The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 01, 2025 10:45 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: dhgdgh
MesajScris: Mar Noi 18, 2008 3:53 pm 
fara injuraturi Dane mai ales la adresa ta
si la administratia forumului da na nu mai stergeti posturile de aci asa fara sa motiv

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 18, 2008 6:17 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:
Pai daca sunteti pe zona fara off topic, ce sa facem ?
Unu vinde ( sau vrea sa cumpere un porc ori doneaza, dracu stie ) iar eu pana aici tot nu m-am prins despre ce se discuta :lol: .

Oricum, din partea mea, daca vrei, poti face tu curatenie ( sa te injure lumea pe tine, nu pe mine :roll: ).

Dan nu era adresata tie sau lui Nexus, ci lui Administratie Forum daca pot sa-i zic asa. El se ocupa cu asa ceva, este platit pentru asa ceva, asadar el este responsabilul pentru posturile sterse/mutate. Aseara discutia nu era la bodega, si din cauza aia am scris ceea ce am scris.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 18, 2008 8:45 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

administratorul a sters offtopicuri pana la un moment dat , cand a vazut ca nu mai are rost si a separat topicul initial in 2, iar asta a ajuns aici, ca sa va puteti face de cap.

nimic special

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 12:18 am 
Neconectat
User

iceman sper sa nu te superi pe unii useri de aici.
foarte multe lucruri ce se spun aici se spun de multe ori dintr-o frustrare aparuta in urma ascultarii unor sfaturi date ff prost de catre unii useri.

tii minte tu Iceman cand ai comparat hybrid horn/bassreflex ale tale cu 15w cu bp4 ale nuj cui si erati ambii extaziati? ei.. au fost persoane care au crezut ca o sa faca afacerea vietii construind asa ceva si au trait o dezamagire totala.
tii minte cand ai facut tu pentru ceva user 1 sub br cu 15w si 2 sateliti cu 12" si ai zis ca poti da discoteca cu un sistem dinacesta dublat? nah afla ca si eu am facut subwoofere br cu 15w si cu mare rusine le-am predat clientului.nu e de mirare ca sunt multi useri impotriva ta.. sunt impotriva ta pentru ca sustii niste teorii depasite si niste pareri care ar trebuii sa le tii pentru tine.

nu e vorba iceman ca nu suna bine sau ca nu faci fata la o nunta.. e vorba ca sunt scule cu putin mai scumpe care dau clasa la ieftinaturi de genu.
AdiRCF de exemplu are 4 boxe cu wn15S si wnd72 sa vezi acolo spl si inalte cristaline din driver de 2" .. da o sa fii uimit ca driverul ala de 2" are inalte cum nu are un pht ca si tweeter.
Eu imi sustin afirmatziile de mai sus spunandutzi ca am ascultat toate difuzoarele din gama paudio in afara de vre-o 3 si in afara de 2 drivere si anume wnd63 si wnd 44.
de altfel am construit incinte de pe speakerplans cum ar fii x1 si horn 186 precum si planare si es18 bandpass horn. Ma simt foarte calificat sa emit pareri reale legate de boxe si combinatzii de difuzoare.
mai proasta combinatzie decat ce ai tu in materie de boxe echipate cu difuzoare din gama paudio nu exista.NU mai recomanda nimanui sa isi faca pocnitori de genu.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 2:35 am 
Neconectat
User

Radu scrie:
DNA scrie:
Pai daca sunteti pe zona fara off topic, ce sa facem ?
Unu vinde ( sau vrea sa cumpere un porc ori doneaza, dracu stie ) iar eu pana aici tot nu m-am prins despre ce se discuta :lol: .

Oricum, din partea mea, daca vrei, poti face tu curatenie ( sa te injure lumea pe tine, nu pe mine :roll: ).

Dan nu era adresata tie sau lui Nexus, ci lui Administratie Forum daca pot sa-i zic asa. El se ocupa cu asa ceva, este platit pentru asa ceva, asadar el este responsabilul pentru posturile sterse/mutate. Aseara discutia nu era la bodega, si din cauza aia am scris ceea ce am scris.

Uite ca treabaa asta cu Noul "Shef de Clasa" nu am stiut :lol: Se pare ca forumul asta ...s-a schimbat mult. Cred ca de acum inainte voi ramane membru doar in baza de date, pentru ca acest forum si-a pierdut acel farmec care il avea la inceput si care imi dadea placerea de a ma implica in el. PACAT ! Asa se intampla cand omu uita de unde a plecat.

Mircea...ziceai undeva asta: spam-ul si bataia de joc pe care toata lumea a observat-o pe acest forum in ultima vreme.

