD .o sa intreb baietii de Stage Expert ce model anume.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2