Din ce cauza au aparut astea? Te-ai gandit?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 21, 2008 9:13 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

da, m-am gandit, si persoanele care stateau la baza bataii de joc au fost eliminate.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 22, 2008 7:04 pm 
Neconectat
User

noobsound scrie:
nah afla ca si eu am facut subwoofere br cu 15w si cu mare rusine le-am predat clientului.

si mie cand mi l-ai dat de ai zis ca suna bine la tine in garaj :( :cry: nu mai vorbesc cu tine.. m-ai prostit :cry:

anyway cred ca o sa-l scot de sub pat.. ca nu stiu daca nu se "atenueaza" datorita faptului ca difu sta la vreo 3 cm de sol.. o sa fac niste teste sa vad :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 22, 2008 7:51 pm 
Neconectat
User

ii sarpe noobi ? :lol:

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 22, 2008 10:44 pm 
Neconectat
User

e una sa folosesti difuzorul ala intro camera de apartament, camera de camin sau mai stiu eu ce si e una sa il folosesti la o sonorizare. ca sunet poate fii placuta si o boxa hifi dar cand o duci la o sonorizare te cam faci de ras

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 23, 2008 2:08 pm 
Neconectat
User

sa inteleg ca e fara cantitati imense de subbas? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 28, 2008 7:23 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nu vreau sa imi iau apararea... doar ca multi si asta peste 80% de aici nu stiu cum sa regleze un compresor... unii nici nu stiu ce e ala,
tot multi fac probe la boxe cu winamp... si niste placi de sunet care... alea se numesc pocnitori...
multi nu stiu inca sa foloseasca un hi pas sa poata injecta putere asa cum poate diful duce si apoi spun ca nu e bun diful...

inca o data nu ridic in aer nici un model... ieftin si prost (ALIAS HP15)
doar ca acest dif are doar 200w
clar ca nu este destinat pt subwofer

de asemenea tin sa reamintesc ca atunci circula alt data sheet pt hp15w pt care suna si arata bine

am fost surprins sa schimb acum 6 luni un difuzor hp15w la un client si sa nu se mai potriveasca cu cel vechi nici macar la diametru... a trebuit sa iau un pic la raspel gaura ca sa intre noul hp15w...

sunetul era radical schimbat in aceeasi cutie...

eu am scule cu care fac treaba care o fac si o fac bine...

scuze celor care i-am indus in eroare...

cat despre sistemul acela cu hp15w si 2 sateliti era facut cu seria veche...
si chiar vibra planseul cand am fost sus la etajul casei...

acum daca vrei sa dai discoteca de 1000 de pers cu 2xhp15+2xe10 cu pht... :roll: succes...

sti cand primesti un sfat si ai idee despre ce se vb, poti sa inteledi anumite aspecte care se subinteleg...
daca esti out si te apuci acum sa inveti normal ca nu realizezi multe (dintr-un sfat)... pt ca nu ai baza care eu personal am stat ani de zile sa o invat si am acumulat un total de 15 ani de experientza... in domeniul audio...

va doresc succesuri :wink:

Sus

Subiectul mesajului: rger
MesajScris: Vin Noi 28, 2008 7:37 pm 
sa fii sanatos iceman danu se vede acei 15 anisori de experienta in hp power..
sunt altii care abia au inceput si au scule bune ca au inteles ceva..
probele valabile la boxe se face cu o placa si un pick-up sau mai bine zis platan...sursa primara de sunet va suna tot timpul cel mai bine..
cat despre compresor..habar nu ai sa-l pui intrun mixer si sa in setezi cum trebuie ca la carte nu dupa ureche ca asa oricine il face care are habar,nu mai zic sa il asezi intrun mixer de sistem pe sectiumea percutie si sa mai lucrezi si cu gate-uri diverse pt diferite sectiuni de percutie..cat despre sistem-ul meu personal poate spune cel ce a cumparat statia de la mine ma refer la t-amp 2400 si a auzit un sistem home made pe brtate lucrat da facut cu difuri bune si gandit..nu ca lauda ci ca ,comparatie..
in fine..esti tare man daca le ai ..succes si numai bine
respect

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 28, 2008 8:25 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

din pacate sau din fericire cum vrei sa spui... sau cum iti convine... stiu sa lucrez si pe mixere mari si cu inserturi si cu ce vrei...

faptul ca nu am asa ceva acasa e altceva... oricum in minilocul meu personal de 3/3m nu am unde sa tin asa ceva...

nu intentionez sa am o scena curand... nici sa sonorizez formatii ca sa il am in cutie macar... dar asta nu inseamna ca nu pot lucra... (probabil ca poate dureaza mai mult decat la tine sa pun la punct setup-ul neavand antrenamentul tau... )

oricum... inca ma mai uimesc de la ce s-a plecat si la ce s-a ajuns in acest topic... oricum nu mai conteaza ca suntem la bodega... dar ca fapt divers... eu doar am incurajat un om... :lol: :lol: :lol: acest lucru nu l-a urmat nimeni... dar cum a criticat unu... hap toti...

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Vin Ian 16, 2009 8:53 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 10:37 am 
Neconectat
User

Interesante discutii... sau mai bine spus "certuri" :)
Mai interesanta este comparatia sau ma rog... discutia adaugata pe langa hp-uri a sitemelor de concert :)

Foarte multi uita un lucru esential la sonorizarile mici (nunti, etc).
Este vorba de felul in care creierul percepe sunetul si cum reactioneaza la el.
Aici nu vorbesc despre un rocker care asculta manele, etc. Ci presupunem ca este o muzica oarecare, placuta. De cele mai multe ori, din cauza distorsiunilor si/sau a calitatii proaste a sunetului, ti se va spune sa dai mai incet.
Deranjeaza chiar daca nu in mod extrem de evident la ureche... deoarece sunetul este procesat in creierasul nostru ca atare!
Cand sunetul este cald, curat... parca altfel te misca sa te ridici de la masa si sa dansezi ba chiar sa ti se faca semn sa mai ridici volumul (asta pentru cei care se intreaba de ce au multe nunti cu invitati care stau pe scaune). Practic este o chestiune psihologica.
Conteaza foarte mult si programul muzical, bineinteles.Dar din pacate multi nu iau in considerare si acest aspect pe langa program.

Ideea hp-urilor este echivalenta cu regula marketing-ului in general: investitie minima, profit maxim.
Daca omul este multumit de ele si isi face treaba cu ele... foarte bine.
Cunosc multe persoane ce investesc de nebuni in sisteme de-a gata si sunt mai mult decat jalnice.
De exemplu: FBT (nu mai stiu exact modelul). Scrie pe spate 400W , pretul unei bucati este de 38 mil. (boxa activa) iar cand am desfacut-o sa schimb unui amic potentiometrul de volum nu mi-a venit sa cred ca aveau 2 x LM3886. Adica mai exact... amplificarea putea 100W iar pe spate scria 400. Mai avea si un preamplif cu un gain de te umplea de respect cand il ridicai: distorsiuni cu roaba.
Nu sunt deloc foarte departe aceste LM-uri fata de TDA-uri. Sunt folosite intr-adevar in domeniul HI-FI, sunt de calitate... dar asemeni TDA-urilor: nu sunt pentru sfera PRO!
Cum spunea si vasile... se atribuie cuvantul "PRO" pentru toate ciurucurile.
Si totusi multi isi fac treaba cu FBT-uri desi au un pret foarte ridicat pentru ceea ce ofera. La fel si cu HP-urile... daca omul isi face treaba si este multumit - foarte bine.
Si lautarii sunt al dracu de multumiti de Electro Voice.Practic au capsa pusa pe marca asta. Daca ei considera ca doar cu ele fac treaba buna... bravo lor, de asemenea :)

In loc sa va luati de el, mai bine l-ati incuraja sa treaca la WN spre exemplu.De fapt SN, inlocuitorul.
Dupa mine, WN-ul este tatal difuzoarelor pentru nunti si genul asta de evenimente tinand cont de pretul lui. Asta e parerea mea personala. Nu stiu cum suna SN dar voi afla zilele astea cand le voi primi... chiar sunt curios cum se comporta fata de WN.

Sonorizarile de putere (concerte) sunt cu totul alta mancare de peste. Acolo scopul principal este sa storci cat mai mult spl si sa acoperi o anumita arie de persoane.
Am niste prieteni audiofili care au o vorba: la toate concertele este sunet de canal, nimic calitate cu foarte mici exceptii si rare de ordinul anilor.Ma rog... cam asta este prin Brasov mai ales cu astia de la Co* Sound (cunoscatorii stiu, nu dau nume complet).

Pe Dr4g0n chiar nu il stiu si nici nu am ascultat sistemul lui de sunet pe la concerte desi este si el din Brasov.Asta ca sa nu se inteleaga aiurea :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 11:38 am 
Metallman scrie:

Sonorizarile de putere (concerte) sunt cu totul alta mancare de peste. Acolo scopul principal este sa storci cat mai mult spl si sa acoperi o anumita arie de persoane.
Am niste prieteni audiofili care au o vorba: la toate concertele este sunet de canal, nimic calitate cu foarte mici exceptii si rare de ordinul anilor.Ma rog... cam asta este prin Brasov mai ales cu astia de la Co* Sound (cunoscatorii stiu, nu dau nume complet).

Pe Dr4g0n chiar nu il stiu si nici nu am ascultat sistemul lui de sunet pe la concerte desi este si el din Brasov.Asta ca sa nu se inteleaga aiurea :)

Pe mine nu ma stii, ( sau poate ne stim din alta parte , nu neaparat sonorizari ....lumea e mica ) si nu ai auzit sistemul pt ca e foarte greu sa prinzi ceva mare in Brasov din cauza lui Coco sau Academic .... care sunt la fel de "buni" ( nici unii nu mai au sunetisti calumea) . Coco are sistem destul de OK , dar nu are cine sa il exploateze la adevarata lui valoare :roll: In general organizatorii is batuti in cap si stiu numa astea 2 nume cand e vorba de ceva eveniment mai mare ..... . Eu nu ma pot baga peste ei , momentan nici nu imi mai bat capul , tin ehipamentele inchiriate si n`am nici o grija 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2